Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Höstsäsongen börjar närma sig sitt slut

Vi fick äntligen uppleva ett 25manna såsom vi känner igen det – vilken mötesplats tävlingen är och vilken folkfest det blev!

Daladubbeln blev också som Daladubbeln brukar vara och det är så fint att se alla bilder på utklädda barn och ungdomar – även här blev det en folkfest!

Nu ser vi fram emot en höstsamling med en galamiddag, där vi får en möjlighet att hylla några av de framgångar som Orienteringssverige haft under året.

Sakta men säkert återhämtar vi oss efter pandemin, och vi har mycket att glädas över och att fira! Samtliga landslag har framgångar värda att fira och vi passar också på att fira Årets Hittaut-projekt, Årets karta och Årets arrangemang. 

Många av er har kanske redan fått vår hållbarhetsenkät och besvarat den – om inte passa på att göra din röst hörd. Vårt hållbarhetsarbete är viktigt och ett av våra prioriterade områden. Läs mer om det i Kompassriktning 2030

Med vänliga hälsningar,

Susanne Maarup, förbundschef

Det här är ett nyhetsbrev som Svenska Orienteringsförbundet skickar till landets samtliga föreningar.


Var med och tyck till i SOFT:s hållbarhetsenkät — gör din röst hörd!

Vad tycker du om hållbarhet? Vi inom Svensk Orientering vill vara en ledande aktör inom idrottsvärlden när det kommer till hållbarhet. Just nu genomför vi en enkät för att ta reda vad som är viktigt för er som förening när det gäller miljömässig, ekonomisk och social hållbarhet, samt vilka förväntningar ni har på Svensk Orientering i dessa frågor.

Enkäten tar ungefär 15 minuter. Börja med att ange om du är medlem eller representant för förening för att komma till frågorna. Senaste dagen att besvara den är 13 november.

Var med och bidra till Orienteringsförbundets hållbarhetsarbete. Din röst räknas.


Nominera din förening till Årets Eldsjäl

Den 31 oktober är den sista dagen att nominera till Årets Eldsjäl. Du kan nominera i följande fyra kategorier: Årets Idrottsförening, Inkludering, Hälsa och Ledare.

Årets fokus är på föreningar som verkar för inkludering av HBTQ-personer—att alla, oavsett sexuell läggning och könsidentitet eller könsuttryck, ska ha en självklar plats inom föreningslivet. Låter det som din förening? Ta då tillfället i akt och nominera den.


Dags att nominera till Silva Care More-stipendiet

Varje höst delar Silva, tillsammans med Svenska Orienteringsförbundet, ut Silvastipendiet Care More (på 25 000 kronor) till en person eller förening, som gjort något extra för miljön, inkludering eller jämställdhet inom orienteringssporten.

Känner du någon som du tycker ska uppmärksammas för sitt engagemang? Har din förening arbetat aktivt med dessa frågor? Skicka in din nominering senast 4 november.


Rösta på din favorit inför Orienteringsgalan

Vem blir årets MTBO-åkare, årets medeldistansare, årets precisionsorienterare och årets skidorienterare? Vem har ritat årets karta och vilket är årets Hittaut-projekt? Pristagarna av dessa och fler kategorier kommer att presenteras på Orienteringsgalan den 19 november.

Missa inte chansen att vara med och rösta fram din favorit, sista dagen är 5 november.


Så kan förbund/föreningar minska sin elanvändning

Stigande elpriser har påverkat idrottsföreningar Sverige runt, och har lett till en tuff höst och ökad oro inför vintern. Därför har Riksidrottsförbundet sammanställt en rad tips om hur man kan minska sina elkostnader.

Riksidrottsförbundet har också tagit fram rekommendationer till regering och landets kommuner samt gjort en enkät med cirka 2 100 idrottsföreningar som själva äger och/eller driver sin anläggning.


Senaste numret av Orienteraren ute nu!

Nu finns det senaste numret av Orienteraren ute som e-tidning.

I detta nummer träffar vi Anton Johansson som berättar om sina skadefyllda år fram till EM-silvret i somras, det blir reportage från folkfesten 25manna, orientering i natursköna Arizona, analys från långdistansen i Davos, och mycket, mycket mera. Logga in för att läsa tidningen eller för att teckna en prenumeration.


Missa inte våra partnererbjudanden med fina rabatter

Under ”Partnererbjudanden” samlar vi aktuella erbjudanden från Svenska Orienteringsförbundets partners. Sidan fylls på fortlöpande så håll utkik inför julens partnererbjudanden, som kommer om ett par veckor.


Råd och Vård

Era medlemmar omfattas av en idrottsförsäkring; Folksams Råd och Vård. 

Till Råd och Vård för idrottsskador 020-441111 kan orienterare, ledare och föräldrar ringa och få råd om hur skador kan förebyggas. Skulle det behövas mer än rådgivning ingår upp till två besök hos fysioterapeut och ett läkarbesök hos vårdgivare specialiserade på idrottsskador.

Svenska Orienteringsförbundets partner Folksam har byggt upp ett rikstäckande nätverk av vårdgivare där kostnadsfri inbokning sker vid behov.

Läs mer HÄR!


facebookinstagramtwitterlinkedin

Följ våra sociala medier!Svenska Orienteringsförbundet. Heliosgatan 3, 120 30 Stockholm
Telefon: 010-4765360. E-post: info@orientering.se. Hemsida: www.svenskorientering.se


Orienteringsföreningar och orienteringsdistrikt får detta nyhetsbrev eftersom er förening/ert distrikt är medlemmar i Svenska Orienteringsförbundet.

Om du vill att någon mer ska få dessa nyhetsbrev hänvisa till att man kan anmäla sig här.

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.