Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Senior alerts nyhetsbrev Mars 2022

Registerhållaren har ordet

I veckan möttes vi av de första solstrålarna som påminde om att det faktiskt snart är vår. Lika snabbt kastades vi dock tillbaka till vintern med kraftiga vindar och snöfall. Det kan kännas omständligt med alla dessa steg som vi ska ta oss igenom innan vi når fram till den efterlängtade våren som är vårt mål.

På samma sätt kan det hända att ni som team måste gå tillbaka till en riskbedömning för att komplettera med uppgifter. För att det ska vara möjligt finns knappen ”Spara”. Genom att klicka på den sparas uppgifter som ni sedan kan gå tillbaka till och ändra, komplettera eller fortsätta med. Det som sedan är viktigt att ni gör är att ”Klarmarkera” alla steg i den vårdpreventivaprocessen, på så sätt visas registreringen i era rapporter.

Tack vare att flera av våra noggranna och ambitiösa användare hört av sig har vi upptäckt att knappen ”Klarmarkera” ibland missas, därför drar vi igång kampanjen KLARMARKERAT!

Tänk gärna lite extra på hur det ser ut just på er enhetsöversikt nästa gång du är inne i registret. Ljusblått eller mörkblått! 


KLARMARKERAT

Under mars månad kör Senior alert en KLARMARKERAT kampanj - hoppas just du och dina kollegor är med oss. 

I registret finns möjlighet att påbörja en riskbedömning för att sedan spara och återkomma och göra klart vid ett annat tillfälle. Sparad information i registret markeras med ljusblå färg.

När du klarmarkerar riskbedömning, bakomliggande orsaker och åtgärdsplan så ska pilen bytt färg till mörkblå. Det är först när du har klarmarkerat som det blir en registrering av data kopplat till era rapporter. 

I registrets enhetsöversikt finns längst ner en teckenförklaring om du blir osäker på färgerna och du är alltid varmt välkommen att kontakta Senior alert vid frågor eller behov av stöd. 

Hemsida

Webbinarier mars

Nyfiken på Senior alert
Ett webbinarie för dig som är nyfiken på det vårdpreventiva arbetssättet med Senior alert eller står redo för en omstart. 

Open Space munhälsa
Ett kunskapswebbinarie där du har möjlighet att lyssna och ställa frågor till expert inom området.

Inspirerande exempel
Nu är hemsidan uppdaterad med nya inspirerande exempel för 2022 och fler är på gång. Gå gärna in och kika genom att klicka här

Digital rundtur på Senior alerts hemsida
Nu finns korta inspelade rundturer på vår hemsida, där vi ger tips utifrån respeltive rubrik. Klicka för en tur på " Om Senior alert och Forskning.
Fler rundturer kommer inom kort!


Månadens Senior alert profil

Månadens Senior alert profil är Christoffer Rabén från Bollebygds kommun, enhetschef för demensboende och nattpatrullen. Tillsammans med sina medarbetare är han i full gång med att implementera Senior alert på bredare front. Som ett led av detta och för att öka sina egna kunskaper för att vara ett stöd för medarbetarna, så har Christoffer tagit del av Senior alerts chefsmodul. Han är dessutom en del av 2022´s inspirerande exempel på Senior alerts hemsida.

Vill du veta mer om Christoffer och deras arbete med Senior alert så kan du ta del av en inspelad intervju genom att klicka här

Du har även möjlighet att ta del av det arbete som görs i Bollebygds kommun för att främja Senior alerts betydelse för äldre, den 6 april då SKR bjuder in till en inspirationsdag för att utveckla stöd och insatser för äldre. Det ser vi verkligen fram emot!


Information från Senior alert

Utveckla stöd och insatser till äldre

SKR bjuder den 6 april in till en inspirationsdag om hur individbaserad systematisk uppföljning kan användas som stöd för kunskaps- och verksamhetsutveckling inom äldreomsorg och kommunal hälso- och sjukvård.

Läs mer och anmäl dig genom att klicka här

Mäta för att veta - Låt dig inspireras tillförbättringsarbete
Den 24 maj klockan 13.00-15.45 har du möjlighet att träffa de kommunala kvalitetsregistrena för en kostnadsfri eftermiddag via zoom. Tillfället vänder sig till dig som är intresserad av, vill veta mer om eller driver förbättringsarbete inom hälso- och sjukvård. Läs mer och anmäl dig genom att klicka här.
Varmt välkomna hälsar BPSD-registret, RiksSår, Senior alert, SveDem och Svenska palliativregistret.


Webbinarium om ett fallpreventivt arbetssätt

I december 2021 höll Socialstyrelsen webbinarium om ett fallpreventivt arbetssätt som nu går att ta del av i efterhand.  

Klicka här för att ta del av mer information från Socialstyrelsen och länk för att se det inspelade webbinariet.  

Klicka här för att komma direkt till Socialstyrelsens sida. 


Senior digital influencer

Senior alerts digitala influencer Elsa Ask skickar i detta nyhetsbrev med en hyllning, då hon själv fått uppleva svensk sjukvård när den är som allra bäst. Klicka här för att höra mer om hur teamarbetet på Ortopeden, Värnamo sjukhus stärker arbetet med Senior alert. 

Vill du titta på tidigare inspelade filmer med Elsa så klickar du här.


Kontakt support

Måndag-torsdag kl. 10:00-12:00

E-post:
senioralert@rjl.se

Telefon:
010-242 12 11

Följ oss på Social media

facebooktwitter

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.