Nyhetsbrev med senaste nytt om Oceanhamnen. Har du problem med att se mejlet? Öppna i din webbläsare.

Det lackar mot jul!

Än är det dock inte jul och just idag, den 19/11, är det Världstoalettdagen. Det uppmärksammar NSVA genom att presentera miljönyttorna kopplat till systemet "Tre rör ut". Det kan du läsa mer om längre ned.

För dig som får en stund över i alla julförberedelser rekommenderar redaktören en tidig kvällspromenad genom centrum för att uppleva de fina vinterljusen.

Du kan också följa med på någon av Helsingborgs stads vinterljusvandringar i november och december. Fast det går lika bra att ladda ner appen Guide Helsingborg och undersöka vinterljusen i din egen takt.

Nästa nyhetsbrev kommer ut i januari. Som vanligt hittar du mer information på hplus.helsingborg.se och helsingborg.se

Vänliga hälsningar

Redaktionen


Vill du veta mer om avloppssystem ”Tre rör ut”?

Illustration: NSR

Årligen ger NSVA fastighetsägarna i Oceanhamnen uppdateringar om hur det går med de olika miljönyttorna kopplade till systemet “Tre rör ut”. I år görs det i samband med Världstoalettdagen, som är idag, den 19 november. Här kan du ta del av en sammanställning över alla fastigheter i Oceanhamnen.

Bor du i Oceanhamnen och vill du dela med dig av vad du tycker om matavfallskvarnen och vakuumtoaletten? Just nu görs en undersökning av ett europeiskt forskningsprojekt som heter SENSE där flera städer som har liknande avloppssystem deltar. Här kan du fylla i enkäten.

PS. Världstoalettdagen är FN:s internationella världstoalettdag. NSVA uppmärksammar detta genom att informera om vad som inte hör hemma i avloppet. Du vet väl att det bara är kiss, bajs och toalettpapper som hör hemma i toaletten? Läs mer på www.nsva.se/spolaratt


Hållbarhet i fokus - World Trade Center och Scandics nya hotell tar form

World Trade Center i Oceanhamnen byggs med omtanke för människa och omvärld. Midroc bygger för att främja en aktiv och hälsosam livsstil och för att nå så stor klimat- och miljönytta som möjligt. Här erbjuds både flexibilitet och unika upplevelser. I samarbete med Scandic Oceanhamnen, som blir namnet på det nya hotellet, erbjuds en färgsprakande palett av service & tjänster med ett tydligt hållbarhetsfokus.

Ett cirkulärt tänkande har dominerat utvecklingen av såväl fastigheten liksom system för vattenanvändning, avlopp och grön energi. Material och inredningsdetaljer i allt från hotellrum till allmänna ytor är i stor grad återvunna, återbrukbara eller återvinningsbara, med exempelvis mattor av återvunnet fisknät, bordsskivor i återvunnet glas och all dekor som är inköpt second hand.

Den nya stadsdelen Oceanhamnen, World Trade Center och Scandics nya hotell präglas av att ha en så liten miljöpåverkan som möjligt. Genom att minska förbrukning av vatten och energi, samtidigt som vi arbetar aktivt med att minska avfallsmängder under produktion och i drift, kan vi bidra till ett minskat resursuttag och hjälpa till att bekämpa klimatförändringarna.

Här kan du läsa mer om nya World Trade Center Helsingborg


Forskningsfartyget Sabella

Foton: Sandra Persson

Rent vatten ger livsrum till hotade växter och djur. Därför arbetar Helsingborgs stad både med kustkontroll och sötvattenfrågor. Staden utbildar även stadens femteklassare genom att ta med dem på forskningsfartyget Sabella.

Under båtturen får barnen en introduktion till de olika djuren och hur de lever. Två bottenprover tas, ett på mjukbotten och ett på hårdbotten. Eleverna får en genomgång av vilka djur som finns där och varför de ser ut som de gör.


Oceanhamnen - H22:s blåa huvudområde

Under H22 City Expo, som går av stapeln nästa sommar, kommer särskild betoning att vila på fyra huvudområden: Oceanhamnen, Drottninghög, Slottshagen och Cityområdet. 

I Oceanhamnen möter utforskande och lekfullhet vetenskap under temat "Open up for Circularity". Vid första anblick är området en helt ny stadsdel med vacker utsikt över Öresund. Men det verkligt spännande är det som bubblar under ytan, där ansvaret för livet i havet tar ny form och där staden har tagit det cirkulära tänket till en nivå i världsklass.

Nyligen släppte H22 fler än 160 programpunkter på webben. Många fler tillkommer efter hand, så det lönar sig att gå in och undersöka programmet lite då och då. 

För dig som vill hålla koll på H22 och se vad som kommer att hända i Oceanhamnen och runt om i staden så finns nu H22 på flera digitala plattformar. Du kan även prenumerera på nyheter från H22 City Expo.

Följ H22 City Expo på webben och i sociala medier

www.h22cityexpo.se

Instagram

Facebook


Kontakta oss

Om du har frågor om H+, Oceanhamnen eller det här nyhetsbrevet så är du välkommen att kontakta oss:

Dennis Kerkhof, H+ projektledare: dennis.kerkhof@helsingborg.se

Johan Persson, H+ kommunikationsansvarig och ansvarig för Oceanhamnens nyhetsbrev: johan.persson3@helsingborg.se 


Oceanhamnens nyhetsbrev skapas med innehåll från:

Castellums logotyp

Helsingborgs stadsvapen

Magnolias logotyp

Midrocs logotyp

Peabs logotyp

Riksbyggens logotyp

Serneke bostads logotyp

Sundprojekts logotyp

Wihlborgs logotyp

Du får det här mejlet eftersom du har prenumererat på vårt nyhetsbrev. Om du vill avprenumerera, klicka här. Om du vill veta mer om hur Helsingborgs stad hanterar dina personuppgifter, klicka här.