Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

INFORMERAR NR 1, 27 januari 2022

Skånes Fotbollförbunds Nyhetsbrev


PÅMINNELSE OM DIGITAL TRÄNARINSPIRATION

Missa inte att anmäla era tränare/ledare till en digital fortbildningsdag för att ge inspiration inför fotbollssäsongen 2022. Då ges möjligheten att lyssna på tre framgångsrika tränare med skånsk koppling: Renée Slegers (FC Rosengård), Robin Asterhed (fd IFK Värnamo, nu Malmö FF) och Jörgen Lennartsson (Helsingborgs IF).

Anmälan i FOGIS senast 31/1.


SKÅNELIGAN 7 MOT 7 - NYHET 2022!

Ni har väl inte missat vårt nya tävlingskoncept som går under namnet “Skåneligan”.

Skåneligan ger nya möjligheter att spela fotboll, vi vill med Skåneligan inte ta bort det traditionella seriesystemet utan bara skapa ett komplement, en möjlighet för spelarna att välja fler destinationer inom fotbollen istället för att sluta.

Syftet med Skåneligan är att behålla så många som möjligt, så länge som möjligt och målet är att utveckla konceptet efter hand. Satsningen riktar sig till junior- och seniorlag som har för få spelare för att delta i ordinarie seriespel eller lag som helt enkelt vill spela fotboll på annat sätt än våra traditionella serier.

Notera att sista anmälningsdag är 15 februari.


DIGITALA SPELFORMSUTBILDNINGAR

Under fyra kvällar i februari arrangerar Skånes FF digitala spelformsutbildningar som tar upp det viktigaste för ledare att tänka på i varje spelform. Det finns platser kvar på följande tillfällen:

9 mot 9 (13-14 år)               3 februari (anmälan senast 31/1)

5 mot 5 (8-9 år)                   17 februari (11/2)

3 mot 3 (  -7 år)                   24 februari (11/2)

Det är först till kvarn som gäller och anmälan görs i FOGIS


NYTT DATUM FÖR ÅRSMÖTE 2022

Skånes Fotbollförbund har beslutat att flytta fram distriktets årsmöte från den 5 mars till den 14 maj.

Styrelsen bedömer att i den rådande pandemin med nuvarande smittspridning ej går att genomföra årsmötet i början av mars.

Kallelse till Skånes Fotbollförbunds årsmötet i maj kommer att skickas ut i god tid, med information om tidpunkter och plats. Verksamhetsberättelsen för 2021 kommer att finns tillgänglig inom kort på förbundets hemsida.

Vid eventuella frågor vänligen kontakta vår VD, Peter Ekvall, peter.ekvall@skaneboll.se


LIRA BLÅGULT ÄVEN 2022

Vi har många föreningar inom Skåne som arrangerar Fotbollsskolor i alla dess former och det är ju helt fantastiskt! Vi vill slå ett slag för Landslagets Fotbollsskola som är en form att använda för att arrangera. Landslagets Fotbollsskola arrangeras i samarbete mellan föreningen, Skånes Fotbollförbund och Svenska Fotbollförbundet.

I Landslagets Fotbollsskola får era kids och ledare klä sig i gult och blått, det finns vidare en övningsbank för era ledare som delas in i olika områden med varierande syften, beroende på åldrar och det finns stora möjligheter att knyta kontakter med partners som är med och stöttar Landslagets Fotbollsskola.

Ta gärna kontakt med Andreas Törnqvist på andreas.tornqvist@skaneboll.se eller 040-590206 för att komma igång!


FÖRENINGSUTVECKLING - VAR MED OCH ARRANGERA LANDSKAMP I SKÅNE

Att arrangera landskamp är både kul och givande och förutom att tjäna en hacka till föreningen är det en stark föreningsutveckling! 

Under 2021 arrangerades landskamper i bland annat Hässleholm & Hörby, med mycket positiv respons och fullsatta läktare och det kommer fler tillfällen!

Vid intresse att veta mer och kanske vara med och arrangera en landskamp, kontakta Andreas Törnqvist, andreas.tornqvist@skaneboll.se eller 040-590206


NYA SAMARBETSPARTNERS 2022

Vi på Skånes Fotbollförbund har med det nya året en ny bussleverantörspartner, vi hälsar Bergkvarabuss hjärtligt välkomna!

Med Bergkvarabuss kan man boka en buss för en kortare transfer eller för en längre resa, uppdraget utformas helt efter laget eller föreningens önskemål.  Själv kommer vi bland att använda Bergkvarabuss när våra distriktslag ska iväg på matcher. De är bara att prata med dem så gör de sitt bästa för att skräddarsy resan precis som ni vill ha den! 

MER INFO OM BERGKVARABUSS

Sportreseföretaget Here We Go är nu till vår stora glädje en samarbetspartner till Skånes FF, och därmed också en partner till alla fotbollsföreningar i Skåne.

När det är dags att planera träningslägret, turnerings- eller fotbollsresan kan det vara skönt att kunna vända sig till en rekommenderad och garanterat bra fotbollsresearrangör!

Det är inte heller bara fotbollsresor de har i sin portfölj utan en mängd andra typer av sportresor som till exempel golf- och padelresor.

MER INFO OM HERE WE GO

Vi är även väldigt glada över att kunna presentera Plexian som ny samarbetspartner, ett företag vars tjänster vi tror kommer kunna skapa ökade värden för er föreningar.

Kort förklarat erbjuder Plexian en app i kombination med ett betalkort som innehåller erbjudanden till medlemmarna, och som dessutom kan generera intäkter till er föreningar när köp görs med kortet.

Teamet bakom Plexian har stor kärlek till idrott, fotboll i synnerhet, och känner ett stort engagemang för att kunna hjälpa klubbarna i Skåne att få bättre finansiella möjligheter.

MER INFO OM PLEXIAN


GÅFOTBOLL - EN SPORT FÖR ALLA

Ni har väl inte missat den nya trenden inom svensk fotboll?

Den helt jämställda sporten Gåfotboll som inte gör skillnad på kvinnor och män – alla kan spela tillsammans med folkhälsan i centrum.

Skånes FF samarbetar med Sverige Walking Football (SWL) och 2021 blev ett år med många föreningsbesök för att introducera Walking Football eller Gåfotboll, där alla tyckte det var roligt men alla lyckades inte ta det vidare till en verksamhet i traditionell mening. Det blev kanske mer ett prova på. Åldersspannet inom gåfotbollen ligger idag på 40–82 år med tonvikt på 40–55 år, samma regler för alla med lite olika tempo såklart. Det tar som allting annat lite tid och kräver uthållighet men om man närmar sig åtta deltagare i föreningen så kan man få igång en bra träning en gång i veckan med lite anpassning.

Det finns även möjlighet till matchspel i Skåne Walking Football League som arrangeras i samarbete med SWL och vi har redan haft en första turnering inomhus i Bunkeflostrand. Kommande turneringar planeras till Nils Holgersson hallen i Skurup den 12 mars och därefter den 24 april utomhus i Hittarp. Målsättningen är att ha åtta sammandrag per år runt om i hela Skåne och vi letar ständigt fler spelplatser och bokar på fler introduktionsträffar på föreningens hemmaplan. Idag ligger största aktiviteten i sydvästra Skåne men det finns många bubblare runt om i distriktet.

Kontakta gärna vid intresse vår tävlingsutvecklare, Mats Hansson, mats.hansson@skaneboll.se för mer information om Gåfotbollen i Skåne.


PÅMINNELSE OM DIGITAL UPPTAKTSTRÄFF

Vi vill här påminna om Skånes FF:s Upptaktsträffar inför tävlingssäsongen 2022. Det är obligatorisk för A-lagen i damer div.3-4 och herrar div.4-6 att vara med på en av de två träffarna för att man ska få delta i distriktsserierna. Mötena sker digitalt via Microsoft Teams och äger rum vid två olika tillfällen, Ni väljer själv vilket tillfälle som passar er förening bäst. Har ni missat att anmäla era deltagare?

OBS! Senast den 30 januari behöver vi er anmälan.

Kontakta mats.hansson@skaneboll.se om ni har några frågor.


SPELAR- OCH TRÄNARUTBILDNING (STU), INBJUDAN FÖR SPELARE FÖDDA 2008

Nu är det möjligt för er förening att anmäla flickor och pojkar födda 2008 till Skånes Fotbollförbunds STU, utbildningssamlingar för 14-åringar samt till den klubbtränarfortbildning som äger rum samtidigt. Anmälan görs i FOGIS och sista anmälningsdag är den 3 mars.

Välkomna mer er anmälan!


PLATSER SÖKES FÖR STU-SAMLINGAR 2022

Under 2022 kommer Skånes FF att genomföra totalt ca 150 samlingar inom STU-verksamheten. Vi välkomnar nu föreningar som vill vara med och stå som värd för en STU-samling 2022. Vad behövs? - En fullstor plan (natur- eller konstgräs), samlingslokal, omklädningsrum och hjälp med att ev fixa mellanmål till deltagarna.

Ni förening som är intresserade av att ha en STU-samling hos Er är välkomna att kontakta ann-helen.grahm@skaneboll.se.Följ Skånes Fotbollförbund i sociala medier; Instagram, Facebook och Twitter.


(C) 2020 Skånes Fotbollförbund kansliet@skaneboll.se

http://admin.getanewsletter.com/subscription/unsubscribe/ Du får Skånes Fotbollförbunds Nyhetsbrev eftersom att du har en roll inom Skånes Fotbollförbund, Svenska Fotbollförbundet, övriga förbund, arbetar inom media eller i en förening. Om du tillhör en förening så ska du inte avsäga dig detta nyhetsbrev via länken utan kontakta din administratör i Fogis eftersom adresserna tas från Fogis inför varje nummer.