NYHETSBREV FRÅN VÄRMLANDSTEATERN |VI SKAPAR TILLSAMMANS

Lagom till att sommarvärmen drar in över oss allihop är det full aktivitet på Tempelriddaren när teaterpedagogerna leder veckans grupp i Teaterskolans lägerveckor. Läs mer om höstens kurser längre ner, och särskilt om du är senior - det finns en ny kurs just för dig!

Familjeäventyret Legenden om Skattkammarön gör sig redo inför sin premiär 9 juli på Friluftsteatern i Mariebergsskogen, samtidigt som arbetet med höstens uppsättning Café Berlin – musikalen om Aimée & Jaguar påbörjats för föreningens medlemmar.

Dessutom förbereder vi oss för festligheter! I slutet på november firar Värmlandsteatern nämligen sitt 35-års jubileum. Många produktioner och kurser har genomförts under årens lopp, och fler ska det bli.

Följ oss på Facebook för att få mer info om vad som kommer hända under detta vårt jubileumsår!

Produktioner

Piratäventyr på gång!

Nu är det inte långt kvar innan skeppet Hispaniola i Legenden om Skattkammarön sätter segel, så gör er redo för sommarens stora skattjaktsäventyr!

9 juli är det dags för premiär och vi törs utlova ett spännande teateräventyr på Friluftsteatern i Mariebergsskogen.

Föreställningen är en familjeteater med sång och dans, tokiga pirater, och modiga äventyrare, där de yngsta besökarna bör vara minst 5 år. 

Biljetter säljs på Ticketmaster eller via Scalateaterns biljettbokning.

I Legenden om Skattkammaröns evenemang på Facebook finns allt du behöver veta om du vill följa med på piratäventyr!

Vinn biljetter till Legenden om Skattkammarön

Vi lottar ut biljetter till genrepet! För att vara med skickar du in dina kontaktuppgifter och berättar vem du helst skulle vilja ta med på teater, till bepa@varmlandsteatern.se, senast 3/7.
Vi kommer meddela vinnarna via mail i början av nästa vecka. Lycka till!


Världspremiär i höst! - BILJETTSLÄPP 1/7

Värmlandsteatern kommer i höst sätta upp en nyskriven musikal, baserad på verkliga livsöden i andra världskrigets Berlin. Café Berlin – musikalen om Aimée & Jaguar sätts upp för första gången, med premiär 15 oktober på föreningens hemmascen Tempelriddaren.

Musikalen är baserad på boken Aimée & Jaguar skriven av den österrikiska författarinnan Erica Fischer. Boken bygger på en sann historia från andra världskriget och handlar om den tyska nazist- och soldathustrun Lilly Wust som förälskar sig i en kvinna, Felice Schragenheim. Det Lilly inte vet är att Felice är judinna och dessutom arbetar för motståndsrörelsen. Musikalen skildrar den förbjudna kärleken mellan dessa två i Berlin under kriget. De ger varandra smeknamnen Aimée & Jaguar.

Manuset är skrivet av Dan Enwall, med musik av Gustaf Bohlin. För regi och manusbearbetning står Karl Runqvist. 

Biljetterna släpps fredag 1 juli, och går att boka på Ticketmaster.se eller via Scalateaterns biljettbokning.

Följ Café Berlin på Facebook genom att klicka "intresserad" i evenemanget, så får du löpande information om vad som händer i arbetet med uppsättningen.

Teaterskolan

Höstens kurser

Nu finns anmälningslänkar till höstens kurser på Värmlandsteaterns hemsida.

För barn 10-13 och 14-15 finns två olika grupper att anmäla sig till.

Detsamma gäller A, B, C och D-kursen i Värmlandsteaterns tvååriga utbildning för amatörskådespelare.

För den som tidigare gått kursen Att skriva för scenen, kommer dessutom nu en fortsättningkurs.

Ny kurs för seniorer

Skådespelarkurs Senior är en nyskapad teaterkurs som vänder sig till dig som är pensionär och som dagtid, tre timmar i veckan under höst och vår, vill ge liv åt sina teaterdrömmar genom att gå en nybörjarkurs i skådespeleri.  

Kursen innehåller grundläggande drama- och improvisationsövningar inom scenisk gestaltning och du arbetar främst med kroppen som uttrycksmedel.

Tempelriddaren

Kika in på Värmlandsteatern

På vår hemsida kan du ta dig en virtuell tur på Tempelriddaren. Turen tar dig genom teaterns olika rum, där du kan se dig omkring och titta på informationsvideor om lokalerna. Välkommen in!

Vill du hyra våra lokaler?

Tror du Tempelriddaren skulle passa som plats för något du har planerat, så klicka här för att komma till vårt hyresformulär. 

Fyll i dina kontaktuppgifter, så hör vi av oss för mer information!

Föreningen

Värmlandsteaterns stödmedlemsskap

Den som är stödmedlem får inbjudningar till alla våra produktioners genrep under året.

Som stödmedlem stöttar du oss, för ett lokalt och regionalt kulturliv.  Vi garanterar att vi gör det vi kan för fler bra teaterupplevelser i Värmland och Karlstad.

Läs mer om stödmedlemsskap på vår hemsida!

Vi ses på teatern!

Följ oss i sociala medier

facebookinstagramyoutube

Värmlandsteatern, Pihlgrensgatan 3, 652 25 Karlstad, info@varmlandsteatern.se, 054-152889

Du får detta nyhetsbrev då du startat en prenumeration av det eller att vi tror att det är av intresse för dig eller den förening/organisation du representerar. Du kan när som helst Avsluta prenumerationen 
Har du problem att se innehållet? Testa då vår Webbversion