NYHETSBREV FRÅN VÄNSTERPARTIET STORSTOCKHOLM -
till förtroendevalda och anställd i distriktet

Workshop-serie för socala medier och att jobba i Canva.

Tillsammans vill vi ha en stark och relevant närvaro i människors sociala medier-flöden under valet, därför anordnas dessa workshops. Det finns två alternativ, antingen vardagkvällar eller helgkvällar, och samtliga träffar kommer vara digitala. Fokus kommer vara att jobba med layout-verktyget Canva och att skapa grafiskt innehåll tillsammans. Vi kommer också prata strategier för synlighet i sociala medier.

Detta riktar sig till de som praktiskt skapar innehåll för föreningens sociala medier, det kan vara politiska sekreterare, valledare, styrelseledamöter eller valanställda.

Workshop vardag

 • Ons 11 maj, kl 18.30-20.30
  Innehåll: Canva som verktyg och partiets grafiska profil
 • Tis 17 maj, kl 18.30-20.30 
  Innehåll: Strategier för innehåll, annonsering (i mån av tid) 

Workshop helg

 • Söndag 15 maj, kl 18.00-20.00
  Innehåll: Canva som verktyg och partiets grafiska profil
 • Söndag 22 maj kl 18.00-20.00 
  Innehåll: Strategier för innehåll, annonsering (i mån av tid) 

Frågor: elin.moren@vansterpartiet.se


Tack för ett fantastiskt 1 maj-firande!

Tack till varenda en av er som deltog på årets 1 maj-firande och på olika sätt gjorde det hela möjligt. Vi var 25 000 personer som samlades och demonstrerade tillsammans, en rekordsiffra som bådar gott inför stundande valrörelse. Vi har haft 1 maj-frukostar, flygbladsutdelningar, lokala plakatverkstäder, en del av er har haft egna firanden. Allt detta och mycket mer utgjorde en del av vårt rekordstora firande. Ta gärna 5 minuter och fyll i denna korta utvärdering då vi såklart vill veta vad just ni tyckte om firandet.

Kamratliga hälsningar,
Distriktsexpeditionens 1 maj-ansvarig Giglia Becerra


Nej till Nato - demonstration för fred

Den 7 maj kl. 15.00 sluter vi upp mot Nato och för fred! Vårt mål är att visa ett brett och folkligt motstånd mot en svensk anslutning till Nato samt visa hur många vi är som verkar för fred. I tider av hot och krig måste vi vara en del av fredsrörelsen i världen.

➤ DATUM: 7 maj
➤ TID & PLATS:
Norra Bantorget: 15.00-16.00
Avmarsch för tåget: 16.00-16.30
Norrmalmstorg: 16.30-17.30
➤ EVENT: Nej till Nato

Det behövs fler funktionärer! Du som kan kom gärna 14.45 och anmäl dig som funktionär hos arrangörrna på plats.


Ordförande- och gruppledarträff!

Välkommen på ordförande- och gruppledarträff, utökad för politiska sekreterare och valledare också. Vi får besök av partisekreterare Hanna Gedin och tar upp aktuella punkter för distriktet och valrörelsen.

➤ Obligatorisk anmälan via DENNA länk.
➤ DATUM: 19 maj
➤ TID: 18.00, fika till föranmälda från kl 17.30.

➤ PLATS: Kafé Marx, Kungsgatan 84 eller digitalt

Nästa och sista träff innan sommaren kommer vara den 14 juni. Finns det nån fråga ni vill att vi ska planera för att ta upp så kontakta oss!


Valledarträff - 10 maj!

Vi på distriktet bjuder in till en valledarträff för alla partiföreningarnas valledare, även ordföranden och gruppledare är varmt välkomna. Vi kommer att informera om valhubbar, ringstugor, valmaterial och kommunikation. Bland annat mer information om den satsning både partiet centralt och vi gör på att tillgängliggöra layout- och grafikmallar via Canva till er i partiföreningarna. Det bjuds på kaffe och smörgås till alla föranmälda.

➤ DATUM: 10 maj
➤ TID: 18.00-20.00, fika från 17.30
➤ PLATS: Kafé Marx, Kungsgatan 84 eller Zoom
➤ ANMÄLAN: Här! (Senast 6 maj)

Glöm inte att anmäla vem som är er valledare till: erika.murga@vansterpartiet.se


Gemensam träff för partiföreningarna - 29 maj!

Syftet med denna träff är att samlas och att utbyta erfarenheter och idéer för att på så sätt få partiföreningarna att komma närmare varandra inför valrörelsen. Vi gästas av bland andra Hanna Cederin och Björn Öberg från partikansliet. Målet är att få en stark valrörelse i distriktet och att ni i partiföreningarna ska känna att ni är en bärande del av en större helhet, där vi tillsammans bygger en stark vänsterrörelse!

Skriv upp detta datum, mer info om anmälan och program kommer längre fram.

➤ DATUM: 29 maj
➤ TID: 09:00-15:00
➤ PLATS: Kafé Marx, Kungsgatan 84


Snart dags för Järvaveckan 2022!

Vi har landat efter ett fantastiskt 1 maj och nu växlar vi upp tempot för att arrangera vårt deltagande i årets Järvavecka. Vad roligt att så många vill bemanna tältet, tack för det. Vi behöver fortfarande folk som bemannar datumen 1 och 2 juni.

Fyll i enkäten HÄR för att ange när du kan vara på plats.

Alla Järvaföreningar kommer bli särskilt kontaktade denna vecka så vi planerar detta viktiga arrangemang tillsammans med er.


Valskolan - uppdaterade datum och platser!

Uppdatering kring platser för valskolan runt om i distriktet, och ett nytt tillfälle som riktar sig specifikt till anställda och de som kandiderar till våra parlamentariska församlingar (kommunlistor, regionlista, riksdagslista)

Valskolan blandar den viktigaste argumentationen från partiets val- och kommunikationsstrategi med praktiska övningar för att förbereda oss alla på en framgångsrik valrörelse. Vi arrangerar dessa tillfällen i samarbete med partiet centralt och förtroendevalda i partistyrelsen.  Se det som en målsättning att minst tre personer från er parti- eller branchförening är anmälda till valskolan!

När & Var:

10 april - Porten, 10.00-15.00, Åsa Brunius

12 maj - Kafé Marx, 10.00-15.00 (Skärskilt för anställda och kandidater, även andra)

14 maj - Västra Södermalm (ny plats!), 10.00-15.00, Ali Esbati

15 maj - Hallonbergen Centrum, 14.00-18.30, Ali Esbati

18 maj - Digital via zoom, 18.00-21.00, Ilyas Hassan

11 juni - Kafé Marx, 10.00-15.00, Maria Forsberg

12 juni - Södertälje, 10.00-15.00

16 juni - Plats kommer, 18.00-21.00


Lägg era layout-beställningar nu

Våren är här och sommarledigheten är plötsligt bara några veckor bort. På distriktsexpen så vankas både sommarledighet och föräldraledighet vilket kommer innebära att vi inte kan bistå er med layout-hjälp i samma utsträcking efter maj. Så vi uppmanar de som önskar layout av exempelvis lokalt valmaterial att höra av sig med en förfrågan senast 15 maj.

Mejla förfrågan till elin.moren@vansterpartiet.se
Inkludera; allt textinnehåll och eventuella grafiska önskemål.


Hälsa på oss på seniordagen

Vi på distriktet och i stadshuset närvarar på seniordafen den 10 maj. Kom förbi oss och prata höjda pensioner och bättre levnadsvillkor för alla! Vi är där hela dagen och samlar vittnesmål från landets pensionärer och sätter gemensam press på att garantitillägget vi förhandlat fram med regeringen ska gå igenom i riksdagen.

➤ DATUM: 10 maj
➤ TID: 10.00-16.00
➤ PLATS: Kunsträdgården
➤ MER INFO: Om seniordagen här


Jobba för Vänsterpartiet Sundbyberg under valet!

Vi söker tre valarbetare som kommer att jobba med oss under den mest aktiva perioden augusti/september av valrörelsen 2022.

Vi söker dig som är utåtriktad och nyfiken, som kan vara med och entusiasmera medlemmar och själv delta i valrörelsearbetet. Dina arbetsuppgifter kommer främst att handla om att bemanna valstugor, dela ut flygblad, affischera, prata med medborgare och delta i vårt telefonteam. Även andra arbetsuppgifter kan tillkomma.

Läs mer och ansök Här.

Region Stockholm söker ansvarig för sociala medier

Vi letar efter dig som vill jobba med sociala medier under valrörelsen i vårt kommunikationsteam. Vi hoppas att du vill skapa innehåll till en yngre storstadspublik.

Tjänsten är heltid från juni till mitten av september, men omfattning kan diskuteras. Om du redan har ett jobb har du rätt till tjänstledighet för den här tjänsten. Jobbet är placerat i Landstingshuset på Kungsholmen i Stockholm.

Läs mer och ansök: Här.

Region Stockholm söker politisk sekreterare

Vill du arbeta för att Region Stockholm ska bli bättre på klimatomställning och regional utveckling?

Vi söker en ny politisk sekreterare för frågor som rör klimat, miljö, regional utveckling och fastighetsfrågor, med tillträde i augusti.

Tjänsten är en visstidsanställning till den 31 dec 2022, men med god möjlighet till förlängning. Du har rätt till tjänstledigt från ditt nuvarande jobb för att ta detta jobb. Sista ansökningsdag 22 maj 2022.

Läs mer och ansök Här.


Sommarstängt v 26-29

Distriktsexpeditionen laddar batterierna under sommaren och håller stängt för den vanliga ruljansen. Upphämtning av material under denna period planeras i mån av tid och tillgänglighet och enligt överenskommelse, mer info kommer närmre sommaren men vi vill flagga för detta redan nu.

Sommarstängt v 26-29.


Nytt flygblad om höjda pensioner

Nu sätter vi press för höjda pensioner! Se flygbladet HÄR och beställ material genom att kontakta distriktets tryckeri.

Kontakt: tryckeriet.storstockholm@vansterpartiet.se


Nomineringsanmodan för arbetsmarknadsnämnden

Stockholms stad söker en ersättare till Arbetsmarknadsnämnden. Arbetsmarknadsnämnden har det politiska ansvaret för stadens arbetsmarknadsinsatser, kommunal vuxenutbildning, arbetsmarknadsfrågor och flyktingfrågor.

Grundkrav för nominering är att vara boende i Stockholm stad och vara medlem. Sista nomineringsdag är den 23 maj kl 12.00


Läs hela anmodan och hur ni nominerar Här.

Nomineringsanmodan för trafiknämnden

Vänsterpartiet i Stockholms stad har två ordinarie (varav en vice ordförande-post) och två ersättarplatser i trafiknämnden. För närvarande innehas de platserna av två män och en kvinna. Därför söker vi nu en kvinna som representant till trafiknämnden. 

Trafiknämnden ansvarar för den strategiska trafikplaneringen i Stockholms stad, utveckling av trafiksäkerheten, trafikövervakningen och för alla träd på gatumark. 

Sista nomineringsdag är den 23 maj 2022 kl 12.00

Läs hela anmodan och hur ni nominerar Här.


Aktuellt material

Här samlar vi aktuellt material att beställa från tryckeriet på distriktsexpeditionen. Hör gärna av er med en veckas framförhållning för upptryckt material. (Se även första inlägget om pensionerna och det politiska läget).

Kontakt: tryckeriet.storstockholm@vansterpartiet.se


facebooktwitterinstagramhomepage

storstockholm@vansterpartiet.se