Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Det här är ett nyhetsbrev som Svenska Orienteringsförbundet skickar till landets samtliga föreningar.


Priser, stipendier och utbildningar

I månadens nyhetsbrev tipsar vi bland annat om utbildningar att gå och stipendium att nominera till. 

Under månaden som gått var det bland annat medaljregn i Jönköping när hela Svensk Orientering samlades och delade ut priser. Den 22:a januari håller vi tummarna för fler segerjubel när Idrottsgalan äger rum där orienteringen har två fina nomineringar. 

Kunskap är en färskvara därför pågår det en hel del inom utbildningsfronten. Kika gärna in vilka utbildningar som är på gång och känner du att du vill vara med och bidra så söker vi just nu också kompetenta personer inom flera utbildningsrelaterade arbetsområden. Kika in vilka på vår hemsida.

När snön nu yr utanför är det skönt att värma sig med något. Varför inte med en återblick till varma EM i Italien?! Har du inte ännu tagit del av vår videoblogg från EM så kika in den. 

Till sist, stort tack för det här året och för all tid ni i våra föreningar lägger ner på vår idrott. Den är helt ovärderlig. 

Hälsningar Susanne Maarup, förbundschef, Svenska Orienteringsförbundet. 

Följ oss i sociala medier

facebookinstagramlinkedinyoutubehomepage

Tre nyheter i urval

Vinnarjubel

När rösterna hade räknats stod det klart -Tove Alexandersson blev årets orienterare – för tionde gången. Sara Hagström årets sprinter och Hudiksvall årets Hitta ut-projekt. Se alla vinnare i artikeln.
Till nyheten om storsamlingen.

Idrottsgalan

När nomineringarna till Idrottsgalan presenterades fick orienteringen två fina nomineringar: Tove Alexandersson som Årets Kvinnliga Idrottare och Hanna Lundberg som Årets Nykomling.  
Till nyheten om Idrottsgalan.

Vasaloppet

När Vasaloppet presenterade den 100:e kranskullan och den 36:e kransmasen genom tiderna så visade det sig vara två orienterare: Elsa Hermansson och Gustav Johnsson, båda från IFK Mora OK.
Till nyheten om Vasaloppet.  


Sök stipendium

Nu är det dags att söka stipendium från Prins Bertils och Prinsessan Lilians idrottsstiftelse. Syftet med stipendiet är att ge ledare och instruktörer högre vidareutbildning, både nationellt och internationellt. Sök senast den 31 december 2023.


UTBILDNINGSRELATERAT

Det händer en hel del på utbildningsfronten inom Svensk Orientering.

Här följer några viktiga nyheter:

Webbinar - vuxenrekrytering

Varje år får orienteringsrörelsen tillskott i form av nya vuxna som börjar orientera. Men varför börjar de, och vad tycker de om orientering? Det är några av frågorna som Svenska Orienteringsförbundet tittat närmare på under hösten. Den 7 december klockan 19:00 kan du lyssna in på ett webbinarium där studien om vuxna nybörjare och återvändare presenteras av Jörgen Hector som genomförde studien.

✔️Webbinar ✔️7 december ✔️19:00-20:00 ✔️Utbildningsportalen


Vill du bidra till vår utbildningsverksamhet?

Just nu ser vi över utbildningsverksamheten för kommande år och söker kompetenta personer inom flera utbildningsrelaterade arbetsområden. Är du intresserad av vara med och bidra? Skicka in din ansökan senast 26 december.


Dialog kring framtida utbildningsverksamhet

Arbetet med att forma vår framtida utbildningsverksamhet har fortsatt efter dialogsamtalen i maj/juni där styrkor och svagheter, möjligheter och hot/risker inventerades. Dessa har bearbetats till ett förslag för hur vi kan bedriva utbildning. Förslaget remitteras till distrikt och föreningar.

Inom kort kommer vi bjuda in till nya dialogsamtal där förslaget diskuteras. Dialogsamtalen sker i början på 2024. Vi välkomnar alla som vill att lyssna in och delta i samtalen. Håll utkik efter datum och tider. Anmälan och deltagande sker via Utbildningsportalen.  

Vill du läsa om bakgrund och ta del av analysen som gjordes under våren så hittar du all information i Utbildningsportalen i utbildningen: "Var med och forma vår framtida utbildningsverksamhet"


Junior- & seniortränarutbildning

Boka in dig på junior- och seniortränarutbildning (JSTU) modul A i Örnsköldsvik den 26-28 januari.📍Kom ihåg att du måste ha genomfört Grundutbildningen för tränare (GUT) före dess. Du hittar en sådan utbildning via ditt RF Sisu-distrikt.


Till dig som hanterar utbildningsfrågor

För att lättare komma i kontakt med dig som arbetar med utbildningsfrågor i förening eller distrikt vill Svenska Orienteringsförbundet upprätta en lista. Vi önskar att du som är utbildningsansvarig följer denna länk och fyller i formuläret. Tack på förhand!


Delta i forskningsstudie...

...om psykologisk säkerhet och trygga miljöer. Studien genomförs i samarbete mellan Svenska orienteringsförbundet och Linköpings universitet där syftet är att undersöka trygga idrottsmiljöer med fokus på hur idrottare upplever psykologisk säkerhet i idrottssatsningen. Genom undersökningen vill vi öka kunskapen om trygga idrottsmiljöer inom Svensk Orientering med målsättningen att öka goda förutsättningar för idrottares hälsa och prestation under idrottskarriären.

Projektet inriktar sig mot juniornivå till internationell seniornivå. Tack för att du tar dig tid att fylla i enkäten eller skickar den vidare till juniorer och seniorer i din närhet.


Digitalt registerutdrag

Nu går det att få de flesta typer av utdrag från polisens belastningsregister till din digitala brevlåda. Utdraget kan sedan kontrolleras via polisens kontrolltjänst. Detta är en viktig brottsförebyggande åtgärd för att skapa trygga och säkra miljöer för våra unga.


Riksläger Vinter

13-16 år och duktig på skidor och skidorientering? Eller helt nybörjare? Oavsett så är Rikläger Vinter för dig. Det blir skidorientering och roliga aktiviteter. Sista anmälningsdag är 10 december. Lägret anordnas den 10-12 januari i Orsa Grönklitt. 

👀 Se vad Jonatan Ståhl, Europamästare i Skidorientering och del av det Svenska Landslaget, har att säga om Riksläger Vinter genom att... 


Årets julkalender är här

Nu finns första luckan i Svenska Orienteringsförbundets julkalender på Instagram. I år får ni veta mer om landslagslöparna, och bakom några luckor gömmer sig fina priser. Se vilken löpare som finns bakom lucka ett...


I en ny video-serie i fem delar får du följa med svenska landslaget ”bakom kulisserna” under EM-veckan i Italien. Serien visar hur löparna och ledarna gör de sista förberedelserna på plats samt vad som sker före, under och efter mästerskapstävlingarna.

🤩 Kom in bakom kulisserna 😍 Återupplev segerfirandet


Många har redan anmält sig till O-Ringen Smålandskusten och det är en riktig folkfest som väntar nästa sommar! Idag kommer också avsnitt 2 av O-RingenTV – i det får ni se vad man kan göra mer än att orientera nästa sommar. Det är nämligen en region fylld av aktiviteter som tar emot; Blå Jungfrun, glasriket och Stensjö by är bara några av alternativen. Dessutom får ni i avsnittet hänga med i planeringen av alla starter och träffa funktionärerna som jobbar med detta.ERBJUDANDEN FRÅN VÅRA PARTNERSNatt med rabatt

Sov dig till guld i en skön hotellsäng! Idrottsrabatt på Scandic för klubben, familjen och vänner. Uppge koden: D359109055 vid bokning.


Ta del av våra partnererbjudanden

Vi är otroligt glada och stolta över våra partners engagemang i Svensk Orientering. De ger oss möjligheten att fortsätta utveckla vår idrott och verksamhet ur alla perspektiv.


facebookinstagramlinkedin

Följ oss i sociala medier!Svenska Orienteringsförbundet. Heliosgatan 3, 120 30 Stockholm
Telefon: 010-4765363. E-post: info@orientering.se. Hemsida: www.orientering.se


Orienteringsföreningar och orienteringsdistrikt får detta nyhetsbrev eftersom er förening/ert distrikt är medlemmar i Svenska Orienteringsförbundet. Om du vill att någon mer ska få dessa nyhetsbrev hänvisa till att man kan anmäla sig här.

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.