Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Handbollförbundet Väst logga i vit på blå bakgrund

Nyhetsbrev oktober 2023


Snart är det dags för Sverigecupen!

en blå bild med en stämpel i mitten där det står sverigecupen handboll nyköping 10-12 november 2023. en illustration.

Fredag 10 november är det dags för en av svensk handbolls största manifestationer - Sverigecupen. Sverigecupen är en distriktslagsturnering för 15-åringar, vilket i år innebär att spelare födda 2008 deltar. Turneringen spelas i Nyköping 10-12 november.

Från Väst skickar vi totalt 13 lag, 7 på tjejsidan och 6 på killsidan.

Läs mer och se de uttagna spelarna >>


Ta vara på möjligheterna med ett VM i distriktet

en man som står och håller i en handboll

I månadens krönika från vår ordförande Mattias Nord skriver han om de möjligheter som ännu ett VM i närområdet i år innebär och hur man som förening kan ta tillvara på det.

Läs mer >>

Hur bidrar du till klimatet i hallen?

en spelare går på en handbollsplan och mellan benen ser man att en boll ligger på golvet. på bilden står det klimatet i hallen och #görskillnad.

Vi får ofta information från föreningar, ledare, domare & föräldrar om att klimatet ute i våra hallar inte alltid är så trevligt. Vi alla i handbollsfamiljen hjälps åt så att vi kan få ett bättre klimat. Alla ska tycka att det är roligt oavsett om man är ledare, spelare domare eller publik.

Läs mer >>


Boka föreningsbiljetter till Final4

en damspelare och en herrspelare i bakgrunden och det står final4 dam estrad alingsås - 24-25 februari och herrar halmsta arena - 9-10 mars köp biljett

Var med vid ATG Svenska cupens första upplaga av Final4. Boka föreningsbiljetter via Handbollförbundet Väst eller Handbollförbundet Syd idag. Det finns begränsat antal biljetter, så först till kvarn gäller.

Läs mer >>

Nyhetsbrev från DFK oktober 2023

Två domare som pratar med varandra och går mot funktionärerna

Nyhetsbrevet för oktober från domar- och funktionärskommittén innehåller information om domare i U14-matcher, regler minihandboll U9, checklista tekniskt möte div 2, EMP-delen i Profixio samt hanteringa av spelartrupp inför match.

Till nyhetsbrevet >>


Anmälan till tema 2 i spelarutbildningen

spelare står på rad i en handbollshall och väntar på att på skjuts på mål. ett foto.

Nu är det dags att öppna anmälan för Tema 2 i Spelarutbildning 2.0 för spelare födda 2009 i Handbollförbundet Väst - där upplägget är i form av en längre träning! Alla spelare som vill är välkomna att vara med på denna utbildning. F09 har Tema 2 på lördagen den 9/12 och P09 på söndagen den 10/12.

Läs mer >>

Nu aktiveras inloggning med Freja+ i IdrottOnline

Under oktober aktiveras Freja+ för de som har rollerna huvudadministratör, klubbadministratör och förbundsadministratör i IdrottOnline.

I förlängningen kommer alla roller som kommer åt och kan ändra personuppgifter i IdrottOnline att omfattas.

Läs mer >>


Handboll på offensiven vill bidra med mer handboll i Väst

ett bild med barn i idrottshall som springer runt vid olika stationer med mattor och bollar

Handboll på offensiven är ett projekt som har målet att fylla fler hallar med handboll. Arbetssättet är att få till handboll inom identifierade "vita fläckar" där handbollen inte är etablerad eller lever i tynande tillvaro.

Under året som gått har projektet genomförts med start i Värmland, och nu är Västergötland på gång.

Läs mer >>

Grundstenen: IFK Kristinehamns resa och status i projektet

en blå bakgrund och två foton på där det till vänster är en roll up med blå bakgrund med handboll och texten glädje trygghet utveckling på samt ifk kristinehamns logga och till höger samma text och bild fast i en framsida på en folder

"Om man menar allvar med sin verksamhet ska man definitivt genomgå Grundstenen" - Pelle Höij, vice ordförande, IFK Kristinehamn Handboll.

Grundstenen är ett projekt som gör en total genomlysning av handbollsföreningar. IFK Kristinehamn påbörjade Grundstenen för ett år sedan och har genomfört 3 av 5 träffar. Men, de har hunnit med mycket alla redan.

Läs mer >>

Första matcherna för Levene/Skoglunds IF

Målvakt som försöker fånga en boll som kommer mot henne

LSIF handboll bildades förra säsongen som en sektion i ortens fotbollsförening. Efter ett antal prova på-träningar har man nu varit iväg på sitt första minihandbollsammandrag och därmed också spelat sina första matcher någonsin i föreningen.

Sammandraget spelades i Lidköping förra söndagen och LSIF handboll åkte iväg med ett lag där pojkar och flickor spelar tillsammans.

Läs mer >>

Ny handbollsklubb har bildats i Säffle

en spelare i förgrunden är redo att passa en spelare som springer åt vänster

Inom ramen för projektet Handboll på offensiven arrangerades en prova på-dag i Säffle under sportlovet. Det blev grunden till att ny handbollsklubb nu har bildats i Säffle.

Förra lördagen genomfördes den första minihandbollsträningen i den nya klubben. Sju barn mellan sex och åtta år kom till Höglundahallen för att träna handboll för första gången. 

Läs mer >>


Välkommen på Tränarsymposium i Skövde!

Barn i grupp håller upp händerna mot en buckla

Välkommen till vårt tränarsymposium i Skövde med Tomas Axnér och Malin Andersson. Båda kommer ha teoripass och praktikpass. 

Tomas praktikpass kommer ha fokus på individuell teknik med syfte på finter och starter där man skapar övertag för eget avslut och vidarespelet i spelföljden.

Malins praktikpass kommer handla om "Hållbart ledarskap" i praktiken. Hur skapar vi en trygg miljö där vi betonar individens värde och fokuserar på lärandeprocessen för att ge individen förutsättningar att utvecklas optimalt?

Läs mer och anmäl dig >>

Besök oss på vår hemsida eller följ oss i våra sociala kanaler.

homepagefacebookinstagram

Vill du avsluta din prenumeration? Klicka här >>