Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Smartotek - en inspirationsmiljö för vardagsteknik 

På Smartoteket visas produkter som kan bidra till ökad aktivitet, delaktighet, självständighet och trygghet. Det innebär allt från enkla, smarta vardagsprodukter och hjälpmedel till mer avancerad teknik och bostadsanpassning. 

Besök oss! 
Välkommen på drop-in under våra öppettider. Du kan också boka en tid för studiebesök, oavsett om det gäller visning för enskild person eller i grupp.
Kontakta oss, på mail eller telefon, så försöker vi lösa det på bästa sätt. 

Välkommen in för inspiration! 

Öppettider för drop-in:
Tisdag 12-16  Torsdag 10-13 

Telefontider:
Tisdagar och torsdagar 9-16
011-15 34 59

Tema: Sommar- och aktivitetsglädje

En aktiv sommar med massa roligheter, det önskar Smartoteket sina besökare och prenumeranter. Alla har rätt att kunna vara aktiv, och att komma ut i naturen är välgörande.

Att vara ute i naturen upplever många lugnande och avslappnande, och det finns mycket kul att se och upptäcka. Det ger oss värdefull syrerik luft och ljus som bidrar till bildandet av D-vitamin. 

Detta nyhetsbrev tipsar om användbara produkter och hjälpmedel för sommarens aktiviteter och tillgänglighetsanpassade badplatser och naturreservat.

Behöver du ekonomiskt stöd eller vill låna något till din fritidsaktivitet. Läs här för att upptäcka dina möjligheter, Fritidsbanken och Parateket på 1177.se

Sommar och bad

Gillar du att bada?
Då kan vi berätta att det finns badkläder som du kan känna dig både trygg och snygg i även vid inkontinens.

Har du en funktionsnedsättning så är både tillgänglighetsanpassning av badplats och pålitliga flythjälpmedel viktiga. Norrköpings kommun har 22 badplatser de tar hand om. Du hittar detaljer om badplatserna här: Badplatser - Norrköpings kommun (norrkoping.se) Sörsjön och Ågelsjön har till exempel tillgänglighetsramp.

Flytväst med simkrage

Flytväst med stor flytkraft som kan användas med eller utan krage.
Simkragen stödjer huvudkontrollen 
för personer med fysiska
funktionshinder.

Inkontinensbadkläder

Badkläder som är speciellt framtagna för personer med inkontinens och gör att inget extra inkontinensskydd behövs för att säkra upp.
Finns för dam, herr och barn.  

Sommar och utevistelse

Att komma ut i naturen är välgörande. Ett par positiva saker utöver aktiviteten som sådan, är att vi får rensa lungorna och fylla på med ny syrerik luft. Sommarens ljus och sol laddar våra kroppar med energi och ger möjlighet för kroppen att skapa
D-vitamin. Trädgårdsarbete ger kombinerad vardagsmotion och utevistelse. För många är det en lisa för själen att vara i sin trädgård och pyssla.

Vänster bild: Tillgänglighetsanpassade stigar Tillgänglighet | Östgötaleden (ostgotaleden.se)

Höger bild: När kropp och leder inte vill och orkar som de brukade så finns det redskap och pallar för trädgården som kan göra det möjligt att fortsätta med sin hobby.

Trädgårdspall och redskap

Sommar och vätskebalans

Varma dagar är det viktigt att se till att få i sig tillräckligt med vätska. Vatten rekommenderas som törstsläckare. Ha gärna en graderad vattenflaska med dig så du har koll på vätskeintaget.

Men alla är inte förtjusta i just vatten. Visste du att du kan ”lura kroppen” att välja vatten genom att din flaska är försedd med doft av din favoritdryck? 

Är det jobbigt att fylla på vätska för att du alltid blir så kissnödig då? För nöden finns det lösningar, välj rätt "potta".

Graderad flaska

Smaksatt vatten

Pipinette-potta, Urinflaska

Välkommen in för mer inspiration och tips!

Smartoteket håller semesterstängt
från den 20 juni,
öppnar åter den 27 augusti.

/Sofie och Helene


Besök oss

Drottninggatan 32 (ingång via butik Makalös), Norrköping 
011-15 34 59
smartotek@norrkoping.se

Öppettider:

  • Tisdagar 12-16
  • Torsdagar 10-13

Nästa nyhetsbrev

Tema: Alla glömmer väl ibland?!

Nästa nyhetsbrev kommer ut
i september.

Klicka på knappen för att anmäla dig
till vårt nyhetsbrev.



Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.