Nyhetsbrev med senaste nytt om Oceanhamnen. Har du problem med att se mejlet? Öppna i din webbläsare.

Vi är tillbaka!

Oj vad det har hänt mycket i Oceanhamnen sedan förra utskicket. Vi har hunnit med både H22 City Expo och Val 2022.

Under H22 hade området cirka 300 000 besökare varav 30 000 unika besökare hos Havoteket. Cirka 14 000 personer besökte Helsingborgsrummet och hela 120 000 besökare fick uppleva Magasin 405 och IKEA:s aktiviteter.

I samband med valet fick Oceanhamnen sin första egna vallokal i Prismahuset. Det var också premiär för förtidsröstningen på Helsingborg C.

Sedan i somras har färdigställandet av etapp 1 dragit igång igen samtidigt som de första stegen i etapp 2 också har startat.

Den 29 september är det Återvinningens dag som uppmärksammar återvinningens och återbrukets stora miljövinster. Det firar kommunala bolagen NSR och NSVA med en morgonaktivitet på Henckels torg. 

Som vanligt kan du hitta mer info på hplus.helsingborg.se och helsingborg.se

Vänliga hälsningar!

Redaktionen


Möt NSR och NSVA på Återvinningens dag

Den 29 september är det Återvinningens dag som uppmärksammar återvinningens och återbrukets stora miljövinster. Det firar vi på de kommunala bolagen NSR och NSVA med en aktivitet klockan 6:30-9:00 på Henckels torg (den öppna platsen där varvsbron börjar). Vi bjuder dig på en kopp kaffe (ta gärna med egen mugg) och du får med dig fina återvinningstips på vägen till jobbet.

Genom enkla insatser kan du bidra till en hållbar framtid vid användningen av köksavfallskvarnen och med smart vattenförbrukning. Tillsammans gör vi skillnad!

Mer information finner du här:

Helsingborg: Tre Rör Ut - NSVA - Projektwebb

Matavfallskvarn - NSR AB (Nordvästra Skånes Renhållnings AB)


Oceanhamnen har fått en vårdcentral

Den första juni öppnades stadens nyaste vårdcentral upp vid Henckels torg i Oceanhamnen. Tanken är att den ska möta det nybyggda behovet för den helt nya stadsdelen men också avlasta redan befintliga vårdcentraler.

Här kan du läsa mer om den nya vårdcentralen.


Mer mat i Oceanhamnen

Allt efterhand som området har utvecklats har det tillkommit fler matställen i Oceanhamnen och på Helsingborg C. Benchwarmers taproom, Scandic Oceanhamnen, Brasseriet, Zushi, Kitchen Floor och caféet Le Croissant erbjuder ett varierat utbud av mat och fika. Det senaste tillägget i matfloran är att Lagmarks kök har lagt till Oceanhamnen på rundan för Mattaxin. Bilen kommer att stå på Henckels Torg klockan 12.10 på onsdagar. 

Du kan läsa mer om Mattaxin på Facebook.


Uppföljande enkät - Vacuumtoaletter och avfallskvarnar

I slutet av 2021 fyllde många av er i en enkät i om vakuumtoaletterna och matavfallskvarnarna i Oceanhamnen. Detta är en del av SENSE-projektet, där forskning görs i olika hållbara europeiska stadsdelar, till exempel i Helsingborg, Hamburg, Amsterdam och Kerkrade.

Nu görs en uppföljning på om upplevelserna har förändrats. Både i Helsingborg och i de fyra andra internationella projekten skickas enkäten ut igen. Alla boenden i Oceanhamnen är uppmuntrade att fylla i det, oavsett om ni har gjort den tidigare eller inte. 

Forskningen bedrivs av bland annat NSVA och forskningsinstitutet KWR. Alla uppgifter behandlas anonymt och lagras konfidentiellt. Undersökningen tar cirka 10-15 minuter att slutföra. OBS! Deadline för undersökningen är den 18:e september. Här kan du läsa mer om SENSE.


Tema innovation: Spara resurser med uppkopplade trappuppgångar

Hösten är här och snart syns resultat av blöta och leriga fotavtryck i entréer och trapphus. I utrymmet innanför portarna slussas kanske barnvagnar eller cyklar in till förvaring i lägenheter eller förråd.

Rent och fint vill vi ju ha det omkring oss och fastighetsägare investerar årligen stora summor i resurskrävande trappstädning. Det gäller inte minst i antal arbetstimmar som personalen lägger ner, men också åtgång på städmaterial och som resultat onödig miljöpåverkan.

Tänk om det vore möjligt att ha koll på behovet av städning och spara tid och material genom smart uppkoppling?

Håkan Halléhn, Affärsutvecklare på Pingday förklarar hur det går till:

-Genom att installera olika typer av sensorer kan vi hålla koll på hur många som rör sig i fastigheters entréer och trapphus. Vi hämtar dessutom data från andra källor som t ex SMHI och får då indikationer när städbehovet ökar vid dåligt väder. Tillsammans med HSB i NV Skåne har vi utvecklat en tjänst som hjälper fastighetsägare att ha koll på behovet av städning.


Kontakta oss

Om du har frågor om H+, Oceanhamnen eller det här nyhetsbrevet så är du välkommen att kontakta oss:

Dennis Kerkhof, H+ projektledare: dennis.kerkhof@helsingborg.se

Johan Persson, H+ kommunikationsansvarig och ansvarig för Oceanhamnens nyhetsbrev: johan.persson3@helsingborg.se 


Oceanhamnens nyhetsbrev skapas med innehåll från:

Castellums logotyp

Helsingborgs stadsvapen

Magnolias logotyp

Pingday logo

Peabs logotyp

Riksbyggens logotyp

Serneke bostads logotyp

Sundprojekts logotyp

Riksbyggens logotyp


Du får det här mejlet eftersom du har prenumererat på vårt nyhetsbrev. Om du vill avprenumerera, klicka här. Om du vill veta mer om hur Helsingborgs stad hanterar dina personuppgifter, klicka här.