Ett nyhetsbrev från Norrköpings kommun. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Besöksnäringsnytt från Norrköpings kommun Nyhetsbrev 2, 2022

Sommaren är här

Nu är den här: den efterlängtade sommaren!

Efter två somrar med pandemi känns det fantastiskt att det är en sommar utan restriktioner igen. Våren har inneburit en snabb återstart för många aktörer och vi tror på en återgång till tidigare besöksnivåer under sommaren. Läget ser ljusare ut än på länge för svensk besöksnäring!

Vi kan umgås, resa, gå på restaurang och café, shoppa och delta i olika aktiviteter och evenemang igen. Det bubblar i vår stad och många spännande evenemang är på gång under sommaren. Nu är förhoppningen att vi gemensamt lockar mycket besökare till vår vackra stad och får en riktig rekordsommar.


Visit.norrkoping.se

Ha koll på våra bästa tips om vad som händer i Norrköping på Visit Norrköping
Här hittar du information om Fotbollsfesten, Friidrotts-SM, Stadium Sports Camp, Hugo Parkfestival, andra musikevenemang, revyer, aktuella utställningar, restauranger, skärgårdsupplevelser, fina vandringar i naturen och mycket annat.

Om du vill ändra eller lägga till information om ditt företag, så maila till kommunikation@norrkoping.se

Om du vill tipsa om ett evenemang,  så gör du det här

För att förenkla för er att hjälpa oss att hålla information på hemsidan uppdaterad har vi skapat en väg för detta via visit.norrkoping.se. Längst ner i sidfoten på sidan finns en länk till
Hjälp oss förbättra webbplatsen


Broschyrmaterial

Besökskartan, broschyren Välkommen till Norrköping, Industrilandskapsfoldern och den blockade City-kartan finns att hämta på Kontaktcenter.  Kontakta dem gärna innan ni hämtar, så kan de förbereda för snabb leverans, kontaktcenter@norrkoping.se eller 011-15 00 00.

Det går även att beställa Kartan och broschyren, Välkommen till Norrköping direkt av Turistbyrå-shopen. Beställ här


InfoPoints - Värdskap i världsklass

För att kunna upprätthålla ett gott värdskap gentemot våra besökare, så har vi ett antal utpekade bemannade InfoPoints runt om i Norrköping.  InfoPoints ersätter de traditionella turistbyråerna. Här hittar du Norrköpings InfoPoints

För att du ska kunna vara en riktigt bra Norrköpingsambassadör vill vi hjälpa dig att hålla dig uppdaterad. Här hittar du snabbt och samlat senaste informationen om Norrköping


Pris för bästa värdskap inom besöksservice

Du vet väl att du kan nominera kandidater till att bli vinnare av bästa värdskap inom besöksservice?

Förra året vann Attraktiva Oskarshamn och i år kommer besöksnärings-Sverige få en ny vinnare. Visitas nationella råd för besöksservice ligger bakom priset. Syftet är att uppmärksamma auktoriserade Turistinformationer och InfoPoints som gör det där lilla extra för sin destination, ligger i framkant vad det gäller innovativt tänkande och/eller genom material och service markerar en stolthet över sin destination. Nominering sker från 1:e juni till och med 31:e augusti 2022. Alla kan nominera till priset via ett formulär som du hittar här; Rådet för besöksservice | Visita eller ladda ner och skriv ut QR-koden här:


Norrköping Go

I appen  Norrköping Go hittar du digitala vandringar och äventyr av olika slag. Här kan du promenera när du vill och lyssna på våra guider som berättar om det som intresserar just dig.  Appen är gratis och finns tillgänglig både för Android och Iphone.


Digitala marknadsföringskampanjer

Under perioden mars till september pågår digitala marknadsföringskampanjer mot våra utpekade målgrupper; barnfamiljen, livsnjutaren, äventyraren och affärsresenären.  Det innefattar google-annonsering, Facebook/Instagram och Youtube.  Syftet är att locka besökare till Norrköping och därmed öka antalet gästnätter.


Bild och film från Norrköping

Här finns bilder och filmer som ni gärna får använda och sprida i era kanaler  

Tagga gärna också era egna bilder med @visit_norrkoping, så kan vi sprida dem vidare i våra kanaler.


Augustifesten är tillbaka!

Augustifesten, Norrköpings stadsfest, är tillbaka 17-21 augusti.

Planeringen är i full gång. Det blir flera nya aktiviteter, men också en del välkända inslag som Rix FM Festival, International Food Festival, SON i det gröna och Knallemarknad.

Området sprids ut mot senaste tillfället och flera kan vara med och engagera sig. Den bästa Augustifesten skapar vi tillsammans! Föreningar, fastighetsägare och näringsliv har alla chans att fylla Norrköping med liv och rörelse. Visst vill du vara med? Maila till augustifesten@norrkoping.se eller läs mer om Augustifesten.


Vi önskar er en riktigt fin sommar med mycket besökare i Norrköping!

Kontakta oss gällande besöksnäringsfrågor, Norrköpings kommun, Näringslivsavdelningen

Christina Leinonen 011- 15 50 56

Jessica Stille Törnqvist 011- 15 30 33

Du får detta nyhetsbrev eftersom du finns i våra kontaktlistor. Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.