Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Handbollförbundet Väst logga i vit på blå bakgrund

Nyhetsbrev januari 2024


Prova på handboll under sportlovet

en skärmbild av en karta med 4 knappnålar utsatta vid hönö, tranemo, götene och munkedal samt en text ovanför där det står prova på handboll under sportlovet

Sportlovet närmar sig och på fyra platser i vårt distrikt kan du testa på handboll! Handbollförbundet Väst tillsammans med fyra kommuner arrangerar handboll under sportlovet. Det handlar om Hönö, Götene, Tranemo och Munkedal.

Läs mer >>


Ordförandens krönika om EM och utbildning

en man som står och håller i en handboll

I månadens krönika från vår ordförande Mattias Nord reflekterar han kring hur det svenska laget agerade i EM kring energinivå, ledarskap och den psykologiska prestationsmiljön. Han diskuterar även utbildning och hur vi i Väst kan stärka ledarskapet i våra föreningar samt nämner vårt stundande årsmöte.

Läs hela krönikan >>

Årsmöte 23 mars i Partille

en grafiskt manipulerad bild. i bakgrunden syns ett mötesrum med personer som sitter på stolar. framför syns en text i vitt "årsmöte save the date 23 mars, partille"

Lördagen den 23 mars kommer det att vara årsmöte i Partille Arena. Årsmötet kommer att kryddas med Handbollsligamatchen mellan IK Sävehof – IFK Kristianstad. Mer detaljerad information och officiell kallelse kommer senast en månad innan. Eventuella motioner skall skickas in skriftligt senast lördagen den 24 februari. 

Läs mer om årsmötet >>


Anmälan öppen till spelarutbildning tema 5

ett foto. en spelare hoppar och skjuter och två spelare försöker försvara.

Nu är anmälan öppen till Tema 5 i Spelarutbildning 2.0 för spelare födda 2009. Upplägget är i form av en längre träning! Alla spelare som vill är välkomna att vara med på denna utbildning. F09 har Tema 5 på lördagen den 2/3 och P09 har det på söndagen 3/3.

Läs mer och anmäl dig >>

Ett förenklat tekniskt möte införs i kvalspelet

Två domare som pratar med varandra och gör en hälsning med händerna. ett foto.

Kvalspelet för säsongen 24-25 är igång. I samband med det har SHF tagit ett beslut om förenklat tekniskt möte i ATG Svenska Cupen omgång 1-3. Detta för att underlätta både för föreningarna, domare och funktionärer som kanske inte är vana vid att ha tekniskt möte.

Till rutinerna för tekniskt möte >>


Vi har passerat 1000 ledare som gått TU1

ett fotomontage av två bilder. till höger en lagbild på glada killar och män i rosa matchställ. till vänster en skärmbild från instagram som visar en affisch med frågan om du vill vara med och spela handboll

Tränarutbildning 1 riktar sig till ledare som tränar eller som ska börja träna barn mellan 6-10 år. Sedan tränarutbildningarna gjordes om inför säsongen 2021-2022 har drygt 1000 ledare inom Handbollförbundet Väst blivit behöriga barnhandbollstränare.

Läs hela artikeln >>

Anmälan öppen för TU1, TU3 och TU4 våren 2024

ett foto på handbollsmatch i anfall när en spelare hoppar och skjuter och försvarare hoppar upp och försvarar.

Vi har nu öppnat upp anmälan för Tränarutbildning 1 i Göteborg, Tränarutbildning 3 i Göteborg och Tränarutbildning 4 i Skövde.

Alla våra aktuella tränarutbildningar hittar du på vår samlingssida på hemsidan. 

Till utbildningssidan >>


Möt Mia, Emely och Malin från kvinnliga nätverket

I september startade vi upp vårt kvinnliga nätverk som under hösten haft två träffar, varav en träff med fokus på ledarskap och en träff med fokus på föreningskunskap. Vi har kollat av läget med tre av våra deltagare nu när vi är halvvägs in i projektet.

Lär känna delagarna lite mer >>

En självklarhet för Janne att engagera sig

"Det finns en så stark vilja att göra vår fantastiska sport ännu bättre och ett så stort och lösningsorienterat engagemang så man blir helt häpen. Den som får frågan att engagera sig är utvald och jag kan inte hitta en enda anledning för någon att tacka nej"

Läs hela intervjun >>


ATG Svenska cupen 2023/2024 är igång!

en bild på två handbollsspelare som håller i var sin boll och de är grafiskt tonade blå, framför dem står en text ATG Svenska Cupen 2024-2025

Nu är ATG Svenska cupen säsongen 2023/2024 igång. Från Väst har 24 damlag och 31 herrlag anmält sig. Först ut är omgång 1-3 som administreras av distrikten. 

Av de anmälda lagen så är 11 damlag och 8 herrlag rangordnade bland de 22 högst rankade i landet i landet och kliver därmed in i tävlingen först i Gruppspelet med start i augusti. Det innebär att i omgång 1-3 – som administreras som ett distriktskval i HFV - innehåller 13 damlag och 23 herrlag.

Läs mer >>

Besök oss på vår hemsida eller följ oss i våra sociala kanaler.

homepagefacebookinstagram

Vill du avsluta din prenumeration? Klicka här >>