NYHETSBREV FRÅN VÄNSTERPARTIET STORSTOCKHOLM

En röst på V gör skillnad

Just nu händer mycket i politiken. Vi har framgångsrikt förhandlat fram höjda pensioner och förbättringar i sjukförsäkringen. Men det har blivit några parlamentariska turer, och kommer bli fler innan vi har en ny statsminister på plats eftersom Centerpartiet gjort en helvänding och släppt fram en SD-förhandlad blåbrun budget.

Människor är oroliga på grund av att vi inte har stabilitet i riksdagen. Det är vårt ansvar att tillsammans möta människor, beskriva vad som händer och ge vår analys av läget. Det gör vi både på nätet och ute bland folk på gator och torg.

Nytt material finns att hämta!

Vi har snabbt tagit fram ett flygblad som fungerar i detta nya läge. Materialet både lyfter de förbättringar vi förhandlat fram och bemöter det politiska nuläget. Vi hoppas få klart ett annat flygblad med en tidsaxel om vad som hänt dessa dagar i politiken.

Det finns upptryckt och redo att hämta på Kungsgatan 84. Mejla gärna innan och berätta hur mycket ni vill ha och när ni vill komma.

KONTAKT
tryckeriet.storstockholm@vansterprtiet.se

Så här ser flygbladet ut.

Frågor & svar

Vänsterpartiet på riksnivå har delat ett internt dokument med frågor och svar som kan hjälpa oss möta människors oro och funderingar. Det hittar ni Här.

I korthet:

  • Avtalet om höjda pensioner ligger utanför budgeten och faller inte genom att den blåbruna budgeten gick igenom.
  • Centerpartiet har agerat märkligt och gett SD inflytande över politiken trots att de sagt att de inte vill det.
  • Magdalena Andersson säger att slutna avtal gäller och därför släpper vi fram henne igen som statsminister.
  • Våra mandat kommer med inflytande över politiken.
  • Vi vill ta ansvar för stabilitet i politiken och är redo att ge och ta i fortsatta förhandlingar

Nu finns valberedningarnas förslag

Era nomineringar har tagits in och behandlats av våra olika valberedningar för våra 14 valkretsar. Nu finns flera färdiga förslag på vilka som föreslås bli kongressombud, resterande läggs upp löpande. Dessa hittar ni som länkar på hemsidan under respektive valkrets. In och kika Här!

Hjälp era medlemmar att anmäla sig till ombudsvalen

Alla medlemmar kan delta på kongressombudsvalen. Vi använder ett och samma formulär för samtliga valkretsar för att kunna lägga in dessa i suffra inför mötena. Skicka ut detta formulär till era medlemmar för att bjuda in dem som deltagare till er valkrets kongressombudsval: Formulär här.


En person från varje förening till 1 maj gruppen!

Vi har ett stort och viktigt 1 maj-firande framför oss, inte minst då det markerar starten på valrörelsen 2022. Vi behöver vara många som är med och skapar detta firande därför skulle vi vilja att varje partiförening utser en person som kan delta i den centrala 1 maj-planeringen. På så sätt ser vi till att hela distriktet är med och skapar 1 maj-firandet. Anmäl er genom att fylla i detta anmälningsformulär.

Vi vill också be er om hjälp att sprida länken till anmälan till era medlemmar via era nyhetsbrev och facebookgrupper. Ingen ska missa denna chans!

Utbildning för valberedningar

När lackar det inför valtider är det bra att fundera ett par varv kring uppdraget som valberedning, och uppdatera sig om vad som är viktigt att tänka på. Välkomna till denna träff för valberedare, både nuvarande och eventuellt tilltänkta och nyfikna. Vi träffar Mats Einarsson, Ida Gabrielsson och Torun Boucher som delar med sig av sina bästa tips och medskick. Skicka gärna vidare detta till era valberedningar och personer i er förening ni tänker kan ställa upp till valberedning framöver.

➤ DATUM: 30 november
➤ TID: 18.30-20.30
➤ ANMÄLAN: Här.
➤ ZOOM-LÄNK: Här.


Vad behöver ni hjälp med i valrörelsen?

Nu är alla partiföreningar i full gång med att planera kongress, valkonferenser, årsmöten och inte minst valrörelsen! Vi skulle vilja veta hur det går för er, vad ni behöver hjälp med, vad ni behöver samordna med oss och om ni har frågor och funderingar. Vi har vuxit storartat under senaste åren och många gör/planerar sin första valrörelse. Då vill vi på distriktet finnas där och kunna stötta på bästa sätt. Därför ber vi er fylla i denna enkät senast den 10 dececember.

Fyll i den Här.


Alla frågor kring valrörelsen ska skickas till erika.murga@vansterpartiet.se 


Nästa ordförande- och gruppledarträff!

➤ DATUM: 14 decemper

➤ TID: 18.30 - 20.30

➤ Anmälan görs: Här.

➤ Zoom-länk: Här.

Vi ses för årets sista ordförande- och gruppledarträff. 

Vi kommer prata om allt som är viktigt inför kongress, pågående valplanering och förvalskampanjer. Ung Vänster kommer också gästa oss och prata om hur partiföreningar kan samarbeta med Ung Vänster under valet. Daniel Sestrajcic kommer berätta om den kommande planen för medlemsinventeringar och Zetkin.


Nästa träff är den 15 december i Botkyrka!

Som en del i vår trygghetskampanj anordnar vi tillsammans med olika lokalföreningar interna träffar för förtroendevalda i distriktet. Detta för att lära oss mer och utbyta erfarenheter om insatser för trygghet och minskad kriminalitet och våld. Nu är det dags för den tredje träffen, och vi hoppas att det blir fler snart.

Vi ses på Mångkulturellt center i Fittja. Mötet är öppet för fötroendevalda, styrelser och inbjudna rörelser. Anmälan och mer detaljer kring program kommer snart.

Obligatorisk anmälan!

➤ DATUM: 15 december
➤ TID: ca 18.00, mer info kommer
➤ PLATS: Månkulturellt centrum, Fittja
➤ ANMÄLAN: Formulär för anmälan Här.


Abdirahim Hassans minnesfond är inrättad av Vänsterpartiet, Ung Vänster, Vänsterpartiet Storstockholm och Ung Vänster Storstockholm. Abdirahim, eller Abdi som han kallades, sköts till döds i Somalia i augusti 2013. Syftet med minnesfonden är att i Abdis anda stödja dels organisering av gräsrotsarbete i Sverige, dels internationellt solidaritetsarbete som syftar till att främja demokrati, jämställdhet, mänskliga rättigheter och social rättvisa.

➤ DATUM: 13 december
➤ TID:Från kl 17.30
➤ PLATS: Folkets Husby


Handbok i intern anti-rasism

Vi kommer att ta fram en handbok i internt anti-rasistiskt arbete. Detta är ett sätt att skapa ett bredare och öppnare parti utifrån medvetenheten av att den strukturella rasismen finns även inom vår gemenskap.

Som grund för det arbetet så samlar vi erfarenheter genom en enkätundersökning och genomför djupintervjuer. Detta för att kartlägga vart det finns hinder och brister för rasifierade inom vår egen organisation. Denna uppmaning om att dela erfarenheter riktar sig till dig som identifierar dig som icke-vit.

Vill du svara på enkäten?
Det gör du helt anonymt innan den sista december genom att klicka på länken - Här.

Vill du ställa upp på en djupintervju?
Det gör du genom att kontakta en av dessa samordnare för projektet och uttrycker intresse för en djupintervju.

Kontaktuppgifter
Lorena Delgado Varas: lorena.delgado@riksdagen.se
Elena Karlström: elena.karlstrom@vansterpartiet.se
Daniel Perez Wenger: daniel.perez.wenger@vansterpartiet.se


Porten söker er

 

Vi söker konstnärer, idéer och projekt!

Kulturlokalen Porten på Kungsgatan 84 söker ständigt nya samarbeten. Vi arrangerar bland annat boksamtal, studiecirklar och utställningar. Har du en idé du vill bolla med oss? Hör av dig till projektledare Ida Kjällquist.

KONTAKT

ida.kjallquist@vansterpartiet.se
073 – 083 21 20


Socialtjänsten går på knäna – kan den räddas?

Kraven på socialtjänsten ökar men resurser och möjligheter att göra ett gott jobb minskar. Allt mer tid går åt till dokumentation och administration enligt det kritiserade systemet New Public Management och mindre tid till kontakt med de människor som behöver samhällets stöd.

Om detta har Lena Staaf skrivit en diktbok, ”Asociala dikter” som utkommit i år. Lyssna till ett samtal om socialtjänsten! Vid mötet kommer Lena Staaf även att läsa några dikter ur sin bok.

➤ DATUM: 8 december
➤ TID: 12.00-12.45
➤ PLATS: Digitalt, sänds via facebook Här.

Medverkande:
Maj Karlsson, Vänsterpartiets socialpolitiska talesperson
Lena Staaf, socialarbetare och författare
Moderator: Per Sicking, redaktör bokförlaget Verbal


Välkommen på klimatmöte med Jens Holm

Klimaträttvisa, gröna investeringar, och en ny transportpolitik. Vilka är de viktigaste miljö- och klimatpolitiska sakfrågorna att lyfta fram i valrörelsen, nationellt och regionalt?

Snart fullbokat!

➤ DATUM: 28 november
➤ TID: 12.30-15.30
➤ PLATS:ABF Stockholm, Sveavägen 41 (Beskow, plan 3)
➤ ANMÄLAN: Fyll i förmuläret Här.
➤ EVENT: Klimatkampen i valrörelsen 2022


Valanställning på Lidingö

Vänsterpartiet Lidingö söker dig som vill vara spindeln i nätet under vårt valarbete 2022. Tjänsten är på heltid, ansökningstiden går ut den 10/12. Du är anställd av Lidingö stad för arbete i vår partiförening. För mer information kontakta Sven Erik Wånell på telefon 070 725 03 65.
Läs mer om tjänsten på hemsidan Här.

Vi vill samordna alla valledare!

Partiföreningarna brukar välja en lokal valledare. Vi sammanställer kontaktuppgifter till dessa för att kunna samordna dem inför och under valrörelsen. Har ni frågor om rollen som valledare kontakta erika.murgas@vansterpartiet.se

Fyll i kontaktuppgifter till er valledare Här.


Aktuellt matereial

Här samlar vi aktuellt material att beställa från tryckeriet på distriktsexpeditionen. Hör gärna av er med en veckas framförhållning för upptryckt material. (Se även första inlägget om pensionerna och det politiska läget)

Kontakt: tryckeriet@vansterpartiet.se


facebooktwitterinstagramhomepage

storstockholm@vansterpartiet.se