Nyhetsbrev med senaste nytt från Näringslivskontoret i Mark.
Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Hej du företagare i Marks kommun!

Välkommen att ta del av nyhetsbrev från näringslivskontoret. Här berättar vi om händelser med betydelse för dig i näringslivet under månaden som har gått och dagarna som kommer.

Tipsa oss gärna på uppslag och infallsvinklar för nyhetsbrevet så att vi kan informera varandra om näringslivsutvecklingen i kommunen.

Vi vill tacka för gott samarbete under 2021
och önska er en god jul och gott nytt år!


Jobbmässan den 1 februari ställs in och flyttas fram!

Till följd av ökad smittspridning kom igår nya restriktioner från Folkhälsomyndigheten. Arrangörerna till Jobbmässan väljer därför att ställa in/flytta fram mässan som var planerad till den 1 februari.

Intresset för mässan har varit stort bland utställare och arrangörerna är därför övertygade om att det kommer att bli en jättebra mässa när vi har möjlighet att genomföra den. Ni kommer att få mer information längre fram.


Samhällsbyggnadsfrukost

Den 10 december 2021 genomförde Marks kommun den första samhällsbyggnadsfrukosten under rubriken 'På gång', denna gång som ett gemensamt arrangemang tillsammans med Företagarna i Mark.

Du kan läsa mer om frukostmötet genom denna länk


Tack för att vi fick besöka er!

Konstgaraget

Konstgaraget skapades av kärlek till konst. Grundaren Corina med sitt artistnamn RINA är en bildkonstnär som nyligen flyttade till Kinna. Hon skapar konst i olika former, från oljemålningar till teckningar eller hantverk. Hon delar gärna sina hemligheter som konstnär och lär andra hur man blir mer kreativ.

Corina erbjuder bland annat konstterapi, konstkurser och utställningar. 

Ulab

Peter Löfvenberg och Klas Fritzson på Ulab berättade om sin verksamhet och sin lokala förankring.

- Det känns som att vi har en relation till nästan alla företag i Marks kommun, säger Peter. 

- Vi satsar i Mark på att utveckla kunderna mer för att få helheten på kunderna här i Mark, men anställer i Borås för att växa mer från det lilla bolaget det är idag, fortsätter Klas. 


Får vi besöka er?

Dialogen med er företagare är viktig, eftersom ni är betydelsefulla för både tillväxten och attraktionskraften i vår kommun.

Det är fantastiskt att besöka er - stora och små företag, nya och etablerade och inom olika branscher i hela vår kommun.

Boka ditt företagsbesök

Näringslivskontoret vill därför gärna träffa er. Anmäl dig via länken och föreslå ett datum som passar dig.


Tyck till om din trygghet

Under december görs på nytt den stora Trygghetsundersökningen i Mark. Du som Markbo kan påverka din egen trygghet genom att svara på frågorna i enkäten. 

Dina svar är viktiga för att öka tryggheten.


Målbild för Skene centrum 2035

Den 15 december 2021 beslutade kommunstyrelsen om uppdrag att utarbeta ett förslag till målbild för Skene centrum 2035. Målbilden kommer, likt den för Kinna centrum, att utformas genom en medborgardialog.

Ett naturligt nästa steg

Efter att målbilden för Kinna centrum 2030 antogs av kommunstyrelsen i slutet av september 2021 är det ett naturligt nästa steg att nu rikta blicken vidare mot denna andra viktiga centrumbildning inom vår flerkärniga centralort, vilket nu alltså ska göras genom arbetet med Målbild Skene centrum 2035

Ta del av mer information genom denna länk


Nominera årets landsbyggare nu!

Årets Landsbyggare är en utmärkelse som vill hylla modiga, envisa och energiska människor, som genom sina liv och sitt entreprenörskap inspirerar andra till att välja ett liv på landsbygden. Priset delas ut i fyra kategorier:

  • Årets landsbyggare – Entreprenör
  • Årets landsbyggare – Förening
  • Årets landsbyggare – Attityd
  • Årets unga landsbyggare (16-30 år)

För att läsa mer och nominera tryck här.

SKICKA IN DIN NOMINERING SENAST DEN 17 JANUARI 2022! 


Vi vill träffa dig! Ska vi ses på din hemmaplan?

Redan nu vill Leader Sjuhärad skicka en heads-up om att de kommer att röra sig runt om i Sjuhärad under våren. Vill du bolla en idé, prata landsbygdsutveckling, nätverka eller veta vilka möjligheter som finns att söka projektstöd – då vill de gärna träffa dig!

Leader Sjuhärad plockar med sig sitt pop up-kontor och finns i Marks kommun ett antal dagar. 

Leader Sjuhärad återkommer med mer information!


E-tjänster i Marks kommun

Gör det online - det går snabbare, är enklare och mer bekvämt.
Våra blanketter och e-tjänster når du dygnet runt så du kan få tag på information och utföra dina ärenden när du vill.

Ta del av hela kommunens utbud av E-tjänster här.


Fler företag genom NyföretagarCentrum Mark

Öppet hus öppnade dörrar

Hälsning från NyföretagarCentrum Mark

Torsdagen den 18 november var en mycket speciell dag för NyföretagarCentrum Mark, det var då vi för första gången sedan starten kunde bjuda in till Öppet hus, och det med gäster fysiskt närvarande!

Vi gladdes åt att så många kom och hälsade på oss. Våra samarbetspartners ställde upp nästintill mangrant för att stötta och vägleda de som tog sig till de fina lokalerna i Hajomskolan denna eftermiddag – kväll.

Det var ett härligt sorl i lokalen från start till mål och vår förhoppning är att vi ska kunna genomföra fler träffar framöver, där nystartade företagare, personer som när en företagsdröm, företagare som kommit i gång, samarbetspartners och engagerade medlemmar av NyföretagarCentrum ska kunna träffas och utbyta erfarenheter, tankar och tips!

Och vill du veta mer om hur du kan stötta verksamheten som samarbetspartner läser du mer här

facebooklinkedininstagram

Näringslivskontoret finns för dig

Alla nya och befintliga verksamheter ska se Mark som den självklara platsen att utvecklas på.

Här finns information samlad för dig som är företagare, eller kanske blivande företagare, i Marks kommun. Tveka inte att höra av dig till näringlivskontoret, vi är länken mellan dig och kommunens verksamheter. Tillsammans gör vi näringlivsklimatet ännu bättre!


Har du några frågor eller vill lämna synpunkter till

Näringslivskontoret kontakta oss gärna på:
naringslivskontoret@mark.se


facebookinstagramlinkedinhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.