Nyhetsbrev med senaste nytt från Näringslivskontoret i Mark.
Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Byalagsbrev


Välkommen att ta del av detta nyhetsbrev som riktar sig till våra byalag i Marks kommun. I nyhetsbrevet får du ta del av information om vad som är på gång lokalt såväl som regionalt.

Sprid gärna information från byalagsbrevet vidare på era respektive orter.

Vi vill redan nu uppmärksamma att ni efter era årsmöten skickar in er verksamhetsberättelse till kommunen. Detta görs till mejladressen: ks@mark.se

Vi vill också passa på att påminna er om det särskilda projektbidrag som ni har möjlighet att söka från Marks kommun. Sista ansökningsdagen är den 15 april. 

God jul och gott nytt år till er alla!


Jessica Rodén vald till kommunstyrelsens ordförande

Jessica Rodén (S) valdes till kommunstyrelsens ordförande vid kommunfullmäktiges möte i går. Här presenterar vi Marks nya kommunalråd och högsta politiska chef.

Efter ett knappt år som vikarie för Lisa Dahlberg, som nu avgått, har Jessica Rodén hunnit växa in i rollen. Och hon trivs jättebra.

- Jag trodde innan att uppdraget skulle vara roligt, men det är faktiskt ännu roligare än vad jag föreställde mig. Det finns ingen arbetsbeskrivning för hur ett kommunalråd ska vara, utan det gäller att följa med i nuet och vara följsam i dialogen med medborgarna. För mig är det en otrolig lyx att få ha en så stor bredd i sitt arbete.

- Vi är ungefär 35 000 delägare i Mark där alla har en viktig roll i hur kommunen ska utvecklas. För mig är det fantastiskt att få vara med på den resan i den här rollen. För mer information läs här.


Välkommen Stina

Destinationsutvecklare Stina Hallhagen har börjat på Marks kommun

Näringslivskontoret från vänster: Stina Hallhagen, Malin Bexell, Camilla Olsson och Malin Silow.

Stina kommer närmast från forskningsbranschen men har innan dess arbetat många år med destinationsutveckling och besöksnäringsfrågor på Borås TME. Hon bor på gränsen till Mark, i Kinnarumma och spenderar mycket av sin fritid i marks kommun.

- Jag ser verkligen fram emot att bidra till utvecklingen av Mark som destination tillsammans med aktörer inom näringen och tillsammans med mina kollegor i hela kommunorganisationen. Det känns verkligen spännande och roligt att jobba med besöksnäringsfrågan i Marks kommun.

Nu ser hon fram emot att lära känna och träffa alla besöksaktörer och sätta sig in i arbetet. Driftiga och engagerade aktörer har utvecklat ett koncept i form av Destination Mark/Sjuhärads lilla Toscana och nu går vi in ett djupare samarbete mellan besöksaktörer och kommunen.

- Det känns väldigt positivt och jag ser fram emot vårt kommande samarbete, säger Stina Hallhagen. 


Samhällsbyggnadsfrukost

Den 10 december 2021 genomförde Marks kommun den första samhällsbyggnadsfrukosten under rubriken 'På gång', denna gång som ett gemensamt arrangemang tillsammans med Företagarna i Mark.

Du kan läsa mer om frukostmötet genom denna länk


Tyck till om din trygghet

Under december görs på nytt den stora Trygghetsundersökningen i Mark. Du som Markbo kan påverka din egen trygghet genom att svara på frågorna i enkäten. 

Dina svar är viktiga för att öka tryggheten.


E-tjänster i Marks kommun

Gör det online - det går snabbare, är enklare och mer bekvämt.
Våra blanketter och e-tjänster når du dygnet runt så du kan få tag på information och utföra dina ärenden när du vill.

Ta del av hela kommunens utbud av E-tjänster här.


Nominera årets landsbyggare nu!

Årets Landsbyggare är en utmärkelse som vill hylla modiga, envisa och energiska människor, som genom sina liv och sitt entreprenörskap inspirerar andra till att välja ett liv på landsbygden. Priset delas ut i fyra kategorier:

  • Årets landsbyggare – Entreprenör
  • Årets landsbyggare – Förening
  • Årets landsbyggare – Attityd
  • Årets unga landsbyggare (16-30 år)

För att läsa mer och nominera tryck här.

SKICKA IN DIN NOMINERING SENAST DEN 17 JANUARI 2022! 


Vi vill träffa dig! Ska vi ses på din hemmaplan?

Redan nu vill Leader Sjuhärad skicka en heads-up om att de kommer att röra sig runt om i Sjuhärad under våren. Vill du bolla en idé, prata landsbygdsutveckling, nätverka eller veta vilka möjligheter som finns att söka projektstöd – då vill de gärna träffa dig!

Leader Sjuhärad plockar med sig sitt pop up-kontor och finns i Marks kommun ett antal dagar. 

Leader Sjuhärad återkommer med mer information!


Målbild för Skene centrum 2035

Den 15 december 2021 beslutade kommunstyrelsen om uppdrag att utarbeta ett förslag till målbild för Skene centrum 2035. Målbilden kommer, likt den för Kinna centrum, att utformas genom en medborgardialog.

Ett naturligt nästa steg

Efter att målbilden för Kinna centrum 2030 antogs av kommunstyrelsen i slutet av september 2021 är det ett naturligt nästa steg att nu rikta blicken vidare mot denna andra viktiga centrumbildning inom vår flerkärniga centralort, vilket nu alltså ska göras genom arbetet med Målbild Skene centrum 2035


Karttjänst för samhällsutveckling

Det händer mycket i kommunen nu gällande samhällsutvecklingsarbeten.
För att göra dessa mer överblickbara och enklare att ta till sig, har vi nu utvecklat en karttjänst.

Genom karttjänsten kan du som är intresserad, ta del av information om gällande detaljplaner och översiktliga planeringsdokument, pågående planeringsarbeten och även hitta information om exempelvis lediga tomter. 

Du hittar karttjänsten genom att klicka här: Karttjänst


Kommunfullmäktige och kommunstyrelsen åter digitala

Från och med den 18 november återgick kommunfullmäktige till att hålla fysiska sammanträden då smittspridningen av covid-19 var på en lägre nivå än tidigare. I samband med detta var också allmänheten åter välkomna att som åhörare besöka Abbotsalen i Rydal.

Nu ökar smittspridningen av covid-19 i samhället och därför återgår man till digitala möten för kommunfullmäktige och kommunstyrelsen. Allmänheten kan följa dessa sammanträden digitalt via Mark.se.


Hjälp kommunen genom felanmälan

Vi vill gärna veta om du upptäcker något som är fel eller trasigt i Marks kommun. Det kan exempelvis vara trasig gatubelysning, nedskräpning eller ett hål i gatan. Det kan också vara fel som gäller kommunens vatten och avlopp, fastigheter eller anläggningar.

Klicka här för att komma till e-tjänsten för felanmälan. 

Klicka här för mer information om felanmälan. 


Soptömning jul och nyår 2021

Här hittar du information om tömning av sopkärl under jul-, nyårs- samt trettondagshelgen 2021.


Företagsregister på mark.se

I Marks kommun finns många fantastiska företag. På mark.se finns ett företagsregister som täcker de företag som är verksamma i kommunen. 

Företagsregistret är ett redskap för att underlätta kontakter och samarbeten inom det lokala näringslivet. Företagsregistret finns på denna länk.


Näringslivskontoret finns för dig

Har du några frågor eller vill lämna synpunkter till

Näringslivskontoret kontakta oss gärna på:
naringslivskontoret@mark.se


facebookinstagramlinkedinhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter