Ett nyhetsbrev från Norrköpings kommun. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Näringslivsnyheter #3 2022


Välkommen Joakim Ljungqvist!

Joakim Ljungqvist tillträdde som näringslivsdirektör inom Norrköpings kommun 1 maj i år.

Med snart två månader in på nya jobbet har vi tagit pulsen på Jocke.

Kan du berätta om hur din första tid på nya jobbet har varit?

- Först och främst vill jag börja med att tacka för ett otroligt fint mottagande från både företag och Norrköpings kommun. Jag möts av mycket värme och en stor framtidstro knutet till Norrköpings framtid och utvecklingsmöjligheter.

Min första tid har handlat om att träffa många företag, medarbetarna på näringslivsavdelningen och även i ett planerat introduktionsprogram med andra kontor för att få en bild av deras verksamhet. Jag är otroligt tacksam över möjligheten att få jobba tillsammans.

Vad hoppas du kunna tillföra på näringslivsavdelningen och kommunen?

- Min ambition är att bidra med mycket energi och utvecklingskraft till kommunen. Det som är viktigt och bra är det redan finns ett inriktningsdokument för näringslivsfrågor på plats och det kommer också innebära mycket arbete för att inriktningsbesluten ska bli levande.  

Jag kommer arbeta hårt med att utveckla företagsklimatet positivt för våra befintliga företag - som kommun blir vi alltid bedömda efter den mängd affärsnytta vi lyckas skapa och kommunicera i mötet med våra företag. Sedan hoppas jag även kunna bidra i arbetet med att förstärka vår attraktionskraft mot inkommande kompetens, investeringar och besökare.


Europeisk satsning inom framtidens flyg landar i Norrköping

Norrköping blir noden för upprättandet av en europeisk digital innovationshubb (EDIH) inom framtidens flyg och flygsystem. Det kunde Norrköpings kommun och Norrköping Science park berätta innan midsommar.


Nu är UngDrive igång!

Måndag 27 juni startade ungdomarna i UngDrive sina sommarlovsföretag!
Stämningen är härlig med många bra idéer och vi kommer säkert få se mer av dessa ungdomar i våra kanaler i sommar.

Vill du läsa mer om UngDrive? Det gör du här nedanför.


Träffa oss i Almedalen!

Norrköpings kommun kommer genom East Sweden medverka i Almedalen 2022 genom ett partnerskap med Business Arena Almedalen. Med fokus på samhälls- och näringslivsutveckling kommer vi att lyfta intressanta och spännande ämnen från vår region. På vår sida om Almedalen kan du läsa om programpunkter och innehåll.


Slopade avgifter för uteserveringar också i år

Norrköpings kommun vill stimulera lokalt företagande på olika sätt och kommer också i år att slopa avgifterna kopplade till uteserveringar.

Kommunfullmäktige har beslutat att efterskänka avgiften för markupplåtelse för uteserveringar också för 2022. Samma beslut fattades 2020 och 2021 som ett stöd till restauranger som ekonomiskt har drabbats hårt av pandemin.


Nominera till Tillgänglighetspriset

Nu är det dags att nominera till Tillgänglighetspriset 2022 och fram till den 31 augusti kan du vara med och påverka.

Norrköpings kommun vill uppmuntra företag, föreningar och organisationer att använda sin kreativitet, kunskap och god service för att göra sin verksamhet mer tillgänglig för personer med funktionsnedsättningar. Därför delar vi ut hedersutmärkelsen Tillgänglighetspriset årligen sedan 2007.


Inbjudan fokusgrupp översiktsplan

Norrköpings kommun arbetar just nu med en revidering av översiktsplanen som anger hur vi ska använda vår mark och hur vi rör oss inom kommunen.

Under arbetet önskar vi föra dialog med dig som driver företag i Norrköping och du har nu möjlighet att delta i arbetet och lämna synpunkter. Samhällsbyggnadskontoret bjuder in till en fokusgrupp med representanter från näringslivet: genom att delta har du möjlighet att påverka framtidens Norrköping.

Anmäl ditt intresse senast 14 augusti.

Vi ser fram emot att höra från dig!


Sommarens höjdpunkter i Norrköping

Augustifesten, RIX FM Festival, Kolmården, Hugo Park Festival och så mycket mer! I år är sommaren som vanligt igen i Norrköping. Vill du veta vad som är på gång eller få tips på utflyktsmål?

Besök Visit Norrköping och håll dig uppdaterad.


Vi på näringslivsavdelningen önskar er en riktigt fin sommar!

Du får detta nyhetsbrev eftersom du finns i våra kontaktlistor. Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.