Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Ett nyhetsbrev som Svenska Orienteringsförbundet skickar till dig som medlem.


Det är dags att bänka sig framför TV:n igen och heja fram vårt landslag i orienteringslöpning. Världscup i Schweiz och Italien väntar kommande två helger. Redan nu är vi dock igång med World Orienteering Week, WOW, ett initiativ för att uppmärksamma orienteringen. Ni är väl med?! Läs om det och mycket mer i medlemsbrev #3. 

Följ oss i sociala medier

facebookinstagramlinkedinyoutubehomepage

Nyheter i urval

EYOC & JVM

Nu är det klart vilka löpare som kommer att representera Sverige på EYOC i Polen och Junior-VM i Tjeckien i sommar.

Till nyheten om trupperna till EYOC och JVM

EM i Ungern

Förbundskapten Kalle Dalin har gjort en förhandsuttagning av 15 löpare till höstens skogs-EM i Ungern.

Till nyheten om truppen till EM

Två silver

Den svenska truppen lämnade PreO-EM i Finland med två medaljer. Silver i P-klassen och stafettsilver i P-klassen.
Till nyheten om PreO-EM

600 till Rikslägret

Till Rikslägret väntas nästan 600 deltagare. En liten ökning mot föregående år och fler än någonsin tidigare. 

Till nyheten om Rikslägret

Gustafssons x3

Under tre dagar avgjordes SM i MTBO i Ulricehamn. IKHP Huskvarnas Gabriella Gustafsson stod ut och vann alla dagar.

Till nyheten om SM

Stora Tuna x2

Stora Tuna OK tog en historisk dubbel och vann både dam - och herrstafetten under årets Tiomila. 

Till nyheten om Tiomila. 


Dags för världscup

Årets två första världscupomgångar i Schweiz och Italien stundar. Den 25-26 maj respektive 1-2 juni. Tävlingar som kommer att sändas direkt i SVT.

Det är enbart sprint på programmet de två första världscupomgångarna och tävlingarna kommer ligga till grund för uttagningen av VM-truppen till sprint-VM i Edinburgh, Skottland, 12-16 juli.


Lycka till i landslagsupptakten!

Vi på Bagheera är stolta partners och klädleverantörer till orienteringslandslaget. Orientera som eliten och utforska Bagheeras sortiment av orienteringsprodukter, som sträcker sig från fritidsmotionären till den mest dedikerade elitidrottaren. Oavsett din nivå, hos oss hittar du kläder och skor för att navigera genom terrängen med precision och stil.


EM i Polen stundar

Den 30:e maj till 2:a juni väntar EM i MTBO i Ostróda, Polen. Programmet: Sprint: 30 maj. Långdistans: 31 maj. Medeldistans: 1 juni. Mixstafett: 2 juni. Följ tävlingarna på Eventor


Tyck till om Orientering.se

Vad tycket du om vår hemsida - orientering.se? Vad är bra? Vad kan förbättras? Gör din röst hörd i vår undersökning. 


En hälsning från vår partner Landshypotek

Sparande som får både dina pengar och skogen att växa

Spara tryggt med 3,80% i ränta. Vårt Sparkonto Trygghet är ett konto utan avgifter, med fria uttag och som omfattas av den statliga insättningsgarantin*. Och inte nog med det – du sparar i en bank som ägs av svenska jord- och skogsbrukare, och står för levande landsbygder och livskraftiga skogar. Läs mer och öppna ditt nya sparkonto här.

*Kontot omfattas av den statliga insättningsgarantin enligt beslut av Riksgälden. Varje kontohavare har rätt till ersättning för sin sammanlagda kontobehållning i Landshypotek Bank med ett belopp om högst 1 050 000 kronor. Utöver detta belopp kan kontohavare enligt lag under vissa förutsättningar få ersättning för vissa insättningar som hänförs till särskilt angivna händelser, t ex försäljning av privatbostad, med högst 5 miljoner kronor. Riksgälden betalar ut ersättningen inom 7 arbetsdagar från den dag banken försattes i konkurs eller Finansinspektionen beslutade att garantin ska träda in. För mer information se insattningsgarantin.se.


WOW - vilken vecka!

Nu är det World Orienteering Week (WOW), ett initiativ för att uppmärksamma orientering världen över. Alla aktiviteter som hålls registreras som ett World Orienteering Week-evenemang.

Gör som OK Tyr - registrera era aktiviteter under World Orienteering Week 18-26 maj.


Anmäl dig till Veteran-VM i Friidrott

Var med och sätt Göteborg på världskartan!

Ja, vi vet att det här är ett nyhetsbrev till orienterare. Men, det finns en hel del som är medlemmar i en förening som även har friidrott.  

Göteborg står som värd för den tjugofemte upplagan av VM i friidrott för veteraner. Ta chansen att representera Sverige på hemmaplan mellan den 13-25 augusti, oavsett ålder över 35 år. 

Veteran-VM är för dig som föredrar snabbheten i 100 meter eller uthålligheten i ett halvmaraton. Inga kvalificeringskrav behövs, så alla kan delta. Läs mer om grenarna och anmäl dig redan idag för en oförglömlig upplevelse! Sista anmälningsdag är 4 juni. 

Ta steget - Vilken gren väljer du?

Anmälan - https://www.2024wmac.com/sv

Mer info - https://www.friidrott.se/forening-forbund/veteran-vm-2024/

En som satsar på orientering - och friidrott är Linda Take, som är ledamot i förbundsstyrelsen. Läs mer om hennes satsning på NWT.  


Så går det till att bygga hus – experten berättar

Det bästa fundamentet för ett lyckat husbygge är en tydlig plan – och ett tryggt stöd genom hela husresan. Vi bad vår säljare Sebastian berätta mer om hur han arbetar för att du ska få en så trygg husresa som möjligt...

[...fortsätt läs]


OK Kåre - vinnare 2023

Anmäl er till Bagheerastafetten

Bagheerastafetten sker i samband med invigningen och tävlingen avgörs mellan klubblag. Alla ungdomar få chansen att visa upp sig inför en stor publik när ungdomsstafetten genomförs. Det brukar vara en spännande tävling och en fartfylld kamp mellan ungdomar från världens alla hörn.

Ta chansen och anmäl er!Vill du jobba med Eventor?

Är du intresserad av att jobba med vår Eventorsupport? Just nu söker vi en teknisk support på Svenska Orienteringsförbundet (SOFT). 


Idre Fjäll

Ta chansen och upplev fantastik orientering i sommar! 
23-27 juni. 


Stjärnkampen - det här är årets uppdrag

Är du mellan 13 - 16 år eller ledare för ungdomar i dessa åldrar? Häng med på Stjärnkampen! I detta webbinarium presenteras den nya säsongen av Stjärnkampen och dess uppdrag. Vi kommer också dyka ner i tankarna med uppdragen som bygger på individutvecklingsplanen. Så antar ni utmaningen? Häng med på Stjärnkampen!

WEBBINAR: Ons 22 Maj 2024. 19:00 - 20:00


Icebug

Världens bästa grepp – hitta din sko på www.icebug.com  


Trygga och utvecklande miljöer

Carolina Lundqvist är docent i psykologi, docent i idrottsvetenskap och legitimerad psykoterapeut. Carolina har en lång erfarenhet av att arbeta som idrotts-/prestationspsykologisk rådgivare inom elitidrott från junior- till olympisk nivå. Tillsammans med SOFT har Carolina genomfört en studie där syftet är att undersöka trygga idrottsmiljöer med fokus på hur idrottare upplever psykologisk säkerhet i idrottssatsningen. På webbinaret presenterar Carolina resultat från studien och berättar kring hur man kan tänka för att skapa trygga och utvecklande miljöer. Vi avslutar även detta tillfälle med en frågestund.

WEBBINAR: Mån 27 Maj 2024 20:00 - 21:30


Min Doktor

Känn dig trygg när du orienterar i skogen med TBE-vaccin! 

Min Doktor och Svenska Orienteringsförbundet har inlett ett samarbete i syfte att bidra till ett ökat vaccinationsskydd mot TBE och en bättre folkhälsa. 

Du som anger medlemskap i Svenska Orienteringsförbundet och koden “SOFT” får 10 % rabatt på TBE-vaccin. Familjemedlemmar vid samma besökstillfälle erhåller också rabatten.  


Prenumerera på Orienteraren

Vill du få en unik inblick i landslagen, möta profilerna, ta del av kartanalyser och läsa spännande reportage? Ja, då ska du prenumerera på Orienteraren. Från 99 kr/nummer.

I det senaste numret får du bland annat träffa Gustav BergmanHanna Eriksson och Magdalena Olsson, mountainbikeåkaren Gabriella Gustafsson, indoorfenomenet Alfred Danielsson. Joacim Ingelsson tipsar om miljöhänsyn i skog. August Mollén ger en privat inblick i sitt liv. Emma Martner tipsar om hur du kan göra egen sportdryck. Och Oskar Andrén tipsar om hur du kan öva på din raceplan.


25 % rabatt på löparvästar hos SILVA

Använd koden SOFTSTRIVE25 för 25 % rabatt på hela Strive-serien. Löparvästar, löparryggsäckar, bälten och vätskesystem - perfekt för sommarens löppass. Erbjudandet gäller t.o.m. 31/5.


Likvärdigt tävlande

I samband med förbundsmötet 2020 beslutades att orientering ska vara likvärdigt oavsett kön. Som en konsekvens av beslutet hade Tiomilaföreningen till 2024 års tävling förändrat upplägget i syfte att göra tävlingen mer likvärdig. Svenska Orienteringsförbundet följer upp utvecklingen av några tävlingar för att kunna se om och i så fall hur andelen kvinnliga deltagare påverkas. Nu har rapporten för Tiomila släppts.


Hyr bil med MABI

MABI hyrbilar erbjuder biluthyrning för dig som vill hyra bil snabbt och säkert. Se till och samåk i den mån det är möjligt, kontakta våra vänner på MABI Hyrbilar.

Boka bil på MABIS hemsida med kampanjkod: sof10


Maurten

Missa inte erbjudandet som ger dig 15% rabatt på köpet vid köp av minst 12 stycken Maurten produkter.


GARMIN är stolt partner och leverantör till Svenska Orienteringslandslaget.

Vilken modell passar dig bäst inför 2024 års säsong?

Här hittar du väl valda favoriter till bra priser, här går även överskottet tillbaka till Svensk Orientering.


Klart: VM 2029 till Örnsköldsvik

VM i orientering arrangeras i Örnsköldsvik 2029. Det står klart efter att Internationella orienteringsförbundet nu tagit sitt beslut. ”Otroligt kul, det här betyder så mycket för vår sport”, säger Svensk Orienterings förbundschef, Susanne Maarup. 


Natt med rabatt hos Scandic

Sov dig till guld i en skön hotellsäng! Idrottsrabatt på Scandic för klubben, familjen och vänner. Uppge koden: D359109055 vid bokning.


Ta del av alla våra partnererbjudanden

Vi är otroligt glada och stolta över våra partners engagemang i Svensk Orientering. De ger oss möjligheten att fortsätta utveckla vår idrott och verksamhet ur alla perspektiv.


facebookinstagramlinkedinyoutubehomepage

Följ oss i sociala medier!

Följ oss även på Tiktok

Nu finns Svensk Orientering också på Tiktok. Följ oss där: 
https://www.tiktok.com/@svenskorientering?lang=sv-SE
Svenska Orienteringsförbundet. Heliosgatan 3, 120 30 Stockholm
Telefon: 010-4765363. E-post: info@orientering.se. Hemsida: www.orientering.se


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i en orienteringsförening och din/er förening är medlem i Svenska Orienteringsförbundet.

Om du vill att någon mer ska få dessa nyhetsbrev hänvisa till att man kan anmäla sig här.

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.