Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Alla medlemmar önskas en riktigt God Jul!

Till att börja med vill vi uttrycka ett stort tack för allt stöd som ni och era föreningar gett Ukraina, och i synnerhet våra ukrainska orienterarkollegor. Det har varit så roligt att se ukrainska orienterare på världscupen i Borås, på VM i Danmark och på VM i mountainbikeorientering i Falun. 

På tal om mästerskap, vilket år svensk orientering haft! Internationella medaljer i alla fyra grenar, bästa nation i orientering plus att vi stått som värd för både världscup och VM på hemmaplan. Det är verkligen ett bevis på att vi kan leverera såväl resultat som stora arrangemang. 

Det största arrangemanget av dem alla var såklart O-Ringen. 22 600 deltagare och 137 miljoner kronor i turistekonomisk omsättning till Uppsala! O-Ringen i Åre nästa!

Nu blickar vi framåt och vägen är utstakad. På vårens förbundsmöte klubbades Kompassriktning 2030 igenom, som är unik för svensk orientering. Den är tydlig, enkel och relevant i en omvärld, som är i ständig förändring, och inger mod att utvecklas.

På förbundet och i våra distrikt utvecklar vi just nu nya hemsidor—håll utkik efter lanseringen som kommer närmare jul.

I det här nyhetsbrevet finns det också aktuell information och erbjudanden från våra samarbetspartners, sprid gärna dessa till era klubbkamrater!

Vill ni prenumerera på nyhetsbrevet för medlemmar, så behöver ni bara registrera ert namn och e-postadress.

Avslutningsvis vill vi passa på att önska alla orienterare ett fint avslut på 2022!

Maria Krafft Helgesson, förbundsordförande

Susanne Maarup, förbundschef

Det här är ett nyhetsbrev som Svenska Orienteringsförbundet skickar till landets samtliga föreningar.


Bagheera investerar i Svensk Orientering

Bagheera och Svensk Orientering har tecknat ett avtal över fyra år. Samarbetet innebär att Bagheera fortsätter som partner till Svensk Orientering och tävlingspartner till O-Ringen.

– Svensk Orientering känner en stor stolthet och ödmjukhet över Bagheeras engagemang genom att de nu investerar ytterligare fyra år med oss. Jag ser fram emot att tillsammans med Bagheera fortsätta utveckla vårt gemensamma partnerskap, säger Fredrik Tanfara marknads- och försäljningschef på Svenska Orienteringsförbundet.

Läs hela artikeln om det fortsattta samarbetet.Silva och SOFT tecknar nytt avtal på tre år

Fortsatt samarbete med spännande utvecklingsmöjligheter när Silva och Svenska Orienteringsförbundet ingår nytt treårsavtal.

– Jag är oerhört glad över att vårt samarbete nu fortsätter i ytterligare tre år. Det känns väldigt spännande och kul, och ger dessutom mervärde åt vår rörelse. Tack vare Silvas starka utbud av kompasser, och med den nya pannlampan, kan vi skapa attraktiva erbjudanden utifrån ett produktsortiment som vi vet att vår rörelse efterfrågar, säger Fredrik Tanfara, marknads- och försäljningschef på Svenska Orienteringsförbundet.  

Dessutom utökas samarbetet med O-Ringen. 


Junior- och seniortränarutbildning (JSTU) i februari

MODUL A

Den 3–5 februari arrangeras en Junior- och Seniortränarutbildning på Bosön, utanför Stockholm. Det är modul A som är inriktad på de delar som i individutvecklingsplanen benämns Springa fort och Frisk+. Kursledare är Anna Nordin och Lina Nilsson. Sista anmälningsdag är 1 januari.

MODUL B

Den 24–26 februari arrangeras modul B på Bosön, som är inriktad på de delar som benämns Hitta rätt och Tänka rätt i Individutvecklingsplanen. Kursledare är Anna Nordin och Kalle Dalin/Tomas Yngström. Sista anmälningsdag är 22 januari.

OBS! För att kunna gå dessa båda utbildningar är det obligatoriskt att ha deltagit i Grundutbildning för tränare. Det kommer genomföras en digital variant så att man hinner gå den innan JSTU modul A i februari. Första träffen är måndagkväll 5/12 och den andra är lördag 14/1. Kursledare är Anna Hansson och Anita Wehlin.

Välkommen med era anmälningar!

//Tomas Yngström, Junior- och seniorutvecklare, tomas.yngstrom@orientering.se


Orienteraren är tidningen för alla som är intresserade av orientering. Här kan du läsa reportage om våra landslagsstjärnor, men också om vad som händer i klubbarna runt om i Sverige. Tidningen finns både i pappers-format och som e-tidning. Varför inte ge bort en prenumeration i julklapp! Här tecknar du en prenumeration!

Ge bort Orienteraren i julklapp


Missa inte våra partners julerbjudanden med fina rabatter

Under ”Partnererbjudanden” samlar vi aktuella erbjudanden från Svenska Orienteringsförbundets partners. Ta del av flera härliga erbjudanden lagom till jul och håll regelbunden utkik eftersom sidan fylls på fortlöpande.


Råd och Vård

Era medlemmar omfattas av en idrottsförsäkring; Folksams Råd och Vård. 

Till Råd och Vård för idrottsskador 020-441111 kan orienterare, ledare och föräldrar ringa och få råd om hur skador kan förebyggas. Skulle det behövas mer än rådgivning ingår upp till två besök hos fysioterapeut och ett läkarbesök hos vårdgivare specialiserade på idrottsskador.

Svenska Orienteringsförbundets partner Folksam har byggt upp ett rikstäckande nätverk av vårdgivare där kostnadsfri inbokning sker vid behov.

Läs mer HÄR!


facebookinstagramtwitterlinkedin

Följ våra sociala medier!


Svenska Orienteringsförbundet. Heliosgatan 3, 120 30 Stockholm
Telefon: 010-4765360. E-post: info@orientering.se. Hemsida: www.svenskorientering.se


Orienteringsföreningar och orienteringsdistrikt får detta nyhetsbrev eftersom er förening/ert distrikt är medlemmar i Svenska Orienteringsförbundet.

Om du vill att någon mer ska få dessa nyhetsbrev hänvisa till att man kan anmäla sig här.

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.