Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 13 2022


Hej på er

Nu har vi kommit in i sommarmånaderna, tiden den bara springer i väg.

Jag tipsar om ett frukostseminarium där sista anmälan är redan i dag den 3 juni. Bygg barns inre motivation som erbjuds av Svensk Idrottsforskning. 

Vi öppnade också upp för ännu en möjlighet att söka projektmedel, Reboot Cheerleading - mot Premier som nu också går att söka. Ansökningsförfarandet är enkelt, med mycket hänvisning och guidning. Ansökan görs via IdrottOnline. 

Skulle det inte vara perfekt att genomföra en föreningsaktivitet under sommaren? Kanske som en avslutning eller en rolig happening? Missa inte att ni nu kan söka projektstöd hos oss för det. 

Nu finns också möjlighet att anmäla er till Cheerforum! Missa inte chansen och kom till en dag fullspäckad med föreläsningar och inspiration på olika sätt. Tänkt på att alla föreläsningar kan bli lärtimmar i grupper när ni kommer hem. Tveka inte och hör av er om ni behöver tips på hur man kan lägga upp lärtimmar i er förening.

High Five 

Kia
Föreningskonsuelnt


Frukostseminarium 8 juni

Bygg barns inre motivation. Så får du fler att fortsätta längre med sin idrott. 

Hur ser ett ledarskap ut som bidrar till att skapa glädje och långsiktig motivation hos barn och ungdomar?

Hur kan en idrottsförening tänka och arbeta praktiskt för att stärka och vårda en hållbar motivation hos unga idrottare? Vilka riskfaktorer kan undergräva långsiktig motivation och hur kan dessa hanteras? 

Det går bra att närvara fysiskt på plats men även digitalt.


Den viktiga inre motivationen – så stödjer du den som idrottsledare

Den viktiga inre motivationen – så stödjer du den som idrottsledare. 

Vad motiverar oss att fortsätta idrotta? Forskning visar att självbestämmande motivation gör att vi anstränger oss mer, har roligare och stannar kvar i olika aktiviteter längre. 

– Forskning har visat att motivationstyper som är kopplade till en hög grad av självbestämmande har ett starkt samband med bra idrottsprestationer. Vi människor är ju självständiga varelser med ett starkt behov av att känna att vi gör saker frivilligt, säger Karin Weman Josefsson , Universitetslektor i psykologi vid Högskolan i Halmstad, och en av författarna till nyutgivna boken “Motivation inom träning, hälsa och idrott” .

Själva basen för en inre, självbestämmande motivation, fortsätter hon, utgörs av tre grundläggande psykologiska behov: autonomi, tillhörighet och kompetens. 

Karin liknar dem vid ”obligatoriska näringsämnen” som vi alla behöver för att växa och utvecklas på ett positivt sätt: 

  • Vi behöver känna att vi gör någorlunda självständiga val.
  • Vi behöver känna oss duktiga.
  • Vi vill känna gemenskap. 

Tre fundamentala psykologiska behov som har stor betydelse för hur vi mår och hur motiverade vi blir i olika sammanhang.


Reboot Cheerleading - mot Premier

Nu är det möjligt för er förening att ansöka om stöd för att arbeta mot Premier. 

15 000 kr kan ansökas om i stöd med målet att man som förening ska ta fram en handlingsplan utifrån en kartläggning för att i framtiden nå målet att ställa upp i klassen Premier.

Utöver aktiviteterna ovanför ska förening som beviljas stöd delta i totalt 3 digitala nätverksträffar under hösten, där vi tillsammans kommer hjälpas åt med aktiviteterna och även bli ett tillfälle för erfarenhetsutbyte.

Stödets syfte är att ge förutsättning till förening att arbeta med att behålla och återrekrytera äldre utövare som kan sporten och som är framtida ledare. Stödet syftar även till att säkerställa svårersättlig kompetens för att förening ska kunna fortsätta utveckla sina utövare inom föreningen, och nå de mål som varje individ har för sin satsning. 

Sista ansökningsdag är söndag den 12 juni 2022 

Ansökningarna behandlas först efter sista ansökningsdag och besked kring ansökan kommer ges i början av juli. 

Svenska Cheerleadingförbundet eller via IdrottOnline.

Sista ansökningsdag är söndag den 12 juni 2022!

Ansökningarna behandlas först efter sista ansökningsdag och besked kring ansökan kommer ges i början av juli.


Reboot Cheerleading - Föreningsaktivitet

Kanske planerar ni att genomföra ett läger i sommar? Glöm inte att ni kan söka stöd för rekryteringsinsatser via oss!

Exempelvis för att anordna ett kostnadsfritt sommarläger i x antal dagar där ni kan bjuda in nya som får chansen att prova på. Kanske kan ni få gratis marknadsföring via kommunen även om det anordnas kostnadsfritt. Från oss kan ni söka stöd på 2500 kr per aktivitet som då kan täcka kostnader för exempelvis hallhyra, eventuell försäkring, fika/frukt eller ledararvode! 

En föreningsaktivitet kan genomföras med exempelvis era tränare vid uppstart av nästa säsong. Även här kan ni ansöka om stöd på 2500 kr för att täcka kostnader, aktiviteten kan då syfta till att skapa glädje och energi för att behålla.

Ansökningar för dessa stöd behandlas löpande, så skicka in er ansökan snarast möjliga, men som allra senaste behöver Ansökan skickas in senast en vecka innan startdatum för aktiviteten.


Du kommer väl?

Frågor?
Maila cheerforum@cheerleading.se
Hoppas vi ses!

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlem till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.