Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Nuläget på banan

Nu har vi en fin bana med många spelytor i bra skick. Men vi har en utmaning med flertalet bunkrar som är i behov av större renoveringsarbete. Samma gäller flera Tees, framförallt där det slås med järnklubbor, som inte är dimensionerade för den mängd spel som spelas på vår bana. De är helt enkelt för små vilket gör att spelytan slits fort och trots lagning flera gånger i veckan så hinner inte det nya gräset ta sig innan de måste vara i spel igen. Trots dessa utmaningar/nuvarande förutsättningar så gör bangänget sitt yttersta för att skapa så bra kvalité som möjligt varje dag.

Förbättringar på anläggningen

Vi har sedan några veckor tillbaka nya kvalitetsbollar på rangen.
Vi har valt ut en yta för Grästee på rangens vänstra sida och lika så på Enebacken, båda klipps kontinuerligt. Vilket skapar ännu bättre träningsförutsättningar för er medlemmar och våra ungdoms-/elitspelare.
Under våren har vi gjort löpande målning av våra sidobyggnader.
Nytillskottet Scootrar har tagits emot positivt och konstaterar att efter bara 14 dagar har vi haft över 220 st uthyrningar. Just i detta nu så har vi några scooterbatterier som krånglar, men de kommer att bytas ut inom kort. Notera att aktuella är tagna ”ur trafik” tills detta är åtgärdat.

Tävlingar i juli

Idag måndag till fredag spelas Femdagars på 18-hålsbanan, men för er som inte är med på den så finns det alla möjligheter till att boka upp sig för spel på aktuella eftermiddagar och kvällar. Sen är det som vanligt på 9-hålsbanan och bollränna på Solslingan hela dagarna.
Under vecka 29 har vi Golfveckan, med följande tävlingar;
Tisdag – Selma Spa Open
Onsdag – Electrolux Home Open
Torsdag – Pro´s Prize
Fredag – Grand Finale by Specialresor
Månadens tävlingar avslutas med Rockengolfen som efter några års frånvaro är åter på klubben och spelas fredag den 29 juli.

Nya sportsliga framgångar

Tävlingssäsongen har startat väldigt bra för vår idrottsverksamhet. Nedan har vi några exempel på de senaste framgångarna som skördats;
Rasmus Holmberg, har spelat bra under flera veckor och förra veckan slog han till med sin första vinst på Nordic Golf League – ECCO Tour under tävlingen PGA Championship Landeryd Masters.
Alicia Olsson, står som vinnare på JMI tävlingen Cutter&Buck.
Erika Malmberg, prisades i förra veckan till Årets paragolfare 2021 – utveckling, i samband med tävlingen Henrik Stenson Paragolf Challenge och vinner några dagar senare sin klass på SM-veckan.
Gustav Stigsson Andersson, slutade 3:a i sin klass på samma tävling Henrik Stenson Paragolf Challenge och även 3:a under SM-veckan. Nämnd Gustav har även blivit uppmärksammad av SVT under SM-veckan, se länk och cirka 13 minuter in i sändningen.
https://www.svtplay.se/video/35602365/sm-veckan/sommaroppet-med-sm-veckan?fbclid=IwAR2-B0Mk9WfmUsBByDmrQI9yiF1IMv7014-CHS2W7i3zyoH2kFkudYPLDWg

Imorgon tisdag har vi ett bra lag som spelar JSM i Linköping och under vecka 28 spelas Lag SM för Herr och Dam. Så följ våra duktiga spelare via Facebook och Instagram, @KarlstadGolfklubb.

Uppdatering av nya bostadsområdet

Det har varit en tuff vår med tanke vad som händer i världen just nu. I samband med att projektet släpptes bröt ett oväntat krig ut som skakade omvärlden och kort därpå förändrades även ränteläget på grund utav inflationen. Försäljningen har därav inte gått som förväntat och vi har inte kunnat sätta spaden i marken ännu. Detta medför tyvärr en försening av projektet. Den förväntade inflyttningen skjuts därför fram till våren 2024, i stället för våren 2023.
Vi fortsätter dock med marknadsföring och försäljning under sommaren och hösten 2022.

Hylla den som hyllas bör

Jag vill hylla våra ideella krafter, tänker på alla er som är engagerade i våra kommittéer, samt arbetslag på bana och närområde. Utan er skulle vi ha en mycket sämre verksamhet och erbjuda färre aktiviteter. Ni gör ett otroligt värdefullt arbete, så tack för allt engagemang och nedlagda timmar.

 

Bästa hälsningar / Mathias


facebookinstagramyoutube

På Karlstad Golfklubb erbjuder vi service och kvalité, en mötesplats för alla.
Besök gärna vår hemsida på www.karlstadgk.se


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.


Sent with Get a Newsletter