Ett nyhetsbrev från Norrköpings kommun. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Näringslivsnyheter #2 2022


Prestigefylld europeisk körtävling till Norrköping

Den internationella körtävlingen European Choir Games kommer 2023 att äga rum i Norrköping. Evenemanget som pågår i nio dagar är en av de mest prestigefyllda europeiska körtävlingarna. Tävlingen lockar omkring 6 000 deltagare till sin värdstad och bidrar till att runt 30 000 hotellnätter bokas.

- Att Norrköping blir värdstad för det här stora evenemanget är fantastiskt roligt. Det bidrar inte bara till Vision 2035, det vill säga att Norrköping ska bli en ledande kulturstad, det uppfyller också flera delar i Norrköpings besöksnäringsstrategi då det kommer att öka antalet internationella och nationella gästnätter, säger Anna Thörn, kommundirektör.


Norrköpings kommun kartlägger brottslighet och otrygghet inom näringslivet

Nu ska Norrköpings kommun tillsammans med Stiftelsen Tryggare Sverige kartlägga brottslighet och otrygghet inom näringslivet. En enkät kommer att skickas ut till alla företag i kommunen, och resultatet kommer att ligga till grund för planering och samordning av lämpliga insatser.


Första spadtaget på Klinga för Almroths

Nu är Almroths lagerbygge på Klinga verksamhetsområde igång.

Den första byggnaden av tre kommer att bli omkring 300 meter lång och hyras ut till logistikföretaget Almroths. Här ska de ha ett e-handelslager åt sina drygt 70 kunder varav flera är kända varumärken. Almroths logistikverksamhet sysselsätter idag ca 200 personer och man räknar med att kunna erbjuda drygt ytterligare 200 personer arbete i och med bygget.


Välkommen på inspirationsträff kring besöksnäringen i Norrköping

Näringslivsavdelningen bjuder in dig som har ett intresse för besöksnäring till en träff inför kommande säsong.

Norrköpings nya näringslivsdirektör Joakim Ljungqvist och Christine Karmfalk, VD Kolmårdens djurpark deltar. Jerry Engström, entreprenör och marknadsförarefrån framgångsrika FriluftsByn i Höga Kusten delar med sig av sina tips och tankar inför sommaren 2022.


YH-utbildningar i Östergötland

Just nu pågår arbetet med att färdigställa utbildningar till Yrkeshögskolan.

Ansökningarna ska lämnas in i juni och det behövs starkt stöd från näringslivet, som bland annat kan stärka kartläggningen av kompetensbehov samt ge sitt bidrag i form av LIA-platser, föreläsningar eller engagemang i styrgruppen. I vissa fall även samverkan kring lokaler eller maskiner. Målet är att YH fortsatt ska vara ett starkt verktyg för kompetensförsörjningen i Norrköping. Här finns information om de utbildningar som är aktuella här och i Region Östergötland inför nästa läsår:


Årets UF-företag utsett!

Nordic-T UF, från Kunskapsgymnasiet i Norrköping har utsetts till årets främsta UF-företag.

Juryns motivering lyder:

Vinnaren i kategorin Årets UF-företag har på kort tid tagit fram en funktionell produkt och en innovation som redan nu fyller en lucka på marknaden. Genom sin produkt tar de ansvar för miljön och lyckas därtill utmana ledande aktörer inom en konservativ bransch. UF-företaget har arbetat hårt och målinriktat mot att uppnå lönsamhet och har en lång lista på kunder och samarbeten som framhåller nyttan av produkten. Framtiden ser ljus ut.

Ett stort grattis säger vi på Norrköpings kommun!


Nu blir Nyföretagarcentrum i Östergötland ett!

Flera av länets lokala NyföretagarCentrum kontor går nu samman och bildar Nyföretagarcentrum Mellersta Östergötland. Sammanslagningen syftar till att öka, samt stärka kärnverksamheten och fortsatt verka för att skapa goda förutsättningar för ett ökat företagande i regionens näringsliv.

Här kan du läsa mer

Anna Hjerstedt Leijon och Jimmy Hankvist på Nyföretagarcentrum


Möt Norrköpings företag

I artikelserien Fokus på skriver vi om norrköpingsföretag i olika branscher.

Det kan handla om ett bemanningsföretag som ger elitidrottare möjlighet att kombinera idrotten med arbete, ett it-företag som växer så det knakar eller ett företag som skapar kläder i ny design. Senast i raden är Consilium design – läs om dem och de andra företagen här! Kanske skriver vi om dig och ditt företag nästa gång?


Näringslivsavdelningen bjuder in!

Näringslivsavdelningen bjuder in till olika workshops, nätverksträffar och möten under året. Här hittar du och kan anmäla dig till de som är aktuella just nu.


Norrköpings Näringslivsgala

5 maj äger årets Näringslivsgala rum! 

Här kan du läsa mer

Företagargalan 2022

28 april utses Årets Företagare live igen!

Här kan du läsa mer

Du får detta nyhetsbrev eftersom du finns i våra kontaktlistor. Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.