NYHETSBREV FRÅN VÄNSTERPARTIET STORSTOCKHOLM

Nu ska vi ut och kampanja hårt!

Jag är distriktsordförande och vill skriva några ord till er, våra medlemmar. I skrivande stund väntar varannan äldre kvinna på om hon får höjd pension, som är det främsta av Vänsterpartiets krav för att släppa fram en socialdemokratisk regering.

Idag räknas 320 000 pensionärer som fattiga och av dessa är 200 000 kvinnor. Fattigpensionär innebär att ha mindre än 1000 kronor kvar att leva på till mat, bussbiljetter, hygienartiklar, mediciner och kanske en julklapp. Därför ska vi gå alla ur hus nu för att kampanja för höjda pensioner och sätta press på Magdalena Andersson!

Läs hela ledaren Här.


Sätt press för höjda pensioner!

Vi måste stå tillsammans. Dela denna bilden i dina sociala medier och tagga #Vänsterpartiet. Här är ett förslag på inläggstext:
Det behövs rejäla höjningar av de lägsta pensionerna. 300 000 av Sveriges pensionärer räknas som fattiga. 40 procent av kvinnorna och tolv procent av männen har en allmän pension under 10 553 kronor i månaden före skatt. Det här är inte acceptabelt - heja Vänsterpartiet för förhandlingarna med Socialdemokraterna!

Vill du sätta dig in i frågan om höjda pensioner? Det finns mer att läsa på vår hemsida för dig som vill ta debatten. Här är det samlat på ett ställe, frågor och svar och de viktigaste argumenten för höjda pensioner.


Intern anti-rasistiskt handbok på gång

Vi kommer att ta fram en handbok i internt anti-rasistiskt arbete. Detta är ett sätt att skapa ett bredare och öppnare parti utifrån medvetenheten av att den strukturella rasismen finns även inom vår gemenskap.

Som grund för det arbetet så samlar vi erfarenheter genom en enkätundersökning och genomför djupintervjuer. Detta för att kartlägga vart det finns hinder och brister för rasifierade inom vår egen organisation. Denna uppmaning om att dela erfarenheter riktar sig till dig som identifierar dig som icke-vit.

Vill du svara på enkäten?
Det gör du helt anonymt innan den sista december genom att klicka på länken - Här.

Vill du ställa upp på en djupintervju?
Det gör du genom att kontakta en av dessa samordnare för projektet och uttrycker intresse för en djupintervju.

Kontaktuppgifter
Lorena Delgado Varas: lorena.delgado@riksdagen.se
Elena Karlström: elena.karlstrom@vansterpartiet.se
Daniel Perez Wenger: daniel.perez.wenger@vansterpartiet.se


Klimaträttvisa, gröna investeringar, och en ny transportpolitik. Vilka är de viktigaste miljö- och klimatpolitiska sakfrågorna att lyfta fram i valrörelsen, nationellt och regionalt?

På scenen
- Elena Karlström, Distriktsordförande Vänsterpartiet Storstockholm
- Jens Holm, Riksdagsledamot
- Mustonen, Trafiknämnden Region Stockholm
- Andrea Andersson-Tay, Distriktsstyrelsens Miljö- och klimatutskott

➤ DATUM: 28 november
➤ TID: 12.30-15.30
➤ PLATS: ABF Stockholm, Sveavägen 41 (Beskow, plan 3)
➤ ANMÄLAN: Fyll i formuläret Här.
➤ EVENT: Klimatkampen i valrörelsen 2022

Arrangör: Samordningsgrupp för Vänsterpartiet Storstockholms Miljönätverk i samarbete med Vänsterpartiet Storstockholm


Visst är du med och skapar 1 maj 2022?

Hej! Mitt namn är Giglia Becerra och jag är samordnare för Vänsterpartiet Storstockholms 1 maj-firande. Jag söker dig som vill bidra till att skapa 1 maj 2022! Du kan ansluta till arbetsgruppen redan nu och vara med från start eller välja att vara funktionär på själva stora dagen. Se mer i formuläret.

Alla behövs och är välkomna, anmäl dig via länken Här!


Kongressombudsval

Nu finns datum, tid och plats för ombudsvalen. Där väljer vi vilka medlemmar vi vill ska åka på Vänsterpartiets valkongress nästa år. Vi har fjorton valkretsar, kolla denna länk för att se tid och plats, och vilken valkrets du tillhör.

Vill du delta? Anmäl dig HÄR.

Delta som funktionär

Alla har inte möjlighet att delta i egenskap av ombud, men att vara med som funktionär är ett ypperligt sätt att lära känna partiet och få vara med där det händer. Anmäl intresse redan nu, det ser ut att bli en mycket spännande kongress. 

Anmäl dig som funktionär HÄR.


Nordisk socialism!

Vi ordnar ett spännande samtal på socialistiskt forum. Är det möjligt att bygga en demokratisk ekonomi som tillgodoser alla människors grundläggande behov? Lyssna på Pelle Dragsted, författare till boken Nordisk Socialism, prata om hur framtidens socialism kan se ut tillsammans med riksdagsledamot Lorena Delgado.

➤ DATUM: 27 november
➤ TID: 16.00-16.45
➤ PLATS: ABF, Z-salen
Mer info

Nachos för fackliga!

En träff för fackligt engagerade och nyfikna i Vänsterpartiet Storstockholm. Vi kommer snacka aktuella fackliga frågor och hur en kan vara partiaktiv parallellt med sitt fackliga engagemang. Det bjuds på vegetariska nachos och gott häng!

➤ DATUM: 2 december
➤ TID: 18.30-20.30 (Öppet från 18.00)
➤ PLATS: Porten, kungsgatan 84
➤ ANMÄLAN: Här

➤ ARRANGÖR: Fackliga utskottet


Författarsamtal med Ali Esbati

Riksdagsledamoten och författaren till boken "Man kan fly en galning men inte gömma sig för ett helt samhälle" Ali Esbati i ett digitalt författarsamtal med Nujin Alacabek. Om den högerextrema utvecklingen och vart vi är påväg nu tio år efter det fruktansvärda terrordådet på Utöya i Norge.

➤ DATUM: 1 december
➤ TID: 18.00
➤ PLATS: Digital sändning via Porten
➤ EVENT: Här!


Jobba som sjukvårdspolitisk sekreterare

Vill du arbeta för en jämlik hälso- och sjukvård? Där de som har störst behov kommer först. Där vi satsar på att minska köerna i stället för att köpa vård av vinstdrivna företag.

Sök då jobbet för Vänsterpartiet i region Stockholm som sjukvårdspolitisk sekreterare.

Som politisk sekreterare arbetar du nära våra politiker. Du hjälper våra politiker  med organisationens utveckling av  politik inom hälso- och sjukvårdsområdet. Du bevakar området och hjälper politikerna formulera utspel, motioner och förslag till nämnder och styrelser.

➤ SISTA ANSÖKNINGSDAG: 28 november
➤ TILL ANNONSEN: Här.


Nominera till uppdrag i Stockholms stadshus

Exploateringsnämnden

Vänsterpartiet i Stockholms stad söker en ersättare till exploateringsnämnden. Nämnden har ett samlat ansvar för markförvaltning och bostadsexploatering samt ett renodlat ansvar för att genomföra detaljplaner för den fysiska miljön i Stockholm.

Äldrenämnden

Vi söker en representant till Äldrenämnden. Äldrenämnden ansvarar för kommunövergripande frågor som rör äldreomsorg, och för att samordna, utveckla och följa upp äldreomsorgen i Stockholms stad.

Läs hela nomineringsanmodan för uppdragen HÄR och anmäl intresse!


Stoppa marknadsskolan

Vinstdrivande friskolor vill tjäna maximalt med pengar och sparar därför in på behöriga lärare, då de är dyrare att anställa. Det är oacceptabelt att skattepengarna går till aktieägare istället för garantera elevernas utbildning, skriver Torun Boucher tillsammans med vänsterpartister från Göteborg och Malmö.
Läs artikeln här.


Nu drar det ihop sig för att nominera era önskade kandidater

Inför valet 2022 sätts listorna till riksdag, region och kommuner, alltså vilka personer som står på våra listor och väljs på valdagen. Detta görs genom valkonferenser där vi tillsammans beslutar vilka som ska stå på våra listor. Det är en omfattande och viktig demokratisk process för att välja vilka personer vi vill ska förträda oss i de politiska rummen!

Det är ni medlemmar som nominerar personer till dessa uppdrag. Nomineringar tas in av valberedningar som kommer genomföra intervjuer och liknande för att senare lägga ett förslag. Förslaget kommer sedan att behandlas och klubbas på valkonferenser efter årskiftet.


Nominera till riksdagslistan HÄR.

Nominera till regionlistan  HÄR.

Nominera till listan för Stockholm stad  HÄR.

Vi vill ha in era nomineringar senast 17 december.

Vill du nominera någon till uppdrag i din kommun (som inte är Stockholm stad) hör av dig till din partiförening för att få kontaktuppgifter till valberedningen där du är medlem. Kontaktuppgifter till partiföreningarna hittar du HÄR.


facebooktwitterinstagramhomepage

storstockholm@vansterpartiet.se