NYHETSBREV TILL FÖRTROENDEVALDA OCH ANSTÄLLDA I DISTRIKTET

Rätten till identitet och ett liv i frihet respekteras inte och kampen pågår över hela världen. Transsexuella förföljs och mördas och måste fly för sina liv. Att protestera på gatorna har de senaste åren varit ett viktigt ställningstagande, därför är det viktigare än någonsin att prideflaggan syns i alla sammanhang.Ingen är fri förrän alla är fria! Gå med Vänsterpartiet Storstockholm i Prideparaden 2022. Vi träffas i Rålambshovsparken, under Västerbron, kl 11 för pridefrukost och tal av Malin Björk, för att sedan gå tillsammans till paraden.

I länken nedan ser du alla aktiviteter som Vänsterpartiet Storstockholm deltar i eller anordnar i samband med Stockholm Pride, gilla, dela och sprid! 

Facebook-event

Förutom själva paraden så arrangerar vi och deltar i olika programpunkter i Pridehouse, har tält i parken och vi kommer ha banderollverkstäder på söndag den 30/7 och torsdag 4/8 samt Pridemingel och livesändning med Malin björk samma torsdag på Kafé Marx

Frågor om vårt deltagande på Pride ställs till Sanna.tefke@vansterpartiet.se


Din trygghet är politikens ansvar

Information från partikansliet

Förutom det material som ni beställer i webbshopen kommer också följande valmaterial produceras av partikansliet:
Filmer på andra språk
Partikansliet kommer att producera korta valfilmer på fem olika språk; arabiska, persiska, somaliska, kurmanji och sorani. I filmerna berättar fem partikamrater på respektive språk om varför man ska rösta på just Vänsterpartiet. Filmerna kommer att finnas på partiets webbsida och spridas i sociala medier och på Youtube. Dem ska ni förstås använda och sprida så mycket ni kan.
Flygblad på andra språk
Det kommer att tas fram flygblad på samma språk som filmerna. Också de är ganska korta och allmänt hållna om varför man ska rösta på Vänsterpartiet. Flygbladen kommer att publiceras på partiets webbsida, både för att läsas på skärmen och för utskrift och tryck.
Man kommer att samla filmer och flygbladstext på respektive språk på varsin sida på webben, och ge varje sida en QR-kod. När det är klart kommer vi att göra en pdf för utskrift med QR-koderna till respektive språksida som ni kan printa ut och sätta upp i valstugorna så ni enkelt kan hänvisa väljare till rätt sida om de vill ha info på sitt hemspråk.
Valplattformen för lyssning
Skådespelaren Figge Norling har läst in vår valplattform så att synskadade, människor med lässvårigheter och alla som bara gillar att lyssna hellre än läsa kan ta del av vår politik.
Den inlästa valplattformen går redan att hitta på flera poddplattformar och på partiets webbsida. Den går också at beställa på CD-skiva från partikansliet. Maila till: josefin.nauri@riksdagen.se (Info om det kommer att finnas på webben och spridas i sociala medier)

Direktutskick till prioriterade väljargrupper
Tre adresserade vykort med argument för att rösta på Vänsterpartiet kommer att skickas till prioriterade väljare. Vykorten beräknas komma till väljarna den 24/8, den 1/9 och den 8/9.

Glöm inte att valvakan den 11 september 

Ta chansen att samla partiföreningen för att kolla på valvakorna på tv och tillsammans följa det som kommer vara en mycket spännande rösträkning. Partiets centrala valvaka kommer hållas på Norra Latin i Stockholm och för första gången någonsin så kommer Vänsterpartiet att sända en egen tv-valvaka på YouTube.
Studio V:s valvaka är tänkt att vara ett komplement till valvakorna i TV4 och Svt. Så se till att ha tillgång till två tv-apparater på er lokala valvaka. Vi kommer börja sända från den fysiska valvakan strax innan vallokalsundersökningarna publiceras och sända fram tills dess att det finns ett preliminärt resultat. Har du frågor om Studio V:s valvaka? Maila anna.herdy@vansterpartiet.se.


Kom och hämta era valsedlar!

Nu har alla valsedlarna kommit och de som inte hämtat alla sina valsedlar kan göra det nu! Vi inväntar leveranser av valmaterial och vore mycket tacksamma om ni kan komma och hämta era valsedlar ASAP.

Vi finns på plats denna vecka mellan 10-17 varje dag. Mejla gärna in till storstockholm@vansterpartiet.se när ni tänker hämta era valsedlar så kan vi förbereda utlämningen på ett smidigt sätt. Ring Erik Turesson på 08 654 1317 om du har frågor om detta.

Hantering av valsedlar samt vallokaler i Stockholm stad - information från valnämnden

Samtliga deltagande partier ansvarar själva för att distribuera ut namnvalsedlar till val- och röstningslokalerna, där valnämndens personal tar emot dessa och ställer dem i valsedelsställ.

Under förtidsröstningsperioden får partier som har olika namnvalsedlar per valkrets endast distribuera valsedlar för den valkrets där förtidsröstningslokalen är placerad. Valnämndens personal svarar för ordningen i valsedelsställen och att parti- och namnvalsedlar fylls på.

Gällande Stockholms stads vallokaler på valdagen är partierna välkomna att lämna sina namnvalsedlar från klockan 07.00 till valnämndens personal i vallokalerna. Partiföreträdare ska lämna de valsedlar som partierna ansvarar för i neutrala kassar utan partisymboler.

Här är listan med alla vallokaler på valdagen

Här är alla lokaler för förtidsröstning öppna från 24 augusti


Valkarta 2022

Valkartan är tänkt som ett stöd för partiföreningar i valarbetet. Tanken är att ge en bild av var våra potentiella väljare finns, som ett underlag för att prioritera aktiviteter i valrörelsen.

Utifrån valresultatet 2018, och opinionsdata fram till idag, har vi gjort en uppskattning av hur många väljare som har nära till att rösta på Vänsterpartiet i varje valdistrikt. På själva kartan finns antalet personer utskrivna för varje valdistrikt, medan färgskalan bygger på procentandelen.

Valkartan - Vänsterpartiet


Boka en kandidat

Planerar ni en event , delta på någon festival eller får förfrågningar om att delta på en panel och behöver en rikdagskandidat, regionparlamentariker eller någon annan representant från oss så mejla förfrågan till boka.storstockholm@vansterpartiet.se


Digital valledarträff 2 augusti 18.00!

Vi tar ett digitalt möte för att stämma av läget hos er inför den kommande valrörelsen.  

Ingen föranmälan krävs och träffen är öppen för valledare, styrelseledamot, gruppledare, valanställda och pol sekar. Alltså de som ni i styrelsen tycker bör ta del av valinformation. 

➤ DATUM: 2 augusti
➤ TID: 18.00-19.30
➤ PLATS: Zoom

➤ Zoomlänk för deltagande: HÄR

Mötesid: 870 4236 0429

Lösenord: 386709

Frågor ställs till: Erika.murga@vansterpartiet.se 


Visst vill ni vara en del av den största ringkampanjen partiet gjort?

Den 22 augusti kickar vi igång ringstugan på Kafé Marx där vi ringer väljare för att prata politik och varför man ska lägga sin röst på Vänsterpartiet. Samla ihop ett gäng från er partiförening och kom och ring! Ringstugan öppnar den 22 augusti och vi ringer till och med valdagen. Hjälp oss gärna att sprida detta till era medlemmar. 

Anmälningsformulär Här.

Kommer ni att anordna en lokal ringstuga? Mejla och informera oss om det!

Har ni frågor om ringstugan kan ni kontakta:

Olle Svensk Strand olle.svensk.strand@vansterpartiet.se

Ninel Barrios ninel.barrios@vansterpartiet.se


Layout av valmaterial

I verktyget Canva finns mallar för att utforma lokalt valmaterial, både affischer och flyers. Dessa mallar finns inlagda i distriktets gemensamma Canvakonto. Alla som deltagit i workshopen för sociala medier och Canva som distriktet anordnat under maj har tillgång till dessa.

Vill er förening ha tillgång till mallarna och Canva-kontot? Maila till: ninel.barrios.pizarro@vansterpartiet.se. För att använda det gemensamma Canva-kontot krävs en kort genomgång av rutinerna först.  

Länk till utskick om valmaterial från partikansliet HÄR.


Aktuellt material

Här samlar vi aktuellt material att beställa från tryckeriet på distriktsexpeditionen. Hör gärna av er med en veckas framförhållning för upptryckt material.

Kontakt:

tryckeriet.storstockholm@vansterpartiet.se


facebooktwitterinstagramhomepage

storstockholm@vansterpartiet.se