Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Senior alerts nyhetsbrev mars 2023

Registerhållaren har ordet

I skrivande stund pågår förberedelserna inför den internationella Microsystemfestivalen i Region Jönköping, där Senior alert har sin hemvist. Här träffas hälso- och sjukvårdens nytänkare för att inspireras och nätverka. Gång på gång slås vi av hur förbättringar i det lilla kan genererar stora nyttor för individerna som vi är till för. Under mars månad har Senior alert sin förbättringsmånad; filmer, inspirerande exempel, webbinarier och coachning är några delar som Senior alert erbjuder. Är du osäker på vad som passar dig? Hör av dig till Senior alerts support så hjälper vi dig vidare.

Fokusprofil

Månadens fokusprofil är Peter Kammerlind, utvecklingsledare på Qulturum, Region Jönköpings län. Han har under många år stöttat verksamheter i systematiskt förbättringsarbete och bedrivit förbättringsprogram för att öka användningen av kvalitetsregisterdata i förbättringsarbete.

Klicka här för att höra Peters tips i förbättringsarbete. 

Fokusmånad förbättringskunskap

På Senior alerts hemsida hittar du verktyg för använding i förbättringsarbete. Antingen går du in via fliken För personal - Förbättringskunskap eller genom att klicka här

Önskar du dessutom inspelade tips med hur du använder förbättringsverktygen har du kommit helt rätt. Ta gärna del av de material som Utvecklingsledare Karin Wilhlborg och Eva Werner tagit fram för att förenkla användandet av verktygen och inspirera till fortsatt utvecklingsarbete.

SMART-mål

PGSA
Påverkansanalys

Nolans förbättringsmodell

Är du ute efter introduktion och inspiration till förbättringsarbete rekommenderas "Förändring, Förbättring, Lärande!" som du hittar genom att klicka här

Även den akademiska kurslitteraturboken:Nordström, Gun, och Wilde Larsson, Bodil, Kvalitetsarbete för bättre och säkrare vård, antologi, Studentlitteratur 2012.

Coaching i det dagliga arbetet

Önskar du och dina kollegor stöd vid uppstart eller omtag med Senior alert, att tolka resultat till förbättringsarbete eller har frågor som rör den vårdpreventiva processen?

Tveka inte att höra av dig till Senior alerts nationella coach, Malin Bejdén.

malin.bejden@rjl.se 


Webbinarier och E-lärande

Känner du dig osäker på vilka webbinarier som passar dig? Ta hjälp av vår kunskapstrappa genom att klicka här

Open Space Fall
Torsdagen den 2 mars klockan 13.00-14.00
Ingen anmälan krävs, du deltar genom att klicka på denna länk till zoom: 

https://us06web.zoom.us/j/83035031177
Nyfiken på Senior alert
14 mars kl.15.00-16.00

Att registrera i Senior alert
20 mars kl.14:30-15:45

Att använda resultat i förbättringsarbete steg 2
21 mars kl.14-15

Du har väl inte missat Senior alerts grundutbildning. Ett E-lärande som ger dig grunderna om Senior alert och ett diplom efter avslut. Klicka här för att komma till utbildningen.

Hemtjänstindex

Hemtjänstindex är ett initiativ från SPF Seniorerna och genomförs med stöd från Allmänna arvsfonden. Hemtjänstindex skapar ett samlat mått på hemtjänstens kvalitet, utifrån seniorernas perspektiv, för Sveriges alla 290 kommuner. I mätningen ingår 71 st indikatorer som hämtas från sju olika datakällor, varav Senior Alert är en av datakällorna. Läs mer om hemtjänstindex genom att klicka här

Senior digital influencer

Hej alla läsare av Senior Alerts nyhetsbrev!

Här skickar Doktor Elsa några några tankar som väcks när Peter Kammmerlind aktualiserar  det viktiga begreppet  förbättringskunskap.
I mitt arbete med seniorprogrammet Passion för livet har jag haft den unika chansen att få följa tusentals seniorer, som gjort enkla personliga förbättringsarbeten. Dessa har gjort deras vardag enklare och lättare. Jag har haft anledning att fundera över varför seniorer lyckas så bra och får så fina resultat. En orsak till detta är säkert seniorers långa livserfarenhet, som gett dem förmågan att se sammanhanget.
Att helt enkelt  se hur saker och ting hänger ihop och inte fastna alltför mycket i detaljer.

Personligen jobbar jag just nu med ett viktigt förbättringsarbete. Jag har satt ett rehab mål efter nyligen genomförd knäoperation, nämligen att kunnna böja 90 grader i knäleden. Måldatum 15 mars. Uppnår jag målet kan jag trampa runt på min träningscykel och förbättra cirkulationen i benet. Håll tummen!
Tydliga mål ger tydliga resultat. 
Lycka nu till med alla förbättringsarbeten och följ Peter Kammerlinds kloka råd.

Hälsningar doktor Elsa

Vill du titta på inspelade filmer med Elsa så klickar du HÄR.


Öppettider supporten

Telefon:

Måndag-torsdag kl. 10:00-12:00

010-242 12 11

E-post:

Måndag-fredag

senioralert@rjl.se

Varmt välkommen att höra av dig!

Följ oss på Social media

facebooktwitter

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.