Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Smartotek - en inspirationsmiljö för vardagsteknik 

På Smartoteket visas produkter som kan bidra till ökad aktivitet, delaktighet, självständighet och trygghet. Det innebär allt från enkla, smarta vardagsprodukter och hjälpmedel till mer avancerad teknik och bostadsanpassning. 

Besöksbokning 
Vill du komma på besök boka gärna en tid, oavsett om det gäller visning för enskild person eller i grupp. Kontakta oss, på mail eller telefon, så försöker vi lösa det på bästa sätt. 

Välkomna in för inspiration! 

Öppettider:
Tisdagar 12-16 och torsdagar 10-13 

Telefontider:
Tisdagar och torsdagar 9-16

Tema: Säkerhet på natten

Att känna sig säker och trygg på natten är ett grundläggande behov för att få sova gott och få tillräcklig återhämtning. Sömn och återhämtning är avgörande för hur du mår och fungerar på dagen. Olika stöd och hjälpmedel bidrar till att man kan känna större säkerhet och trygghet på natten.

Nattetid finns det större risk för fall eftersom det är mörkt och kroppen är i vilotillstånd, vilket påverkar balansen. En enkel nattlampa kan vara tillräckligt för att förebygga fall.

Du som anhörig har också rätt att få känna dig lugn på natten. Med hjälp av hjälpmedel kan du få signal om att din familjemedlem lämnar sängen. På så sätt kan du slappna av och sova gott med tilliten till att signalen väcker dig när du behövs.

Framöver kommer Norrköpings kommun erbjuda digital tillsyn på natten, utifrån biståndsbeslut. Med teknikens hjälp kan man få en ostörd nattsömn samtidigt som man får tillsyn på natten. Insatsen är kopplat till hemtjänst vilka agerar vid behov.

Behov av tillsyn på natten

Digital tillsyn

Digital tillsyn är en hemtjänstinsats som syftar till att ge en trygg och ostörd nattsömn för den som är i behov av tillsyn. En liten kamera installeras i ditt hem riktad mot din sovplats. På överenskomna tider kommer tillsyn ske för att säkerställa att allt är väl med dig. Övriga tider är kameran låst. Inget spelas in eller sparas.

Boka gärna en tid med oss för att komma och se kameran och visningsfilmen för insatsen Digital tillsyn.

Larm och sensor

Larmmatta som placeras vid sängen, ger ifrån sig en signal när personen nuddar mattan och stiger upp.

Signalen skickas till en separat mottagare så att anhörig eller personal uppmärksammar detta. 

Rörelsesensorn fungerar på liknande sätt. Den noterar att något rör sig i dess upptagningsområde och skickar signal till mottagarenheten.

Nattbelysning

Konstant nattlampa

En enkel nattlampa som tänds när det blir mörkt ger ett konstant ledljus i sovrum och hall, kan vara tillräckligt för att minska risken att du faller om du går upp på natten. 

Automatisk nattlampa

Light my way

En sensor placeras under madrassen. Sensorn aktiveras när du kliver ur sängen och tänder de tillhörande lamporna i sovrummet, hallen och badrummet. 

Kom gärna in för inspiration och tips


Smartoteket håller sommarstängt från midsommar fram till 23 augusti.

Ut och njut!

Trevlig sommar 

önskar Helene och Sofie


Besök oss

Drottninggatan 32 (ingång via butik Makalös), Norrköping 
011-15 34 59
smartotek@norrkoping.se

Öppettider:

  • Tisdagar 12-16
  • Torsdagar 10-13

Nästa nyhetsbrev

Tema: Syn

Nästa nyhetsbrev kommer ut under september.

Klicka på knappen för att anmäla dig till vårt nyhetsbrev.


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.