Sorsele kommuns Näringslivsnytt april 2023

Nyhetsbrev med senaste nytt för dig som företagare eller dig som är intresserad av företagsfrågor. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Vi på Näringslivskontoret kan hjälpa till med;

  • Rådgivning både till dig som funderar på att starta företag och dig som redan driver ett företag  
  • Rådgivning kring företagsstöd
  • Kontakter och information från olika aktörer som jobbar med näringslivsbefrämjande insatser, exempelvis ALMI.

Kontakta Kristina Axelsson

e-post: kristina.axelsson@sorsele.se eller tfn 0952-14219


Lärcentrum!

Tänk så många möjligheter det finns med utbildning på distans idag! Lärcentrum har plats för dig som vill studerar och hjälper studenter vid deras verksamhetsförlagd utbildning i Sorsele kommun. Mer om deras arbete med VFU kan du läsa HÄR.


Företagare - vilka behov har du?

Nu planerar vi för marknadsföringsinsatser och vill veta vilka behov som finns ute hos våra inlandsföretagare. Dina svar kommer att användas för att bedöma vilka insatser vi kan erbjuda inom området.


Svara gärna på den korta enkäten så att vi kan planera föreläsningar och insatser som passar dig, det tar bara någon minut! https://bit.ly/3GiXhg8


Möte om mångbruk av skog 9 maj

Välkommen du som är skogsägare eller företagare med skogsbaserad verksamhet till träff i Giertsbäckens byastuga i Grannäs den 9 maj kl. 18.00. Här kommer det att pratas hinder och möjligheter för att utveckla kommersiellt mångbruk!

Mer information och anmälan finner du HÄR.


Livsmedelsupphandling

Nu ligger livsmedelsupphandling för Sorsele kommun ute på e-avrop. https://www.e-avrop.com/vilhelmina/e-Upphandling/Announcement.aspx?id=57252 Då det görs i samverkan med Vilhelmina kommun så upphandlingen ligger på deras sidan.Tips och länkar finns på vår hemsida som kan vara till hjälp.Har du frågor om e-avrop, vill skaffa en inloggning eller liknande så kontakta oss på Utvecklingsverksamheten.


Näringslivskontoret välkomnar dig att träffa oss i Gargnäs och Ammarnäs

Verksamhet Utveckling och Näringslivskontoret fortsätter besöka Ammarnäs och Gargnäs en fast dag i månaden.

Vi träffar dig gärna även andra dagar men för att försöka underlätta för dig som företagare att träffa oss både enskilt och för mer allmänt surr så bjuder vi även in till en fast dag i månaden. Mellan kl.13.00-15.00 är du välkommen till servicepunkterna vid Ammarnäs Livs och Ica Gargnäs på en kopp kaffe och prata en stund, övrig tid kan du boka ett enskilt möte.

Vi finns i Ammarnäs datum:

  • Torsdag den 11 maj
  • Onsdag den 14 juni

Vi finns i Gargnäs datum:

  • Fredag den 26 maj (Biblioteket är också på plats där du kan boka in digital handledning)
  • Fredag den 30 juni (Biblioteket är också på plats där du kan boka in digital handledning)

Välkommen hälsar Kristina Axelsson och Erika Hjukström tillsammans med övriga medarbetare på Sorsele Utveckling.


För dig som är kvinna och driver företag!

Save the date!

Kvällen den 25 maj bjuds ni kvinnor som driver företag in till en träff i Gargnäs. Program, exakt tid och innehåll kommer längre fram.

Foto: Sanne Brännström


Minnesanteckningar från olika träffar

Hade du inte möjlighet att delta på företagarfrukosten på Lärcentrum i mars eller är du intresserad av information från Näringslivsrådet? Korta antekningarna från träffarna läggs ut löpande på hemsidan och här finner du dem:

Minnesanteckningar från Företagarfrukosten

Minnesanteckningar från Näringslivsrådet


Save the date - 3 juni Sorselegalan!

Sorselegalan - en festlig kväll för ALLA med prisutdelningar till bland annat Årets Företag och Föreningspriset 2023 blir den 3 juni! Håll utkik för mer information!


18 juni - Visst följer du med!

Vart?

En rundresa som startar och slutar i Sandsele via Sorsele-Stalon-Skansholm-Malgovik-Vilhelmina.

Låt dig inspireras av hur småskalig livsmedelsproduktion kan bli en inkomstkälla, t. ex odla ovan Odlingsgräns – tunnbröds- och surdegsbrödbakning – restaurang med råvaror från naturen – obemannad gårdsbutik och lanthandel – smör och osttillverkning – fisk- och köttförädling – hur vinner man SM-medaljer i mathantverk och mycket mer……..

Sorsele kommun, Näringslivskontoret i samarbete med LRF – Frågor kristina.axelsson@sorsele.se, tfn 0952-142 19

Foto: Sanne Brännström


Föreningsregister ska skapas

Vi vill lyfta fram och synliggöra föreningslivet i kommunen genom att skapa ett föreningsregister.

Ett starkt och synligt föreningsliv är viktigt för kommunens attraktivitet och ett sätt för medborgare att ta del av samhällsgemenskapen. Klicka på länken, besök www.sorsele.se/foreningar eller använd QR koden för att registrera din förening. Formuläret är öppet till och med den sista april. Tack för din hjälp!


facebook

Gå gärna med i gruppen Företagsnätverk inom Sorsele kommun där vi löpande lägger ut aktuell information och inbjudningar mm.

facebookhomepage
Sorsele kommun

Det här nyhetsbrevet skickas från utvecklingsverksamheten på Sorsele kommun. Du får detta eftersom du är kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.Här kan du läsa om kommunens personuppgiftsbehandling

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, gör det här.