NYHETSBREV FRÅN VÄNSTERPARTIET STORSTOCKHOLM -
till förtroendevalda och anställd i distriktet

Nytt försök - Samma utskick med nya länkar

Vi har uppmärksammat att flera av länkarna i gårdagens utskick inte fungerar. Därför skickar vi här om samma veckobrev som ni fick igår med förhoppningsvis fungerande länkar. Om någon av länkarna ändå inte fungerar som dom ska, mejla till oss så skickar vi aktuell länk till er separat. 

Förhandlingsskola med Ulla Andersson

Partikansliet bjuder in till en digital träff för de som är intresserade och börjar uppladdningen inför förhandlingarna på lokalplanet efter valet. Ulla Andersson är med mellan kl 18-20 och ger sina bästa tips i en diskussion om hur vi får ut det mesta ur samarbetet med andra partier.

För er som inte kan delta på träffen så kommer den att kunna ses i efterhand om ni anmäler er nedan. Den kommer ligga uppe tillsammans med en del annat material i Vänsterpartiets nya studieplattform Learnifier där ni också kommer kunna dela med er av egna dokument och erfarenheter. Anmäl er senast den 8 juni!

➤ DATUM: 15 juni
➤ TID: 18.00-20
➤ PLATS: Digitalt

➤ Anmäl dig Här senast den 8 juni


Ordförande- och gruppledarträff!

Välkommen på ordförande- och gruppledarträff, den sista före sommaren. Träffen är utökad för politiska sekreterare och valledare också. Vi tar upp aktuella punkter för distriktet och valrörelsen. 
➤ DATUM: 14 juni
➤ TID: 18.00, fika till föranmälda från kl 17.30.
➤ PLATS: Kafé Marx, Kungsgatan 84 eller digitalt

➤ Obligatorisk anmälan Här

Finns det nån fråga ni vill att vi ska planera för att ta upp så kontakta oss!


Gemensam träff för partiföreningar, Ny chans att delta 18 juni!

Syftet med träffen är att samlas, utbyta erfarenheter och idéer och få partiföreningarna att komma närmare varandra inför valrörelsen. Målet för träffen är att få igång en stark valrörelse i distriktet och få partiföreningarna känna sig en del av en större helhet, där vi tillsammans bygger den starka vänsterrörelsen!

Programinnehåll:

Programmet kommer vara en serie av föreläsningar om ortenorganisering och aktivism när den är som bäst. Vi kommer även få en större inblick i partiets valstrategi, valrörelse och möjlighet till att diskutera hur vi tillsammans ska stärka våra partiföreningars arbete.

➤ DATUM: 18 juni
➤ TID: 9.00-15.00
➤ PLATS: Kafé Marx, Kungsgatan 84

➤ Anmäl dig Här


Bjud in Blåsorkestern att spela under valrörelsen

Vänsterpartiets Blåsorkester spelar i valrörelsen ute på gator, gårdar och torg. Mellan 28 augusti och 10 september är vi ute och kampanjar varje dag - framförallt på gårdar i eftersatta förorter. Vi spelar ett potpurri av gamla och nya kamplåtar och uppmanar folk att rösta rött.

Vill du att vi ska spela hos din förening i valrörelsen? Hör av dig till Adrienne Sörbom Adrienne.sorbom@gmail.com för att boka in oss. Vi prioriterar förorter i eftersatta områden.

Blåsorkestern,

Adrienne Sörbom.


Vem ansvarar för att hämta era valsedlar?

Alla valsedlar är beställda och kommer att levereras till Kungsgatan 84 någon vecka innan midsommar. Vi behöver ha en kontaktperson i varje partiförening/kommun som vi kommunicerar till och som ansvarar för hämtning av dessa. Det handlar om miljoner valsedlar totalt så vi uppskattar att ni planerar så att ni snabbt kan hämta när vi säger till. Ni som ännu inte anmält er kontaktperson gör det snarast.   

Anmäl in den personen Här

Ringledarutbildning nytt tillfälle under dagtid

De lokala ringledarna har en ovärderlig roll i att driva Ringkampanjen framåt, Partikansliet bjuder därför in till utbildningar för att vässa taktiken, lära, ladda och planera. Utbildningstillfällena är till för alla som ska leda ringpass under valrörelsen, ju fler desto bättre. Under 2,5 timme går vi tillsammans igenom mobilisering, organisering och genomförande av ringpass.

Anmäl dig till ringledarutbildningen Här

Valskolan - kommande datum!

Valskolan pågår och flera har redan gått den, ni som inte har gjort det än - anmäl er nu! Valskolan är bra att gå om man kommer att vara aktiv under valrörelsen, den ger er argument och verktyg för att kunna prata med väljare om vår politik. Alla medlemmar är välkomna att anmäla sig.

Kommande datum:
11 juni - 10-15, Kafé Marx  
12 juni - 10-15, Stadshuset i Södertälje   
16 juni - 18-21, FOLK i Skärholmen, Bredholmstorget 4

Anmäl dig genom länken Här.


Internfeministisk utbildning i komprimerat format

Internfeminisitiska utskottet bjuder in till en komprimerad utbildning för internfeministiskt ansvariga i Vänsterpartiet Storstockholm. Syftet med utbildningen är att skapa större förståelse för varför det internfeministiska arbetet är så viktigt, samt att tillsammans gå igenom den komprimerade handledning som ni själva sen kan använda i er förening/branschorganisation.

Utbildningen erbjuds digitalt vid två tillfällen. Anmäl dig senast den 5 juni!

➤ DATUM: 7 juni och 8 juni
➤ TID: 18.00-20
➤ PLATS: Zoom (länk skickas separat)

➤Anmäl dig till: tette.merio@vansterpartiet.se


Vad händer med förlossningsvården i Sveriges rikaste region?

Hur påverkar högerns haveri i Stockholms sjukvård anställda och födande? Vänsterpartiet Stockholm stad och Vänsterpartiet Årsta bjuder in till brunchföreläsning. Kom och lyssna på lösningarna om hur vi kan skapa bästa möjliga förlossningsvård.

Vi bjuder på brunch! Lokalen är tillgänglig och ta gärna med dig din bebis!

Panelister:
Emma Philipsson, Förlossningspodden
Hanna Dahlbäck, barnmorska och kandidat till regionen
Clara Lindblom, oppositionsborgarråd

Moderator:
Alexandra Mattsson, vice ordförande socialnämnden

➤ DATUM: 16 juni
➤ TID: 11-13
➤ PLATS: Årsta Folkets Hus 

Facebookevenemang


Slutspurt Organisera Storstockholm 2022 - nya moduler i Zetkinsatsningen

Nu går vi in i slutspurten av Organisera Storstockholm 2022, distriktets satsning för att alla föreningar och organisatörer ska få ut mesta möjliga i valrörelsen med hjälp av plattformen Zetkin. Vi har genomfört vår stora medlemsinventering. Nu följer vi upp med tre moduler som kommer hjälpa er att ta arbetet vidare. Läs mer om modulerna i anmälningslänken. 

Ni ser vilka datum som erbjuds och anmäler er i plattformen Zetkin Här.

Kontakt: daniel.sestrajcic@vansterpartiet.se


European Women's Lobby bjuder in till heldagsutbildning om näthat

Sveriges Kvinnoorganisationer bjuder in samtliga partier till en gratis heldagsutbildning om hur du som kvinna och förtroendevald kan hantera hat och hot på nätet och lära dig mer om vilka rättigheter du har på nätet. 

Vem kan gå utbildningen:

Du är en kvinna som kandiderar till något av valen i september. 

➤ DATUM: 18 juni och 19 juni
➤ TID: 10.00 -17.00
➤ PLATS: Digitalt, på Zoom, länk skickas till alla som är anmälda

➤Anmäl dig Här senast den 15 juni.

Utbildningen genomförs på engelska och anmälan är bindande.

Vid förhinder, meddela det på rahima.khatun@sverigeskvinnoorganisationer.se


Nytt Klimatflygblad

Nytt flygblad om Vänsterpartiets

miljöpolitik. Se flygbladet HÄR

och beställ material genom

att kontakta distriktets tryckeri.

Kontakt:

tryckeriet.storstockholm@vansterpartiet.se


Sommarstängt v 26-29

Distriktsexpeditionen laddar batterierna under sommaren och håller stängt för den vanliga ruljansen. Upphämtning av material under denna period planeras i mån av tid och tillgänglighet och enligt överenskommelse, mer info kommer närmre sommaren men vi vill flagga för detta redan nu.

Sommarstängt v 26-29.


Aktuellt material

Här samlar vi aktuellt material att beställa från tryckeriet på distriktsexpeditionen. Hör gärna av er med en veckas framförhållning för upptryckt material.

Kontakt: tryckeriet.storstockholm@vansterpartiet.se


facebooktwitterinstagramhomepage

storstockholm@vansterpartiet.se