Ser mailet konstigt ut - visa i webbläsare

 
 

Koloniaktuellt
Oktober 2023

Detta nyhetsbrev riktar sig till dig som är förtroendevald i en koloniförening. 

 
 

Vi vill påminna om att det är dags att redovisa beviljade bidrag för 2023. Skicka in redovisning och rekvisition av de aktiviteter som ni har beviljats bidrag för, senast den 30 november. 

Bidragsrekvisition 2023 >>

För frågor, kontakta:
helena.westerling@koloni.org
Telefon: 08-556 930 82

Sista dag för ansökan av bidrag för 2024 är den 20 november. 

Info bidragsansökan 2024 >>
Formulär bidragsansökan 2024 >>

 

Kunskap om odling och hur vi tillsammans driver en koloniträdgårdsförening är grunden till ett roligt koloniliv.

Studiefrämjandet är vårt studieförbund

På deras lokalkontor finns verksamhetsutvecklare som tillsammans med regionen kan hjälpa er att få fart på studieverksamheten i föreningen. Det finns många aktuella studiematerial om bl. a. om kompostering, dammar och om att odla vilda växter.

Starta en studiecirkel

Det är enkelt att starta en studiecirkel. Som ledare får du en rolig ledarutbildning, helt kostnadsfritt. Ni kan oftast låna lokal för era träffar och få en del administrativ hjälp. Och vill ni anordna en föreläsning eller kurs så kan Studiefrämjandet hjälpa till med marknadsföring, anmälningar, lokal eller digitala hjälpmedel.

För att få kontakt med er lokala verksamhetsutvecklare mejla till: ingrid.rogblad@studieframjandet.se

Genomförda kurser

Vi kan berätta att Koloniträdgårdsförbundet  genomfört två mycket lyckade digitala kurser i samarbete med Studiefrämjandet nu i höst, en kassörskurs och en valberedningskurs. Vi planerar för ytterligare kurser till våren för att täcka behovet. Om ni har behov av föreningsutbildningar, hör av er till er region så skräddarsyr vi en utbildning för er.

Kontakt: ulrica@koloni.org

P.g.a. det enorma intresset och lång väntelista så kommer en ny digital kassörkurs att erbjudas i november. Den omfattar 2x3 timmar och ges på kvällstid med två veckors intervall. Har du redan anmält intresse till förra kursen kommer du att få anmälningslänk mailad inom en vecka. För er som ännu inte anmält intresse, går det bra att maila till: ingrid@koloni.org

Ju mer aktiviteter och verksamhet som registreras hos Studiefrämjandet, ju mer kan de redovisa för statsbidrag och i sin tur vara ett starkt studieförbund för oss. En fördel för oss är också att det i statistiken från studieförbunden syns att vi är aktiva och har mycket verksamheter inom kolonirörelsen.

 
 

Filmkväll om kompost

Dra ihop ett gäng kolonister och titta på vårt inspelade webbinarium om kompostering. Föreläsning av Ulf Nilsson, hortonom och trädgårdsrådgivare på Koloniträdgårdsförbundet.

Titta här>> 

Vi har flera Lätt om odling som går att använda om ni vill göra en studiecirkel på temat. Ladda ner pdf:er här: 

Lätt om odling: nr 1 Så förbättrar du jorden

Lätt om odling: nr 13 Kompostera trädgårdsavfallet

Lätt om odling: nr 21 Gröngödsling

Lätt om odling: nr 52 Gör egen växtnäring

Lätt om odling: nr 40 Gödsling med urin

Lätt om odling: nr 53 Gör egen jord

Lätt om odling: nr 3 Växterna behöver näring

Våra Jordhjältar 

 
 
 
 

Valberedningen letar just nu efter lämpliga kandidater till förbundsstyrelsen, revisorer och medlemmar till stadgekommittén och arvodeskommittén.

Valberedningens förslag ska bygga på en variation av ledamöter utifrån kön, ålder och bakgrund. Målsättningen är att förbundsstyrelsen ska vara representativ för alla medlemsföreningar. Bred föreningskunskap och vilja att arbeta utifrån förbundets värderingar är viktigt. De vill få in nomineringar från hela landet, från både odlingslotter och stuglotter.

Du nominerar genom att mejla namn på kolonist, personuppgifter, koloniförening till valberedningens ordförande: sune.i.malmgren@telia.com

Skriv NOMINERING i ämnesraden

 
FacebookHome PageYouTube
 

Koloniträdgårdsförbundet |  08-556 930 80 | Ringvägen 9E, 118 23 Stockholm | kansli@koloni.org

Visa i webbläsare | Avprenumerera