Future Echoes släpper nyheter och första vågen för festivalen 2024.

Under kulturnatten i Norrköping släppte Future Echoes nyheter kring festivalen 2024.

Festivalens huvudscen och biljetter

Årets huvudkontor kommer vara det anrika spelstället Arbis i Norrköping. Här kommer alla paneler hållas dagtid och det kommer vara huvudscen och festivalkontor. Flera scener kommer släppas under hösten.

- Vi har länge velat ha denna juvel till spelställe i Norrköping. De senaste uppdateringarna av teknik gör det här något vi verkligen vill visa upp för en internationell musikbransch säger Peter Åstedt på Future Echoes.

Biljetter till Future Echoes släpptes under Kulturnatten. Trots inflationen och annat som påverkar har vi bestämt att hålla priserna på samma nivå då vi vill att folk ska upptäcka alla den ny musik som kommer till Norrköping och musiken som redan finns här. Tre dagars pass kostar 695kr, Delegatspass 995kr och studentrabatterna ligger kvar.

Året tema

Temat i år är AI som kommer påverka musikindustrin på många olika sätt. Musik är ofta den del där tekniken går snabbast och där standards sätts. Mycket hur vi konsumerar media och underhållning idag är resultat hur musikindustrin slog över till streaming för snart femton år sedan. Därför är årets logga gjord av AI och är en robot. Musiken som spelas i bakgrunden i våra info filmer är AI gjord. Animationerna är AI gjorda. Det är många områden som kommer bli påverkade av AI vi kommer ta dit flera intressanta talare kring ämnet.

Nordic Music Tech och MusicTech Europe

Genom att vi ha ett AI tema kommer vi jobba med Nordic Music Tech (Stockholm Music Tech) och att de är med i MusicTech Europe och torsdagen den 21 Mars 2024 kommer vara en joint venture mellan Future Echoes och Nordic Music Tech och kommer vara paneler och skar rörande Music Tech och AI. Här kommer man möta de företag som kommer skapa vår musikaliska framtid.

Första vågen av artister

De första sju artisterna släpptes till festivalen. I vanlig ordning har Future Echoes satt att 10% av de artister som bokas ska ha en lokal anknytning. Först ut är Sativa-Maria. Rappens Marilyn Monroe, Norrköpings egna donna, diva Sativa-Maria rappar med raspig röst och sång skör som glas över bastung hiphop om FEMPOW, trasiga relationer, socialt ansvar och jämställdhet.

- Sativa-Maria var redan med på Norrköping Music Days som var vår lilla variant av Future Echoes. Hon spelade också på Future Echoes tillställning som första artist på The Node i Stockholm i augusti där vi fick en inblick i en show som har utvecklats till något mycket unikt och hon är på gång med ny musik. Missa inte Sativa-Maria under Future Echoes säger Peter Åstedt.

De andra artisterna är Lia Hide (Grekland), som var bokad till första Future Echoes men blev hindrad av Covid regler. Bokad till årets Future Echoes men fick själv Covid och kunde inte komma. Tredje gången gillt så ska vi få Lia Hides lite mörka experimentella indiepop till Norrköping.

Pam Rabbit (Tjeckien) är en del i ett utbyte Future Echoes gör mellan United Islands of Prague och SPIKE festival som är stöttat av EFFEA (The European Festivals Fund for Emerging Artists). Båda festivalerna kommer också till Future Echoes och kollar in artister att ta till Tjeckien och Bulgarien. Pam Rabbit är en av de nya stora stjärnorna i Tjeckien med sin popmusik.

Nesha Nycee (USA) kommer från Atlanta och har fått mycket uppmärksamhet på de stora urban festivalerna New Skool Rules och Pitch. En garanterad actionspäckad hip-hop show där publiken inte kan stå still.

Carlyn (Kanada) är baserad i Montreal i Kanada och ges ut av Kanadas största indiebolag Indica som gav oss Half Moon Run. Hon beskriver sig själv drotting av mardröms pop. Mörk indiepop med en show där allt kan hända. När Future Echoes såg henne i Toronto ramlade hela trumsetet av scenen.

Nils Valentine (Sverige) släppte sin första singel ”Välkommen till Sverige” i förra veckan och har redan fått en hel del press där han jämförs med att vara den nya Lars Winnerbäck.

För de som missade Drew Thomas (UK) förra året kommer han tillbaka. Nyss släppt ett nytt album och har haft flera slutsålda shower i London är det en buzz kring honom och den här gången får vi mer av hans melankoliska pop i Norrköping.


Lyssna på alla i Future Echoes Spotify spellista


Future Echoes is developed with grants from 


PARTNERS


För mer info kontakta

Peter Åstedt

0733792937

peter@futureechoes.se


Social Media

facebooktwitterinstagramhomepage

Copyright © 2023 - Future Echoes - All rights reserved.

Om du inte vill ha fler mail från oss Unsubscribe