Ett nyhetsbrev från Norrköpings kommun. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Näringslivsnyheter #1 2022


Nytt inriktningsdokument för näringslivsfrågor 

Det är många som har bidragit i framtagandet av nytt inriktningsdokumentet för näringslivsfrågor och äntligen är det på plats och arbetas med för fullt. Dokumentet antogs i kommunfullmäktige den 29 november 2021 och lanserades för näringslivet den 17 jan 2022, där också workshop kring handlingsplan 2022 påbörjades.

Jessica Stille Törnqvist, tf näringslivsdirektör, Reidar Svedahl, kommunalråd och Anna Thörn, kommundirektör.


Ny näringslivsdirektör

Välkommen Joakim Ljungqvist!

Joakim Ljungqvist tillträder tjänsten som ny näringslivsdirektör för Norrköpings kommun 1/5 2022. Joakim har tidigare drivit eget bolag inom platsutveckling och varit VD för Tillväxt Motala.

- Norrköping befinner sig i en exceptionell expansionsfas och jag är glad över att få vara en del av den. Jag ser fram emot ett mycket spännande uppdrag där min kunskap och mina erfarenheter inom investerings- och etableringsfrämjande frågor kommer att komma väl till pass för att positionera Norrköping, säger Joakim Ljungqvist, ny näringslivsdirektör.


Nominera Årets Företagare i Norrköping!

 Nu är det dags att nominera till Årets Företagare i Norrköping! Årets Företagare har delats ut i ca 20 år på lokal, regional och nationell nivå. Utmärkelsen ges till en företagare som visat prov på att vara extra kreativ och företagsam, och som fungerar som en inspirationskälla och förebild för andra företagare!


Aktiviteter för företag och företagare

Näringslivsavdelningen bjuder in till olika workshops, nätverksträffar och möten under året. Här hittar du och kan anmäla dig till de som är aktuella just nu.


Stöd för företag och företagare

Kompetensutveckling eller stöd?  Här kan du läsa mer om några av alla de stöd och utvecklingsmöjligheter som finns inom det östgötska stödsystemet.

Kunskapsbron Ta del av kunskap och rådgivning kring hur du utvecklar ditt företag genom att delta i Kunskapsbrons utvecklings- och fördjupningsprogram. 

Här kan du läsa mer

John Lennings Stipendiestiftelse för Norrköpings näringsliv är till för dig som bor i Norrköpings kommun och arbetar inom kommunens privata näringsliv. Stiftelsen kan ge ekonomiskt bidrag för olika typer av kompetensutveckling och vidareutbildning.

Här kan du läsa mer


UngDrive – sommarlovsföretagare

I samarbete med UngDrive och DigitalCap ger Norrköpings kommun ungdomar möjlighet att starta eget företag under sommaren.

Sommarkursen inleds med en inspirationsvecka där man lär sig allt man behöver för att lyckas med sin affärsidé och hur man driver ett eget företag. Deltagarna får också coachning och säljträning under hela sommaren, samt ett startkapital på 1 500 kr.

Alla norrköpingsungdomar som går ut nian, första eller andra året på gymnasiet kan delta och ansökan görs direkt på Ansök till UngDrive Academy | UngDrive före den 10 april. 


Möt Norrköpings företag

I artikelserien Fokus på skriver vi om norrköpingsföretag i olika branscher.

Det kan handla om ett bemanningsföretag som ger elitidrottare möjlighet att kombinera idrotten med arbete, ett it-företag som växer så det knakar eller ett företag som skapar kläder i ny design. Senast i raden är CloseBuy och deras nya koncept för obemannade butiker – läs om dem och de andra företagen här! Kanske skriver vi om dig och ditt företag nästa gång?


Information om att restriktioner hävs

Torsdag 3 februari informerade regeringen att restriktionerna kopplade till coronapandemin hävs i Sverige. På kommunens hemsida kan du läsa mer om vad det innebär.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du finns i våra kontaktlistor. Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.