Sorsele kommuns Näringslivsnytt december 2023

Nyhetsbrev med senaste nytt för dig som företagare eller dig som är intresserad av företagsfrågor. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


God Jul och Gott nytt år

Buörrie Juvlla jah Buörrie Urra Jáhpie

önskar vi från Sorsele Utveckling!


Save the date!

Välkomna till Go´morron, frukostträff för företagare och andra intresserade

26 januari Ammarnäs

Plats: Vindelälvans café

 Mer information om plats och innehåll kommer presenteras längre fram på https://portal.sorsele.se/kalender

Kommande frukostmöten

  • 23 februari i Sorsele
  • 22 mars i Gargnäs
  • 26 april i Sorsele

Hur hittar man rätt folk och får dem att stanna? Samverkan mellan Storuman och Sorsele

Med den snabba utvecklingen i norra Sverige är det stor konkurrens kring arbetskraften. För att vara attraktiv som arbetsgivare behövs ett strategiskt och långsiktigt arbete även om behovet är akut.

Almi Nord tillsammans med Västerbottens Handelskammare erbjuder ett program som är en kombination av föreläsningar och workshops vilka ger dig verktyg för att attrahera, utveckla och behålla kompetens. Med stöd av erfarna affärsrådgivare arbetar ni igenom alla delar av en rekryteringsstrategi med föreläsningar, workshops och hemuppgifter.

KORT OM UPPLÄGGET
Temabaserade halvdagar med föreläsningar och workshops tillsammans med företagare i liknande situation från Sorsele och Storumans kommun.

VEM RIKTAR SIG PROGRAMMET TILL?
Programmet passar dig som leder ett företag och/eller är ansvarig för rekryteringsprocessen på företaget och som inte vill låta kompetensbrist vara ett hinder för ditt företags tillväxtpotential.

Visionen är att få igång något under februari 2024 men kan anpassas efter gruppen. 
Läs mer här
Har du bestämt dig för att vara med? Fyll i intresseanmälan här. Vårt mål är att få ihop en grupp i Sorsele kommun. Blir det få sökande teamar vi ihop med företagare i Storumans kommun också.


Julhälsning från Måltidsverksamheten!

Vi på Solhem centralkök vill ta tillfället i akt att önska alla företag i Sorsele Kommun en riktigt god jul och ett fantastiskt gott nytt år!

Följande upphandlingar kommer snart ut:

  • Måltidsservering och fastighetsskötsel Blattnicksele Förskola och skola
  • Skolmat Norra Sorsele byar och Södra Sorsele byar

Hälsningar / Linus


Yrkesförberedande utbildning via fjärr för årskurs 9 i Sorsele!

Vet du om att elever i årskurs 9 nu kan söka yrkesförberedande utbildning via fjärr som ger dem möjlighet att studera teoretiska ämnena i Sorsele 50% och de praktiska momenten görs hos arbetsgivare i kommunen. Här har du som företag möjlighet att tidigt hitta din framtida arbetskraft som efter tre år är väl insatt i din verksamhet.

I detta upplägg finns stor flexibilitet och möjligheterna är många!

De utbildningar som är möjliga via fjärr nu är:

  • Barn- och fritidsprogrammet
  • Industritekniska programmet
  • Försäljnings- och serviceprogrammet
  • Byggprogrammet, hus
  • Hotell- och turismprogrammet
  • Restaurang- och livsmedelsprogrammet
  • El- och energiprogrammet
  • Vård och omsorg

denna film får du ta del av erfarenhet från Arjeplog kommun som redan nu har elever via denna fjärrlösning. Intervjuas görs elever, företagare och kommunen och man är man väldgt positiv till resultatet av denna satsning.

HÄR finns informationsbroschyr att läsa mer.


Verksamheter flyttar in till Ammarnäs och Gargnäs, se kommande datum!

Verksamhet Utveckling och ibland även tillsammans med andra verksamheter i Sorsele kommun fortsätter besöka Ammarnäs och Gargnäs en fast dag i månaden.

Vi träffar dig gärna även andra dagar men för att försöka underlätta för dig som företagare att träffa oss både enskilt och för mer allmänt surr så bjuder vi även in till en fast dag i månaden. Mellan kl.13.00-15.00 är du välkommen till servicepunkterna vid Ammarnäs Livs och Ica Gargnäs på en kopp kaffe och prata en stund, övrig tid kan du boka ett enskilt möte.

Vilka som närvarar de olika datumenpresenteras på hemsidan

Vi finns i Ammarnäs datum:

  • Torsdag 15 februari
  • Torsdag 14 mars
  • Torsdag 18 april
  • Torsadg 16 maj

Vi finns i Gargnäs datum:

  • Fredag 23 februari
  • Torsdag 21 mars
  • Fredag 19 april
  • Fredag 17 maj

Välkomna!


Minnesanteckningar från senaste Näringslivsråd

Nu finns minnesanteckningarna från senaste Näringslivsrådet att läsa på kommunens hemsida. Här finns information om aktuellt i olika branscher och information från Kommunchef och Kommunalråd.

Minnesanteckningar Näringslivsråd


Exportträff i Sorsele 17 januari - Västerbottens besöksnäring kraftsamlar!

Västerbottens besöksnäring kraftsamlar för ökad export under det gemensamma platsvarumärket Västerbotten Sweden och vi vill träffa dig som är intresserade av den utländska marknaden i Sorsele kommun för att presentera satsningen och vad vi kan göra för och tillsammans med er de kommande åren!
Anmälan senast 10 januari och mer info finns HÄR.


Entreprenörskap i Skolan

Under vecka 50 hade elever vid högstadiet Vindelälvskolan ett flertal aktiviteter kopplat till entreprenörskap i skolan. Bland annat gjorde elever i årskurs 9 ett besök i Ammarnäs för att ta del av olika yrken som finns i kommunen och samtidigt hade årskurs 8 företag för en dag! Tack alla ni företagare som ställt upp med er tid, praktikplatser, information, lokaler och annat som gjort detta möjligt!


Nytt projekt ska stärka hållbar kompetensförsörjning

Under tre år gör Region 10, en sammanslutning av tio kommuner i Norrbottens och Västerbottens inland, en gemensam satsning på hållbar kompetensförsörjning för privata och offentliga arbetsgivare genom att hjälpa personer till anställning i regionen.

Läs hela pressmeddelandet HÄR.

Vill du veta mer om projektet är du välkommen att kontakta Erika Hjukström, erika.hjukstrom@sorsele.se .


Önskar du årets kommunkalender till ditt företag?

Då kan du från början/mitten av januari hämta en kalender på kommunhuset i Sorsele eller höra av dig till Erika Hjukström så ordnar vi så du får en kalender till ditt företag!


facebook

Gå gärna med i gruppen Företagsnätverk inom Sorsele kommun där vi löpande lägger ut aktuell information och inbjudningar mm.

facebookhomepage
Sorsele kommun

Det här nyhetsbrevet skickas från utvecklingsverksamheten på Sorsele kommun. Du får detta eftersom du är kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.Här kan du läsa om kommunens personuppgiftsbehandling

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, gör det här.