Nyhetsbrev från Krinova Incubator & Science Park  |  no 3 2022

 
 
 
 
 
 

VD har ordet   ·  Christian Nyhlén

Nu riktar vi kraften framåt!

Att se möjligheter i stället för hinder är en sliten klyscha. Eller är det inte det. Det är kanske precis det vi behöver. Dessutom finns det också forskning som belägger att ett positivt möjlighetstänkande hjälper oss att hantera motgångar, skapa relationer och bli den bästa versionen av oss själva. Denna positivitet vidgar våra perspektiv och vår förmåga att öppna upp nya sätt att se på saker, bland annat genom att använda vår inneboende – men ibland sällan använda - förmåga att uppskatta tillvaron och känna hopp och inspiration.

Läs mer
 
 
 
 

📣 Pressmeddelande

 
 
 

2022-04-05

Nio livsmedelsbolag antagna till inkubatorn

Krinova tar nu in nio spännande livsmedelsbolag till inkubatorn. Fokus på hållbarhet och sikte på expansion på en internationell marknad är gemensamma nämnare för inkubatorbolagen som geografiskt är spridda från Stockholm i norr till Malmö i söder.

- Jag är stolt att välkomna dessa drivna nytänkande entreprenörer till Krinovas Inkubator. De representerar innovativa och skalbara affärsidéer på en marknad med spännande utveckling. Bolagens produkter och tjänster har potential att bidra till positiv utveckling kopplat till viktiga samhällsutmaningar och driver utvecklingen mot hållbara matsystem och hälsosamma matvanor, säger Christian Nyhlén, VD för Krinova Incubator & Science Park.

De nio bolagen får ett  upp till 24 månaders individuellt anpassat inkubatorprogram med en dedikerad affärsutvecklare och tillgång till tjänster inom bland annat finansiering, immaterialrätt och produktutveckling. Krinovas Inkubatorprogram bygger på mer än tio år av erfarenhet kring innovationsstöd och företagsutveckling.

De nio inkubatorbolagen är:

  • Sustainable Food Waste SFW – food tech bolag, utvecklar en app som beräknar kylda och frysta livsmedelsprodukters kvarvarande hållbarhet vid temperaturavvikelser. 
  • Angry Camel - utvecklar snacks och mejerialternativ från kikärter som fungerar som snacks-on-the-go och kan förvaras i rumstemperatur.  
  • Planet Zero App – bygger digital och fysisk infrastruktur för svenska mathantverkare och småskaliga primärproducenter.
  • Seatrients – utvecklar vegetariska produkter från havet, först ut är en algbaserad smoothie inspirerad av matkulturen på de karibiska öarna.
  • Yelte – utvecklar plantbaserade livsmedel med fokus på bra näringsvärden och lågt klimatavtryck.
  • Franka - utvecklar smakfulla alkoholfria drycker med fokus på svenska och nordiska råvaror.
  • Folkets Pops - producerar och säljer hållbart producerad glass som kommer till dig på cykel.
  • Vegitific - utvecklar produkter som förbättra den fysiska prestationsförmågan hos motionärer och elitidrottare. 
  • Simply No Waste - bygger cirkulära flöden genom att ta tillvara på agrikulturella biprodukter och förädla dem till nya livsmedel.

 
 

2022-04-06

Välkomnar Hans Ramel i Krinovas styrelse

I samband med Krinovas bolagsstämma 5 april valdes Hans Ramel in som styrelseledamot i Krinovas styrelse. Hans är ordförande för LRF Skåne och driver även Övedskloster utanför Sjöbo. Hans ersätter Maria Hofvendahl Svensson som har valt att lämna Krinovas styrelse.

I samband med bolagsstämman fastställdes också Krinovas årsredovisning. Mer om resultatet och årsredovisningen

Läs mer
 
 
 

🚀 Företagsnytt

 
 
 

Casheury växlar upp

Casheury gör vegansk ost på ett lite annorlunda sätt än andra i Sverige. De är den enda tillverkaren som gör ostar på cashewnötter, utan artificiella ingredienser och så nära som möjligt till originalrecept för vanliga traditionella ostar. Nu säljer Simon Francis och Silvia Todeschini sin restaurang i Malmö och satsar starkt i sin nya fabrik i Skivarp.

Paret startade för fem år sen med att experimentera och utveckla veganska ostar som ingrediens på sin restaurang. Gästerna tog till sig osten och ville köpa med sig hem och med det så var idén om tillverkning i större skala igång. 

Läs mer
 
 
 

📅 Event

 
 

Meet up: Storytelling genom bilder – Hur visar du hur gott det smakar?

Känner du igen dig i att försöka ta en bra bild på en maträtt eller livsmedelsprodukt, men att det inte ser så inbjudande ut? Kanske är det dåligt ljus, knasig vinkel eller så bara gör bilden inte produkten eller maten rättvisa. Som företagare inom livsmedelssektorn och besöksnäring är det ofta viktigt att kunna förmedla det man erbjuder genom bilder, helst skall det ske snabbt och enkelt i sociala medier.

Kom på Storytelling genom bilder 25 april  kl 14-16!

Läs mer & anmälan
 
 
 

Food Jam:
Fingermat – Hur kan vi skapa nya matupplevelser?

Vill du utveckla nya sätt att äta på? Vi välkomnar start ups, restauratörer, street food-kockar, forskare, studenter och entreprenörer att under en förmiddag utforskar möjligheterna tillsammans. Vi designar nya matupplevelser- som du kan tillämpa i din egen verksamhet eller bara använda som inspiration för att tänka nytt.

9 maj kl 9.00 – 13.00

Läs mer & anmälan
 
 

🔧 Nytt verktyg

 
 

Skräddarsytt digitalt stöd för entreprenörer

Krinova lanserar ett digitalt stöd för entreprenörer. Här finns samlat de verktyg, modeller och information som entreprenören behöver för starten av sin företagsutveckling. Det digitala stödet är ett sätt att ge största möjliga kvalité i mötet mellan entreprenören och business designern och samtidigt ge fler entreprenörer möjlighet till stöd för att utveckla sina innovativa idéer.  

Läs mer
 
 
 

📢 Tips från Krinova

 
 

Program för hållbar utveckling

Att arbeta med hållbarhet kan bli en lönsam affär och öka vinsten samtidigt som klimatpåverkan minskar. Hur detta går till är några av de lärdomar du får med dig genom att vara med i projektet GO – hållbar tillväxt inom livsmedelsnäringen. Projektet vänder sig till små och medelstora livsmedelsföretag i Skåne och Blekinge.

 

Läs mer
 
 
 

💰 Pengar att söka

 
 

Har du svårt att hitta rätt kompetens för företagets utveckling?

Nu har en ny affärscheck med fokus på kompetenshöjning lanserats

Du som driver ett litet eller medelstort skånskt företag kan söka upp till 125 000 kronor för att genomföra insatser för att höja kompetensen i företaget. Det första steget är att göra behovskartläggning med stöd av erfarna rådgivare.

De första 40 företagen som kvalificerar sig i en utlysning av checkar får stöd av organisationerna Almi eller IUC Syd i att genomföra en behovskartläggning, som sen kan ligga till grund för en Kompetenscheck. Det verktyg som används för behovskartläggningen är Mind the Gap.

Läs mer & ansök »

 

Stöd till digitalisering

Region Skånes internationaliseringscheckar gör skånska företag mer konkurrenskraftiga. Syftet med digitaliseringschecken är att hjälpa dig att skapa nya värden i företaget genom användande av digital teknik. Det kan till exempel handla om att ta fram en digital strategi, identifiera nya affärsmodeller eller att effektivisera digitala processer och system.

Läs mer & ansök »

 
 
 
 

🎉 Nya hyresgäster i Science Parken

 
 

Välkommen till Krinova

JS Energi Service AB • Blå sektion

New Pac • K3 

 
 
FacebookLinkedInInstagramYouTubeHome Page
 
 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du valt att bli prenumerant. Vi värnar om din personliga integritet och att skydda dina personuppgifter på bästa sätt. Läs mer om vår integritetspolicy. 

Webbversion  ·  Tipsa en vän  ·  Avprenumerera