Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 31 2021


Hej på er

Dagens Cheerinfo innehåller tips på föreläsningar som är digitala, alltså ni kan vara med oavsett var ni bor i landet.

Skickar även med information om en öppen träff med organisationen Frisk & Fri som vänder sig till de som själva är drabbade av en ätstörning. Dela gärna i era föreningar och till era medlemmar, någon kanske kan få hjälp!

Skatteverket har webbinar om att vara arbetsgivare som idrottsförening. Den 24 november är det som gäller. 

Jag tipsar idag också om att ni kan sprida information om att Cheerinfo utkommer och att man kan prenumerera på Cheerinfo. Vem som helst kan skriva upp sig på vårt nyhetsbrev och få det direkt till sin mejl. Upplys gärna era tränare, aktiva och föreningsanslutna personer om att de kan via vår hemsida anmäla sig till Cheerinfo! Ju fler som får ta del av vår information desto bättre. Ni hittar länk för att anmäla er via vår hemsida under fliken Cheerinfo!

High Five på er alla

Kia


Föreläsning med Måns Lööf - Förutsägbart ledarskap

Välkommen du som är ledare, tränare, förälder eller annan viktig vuxen inom idrottsrörelsen till en föreläsning med Måns Lööf som vi erbjuder i samarbete med KFUM Falun.

Välj mellan att delta på plats i Falun eller via Zoom.

Ta chansen att fylla på med kunskap och inspiration om hur du bemöter barn och ungdomar med osynliga funktionsnedsättningar som exempelvis ADHD och Aspergers syndrom och andra neuropsykiatriska funktionsvariationer. Struktur, tydlighet och framförhållning passar alla barn och ungdomar, men barn och ungdomar med NPF behöver det mer. 

Under föreläsningen delar Måns med sig av tips och verktyg som stärker dig i rollen som vuxen i en verksamhet med barn och unga. 

Föreläsare

Måns Lööf, utbildad sjuksköterska, KBT-terapeut och idrottsledare. Måns arbetar till vardags med barn och unga med särskilda behov på barn- och ungdomspsykiatrin i Gävle. Han har arbetat i över femton år med att utbilda, föreläsa och arbeta med barn och ungdomar med särskilda behov. Idag är Måns aktiv folkbildare och en eftertraktad resurs i hela landet där han bland annat medverkat i UR-produktionerna Fatta familjen och Superungar.

Arrangör: RF-SISU Dalarna

Digital föreläsning - Kost för idrottare

En inspirerande föreläsning om att göra det komplicerade enkelt och att göra bra och smarta matval. 

- Vad ska man äta för att må så bra som möjligt och kunna prestera på topp?

- Vad är egentligen bra mat?

För att kunna göra sunda val och sålla bland alla myter som florerar i media så krävs det en grundläggande förståelse och kunskap om mat och hur den påverkar vårt mående och prestation. Föreläsningen ger en fördjupad teoretisk kunskap om hur våra kroppar fungerar och vårt behov av olika energi och näringsämnen.

Målgrupp

Föreläsningen vänder sig till aktiva från 15 år och uppåt samt tränare/ledare och föräldrar.

Föreläsare

Tommy Gabrielsson, RF-SISU Dalarna

Tommy har en kandidatexamen i Idrotts- och hälsovetenskap. Under fem år har han arbetat som längdskidtränare för såväl juniorer som seniorer på elitnivå. Kost har alltid intresserat honom och efter att ha utbildat sig i ämnet har intresset bara ökat. Idag arbetar Tommy som idrottskonsulent på RF-SISU Dalarna.

Arrangör:  RF-SISU Dalarna

Schysstare på nätet

Hur beter sig barn på sociala medier och hur påverkar det deras mående? 

I en värld där digitaliseringen ständigt utvecklas, där nya appar, trender och problem uppkommer krävs det att vuxna följer med i utvecklingen. Vilka appar använder barn?

Vad är "Snap Map"? Hur beter sig barn på sociala medier och hur påverkar det barns mående? Dessa frågor är ett urval av det vi tar upp på vår föreläsning, där vårt mål är att utbilda er i sociala medier och informera om det näthat som barn och unga utsätts för. Detta med syftet att ni kan fortsätta prata om ämnet och jobba vidare med det i er klubb. 

Arrangör: RF-SISU Stockholm


Öppen träff för drabbade i Stockholm - 20 december

En öppen träff riktar sig till dig som själv är drabbad av en ätstörning. De är öppna för alla, oavsett typ av ätstörning och oavsett om du har en diagnos eller inte. Du kanske bara känner oro för att du har ett problematiskt förhållningssätt till mat, kropp och träning.

Samtalsledarna lägger vikt vid ett gott samtalsklimat och låter samtalet utgå ifrån vad gruppen har för behov och önskemål. Fokus ligger på tillfrisknande.

Genom att möta andra med liknande erfarenheter, att dela med dig av din berättelse och lyssna till andras fungerar träffarna som ett stöd. 

Träffen leds av två volontärer med erfarenhet av att ha varit närstående eller drabbad. Alla volontärer är friska och fria sedan minst två år.


Skatteverkets webbinarie för idrottsföreningar

Idrottsföreningen som arbetsgivare
Som idrottsförening kan ni i vissa fall behöva registrera er som arbetsgivare och redovisa skatter och avgifter när ni betalar ut ersättningar till idrottsutövare eller andra anställda.

Skatteverket ger er förutsättningar för att göra rätt och svarar på frågor.
24 november kl 17.00-18.15


Föreningsordlista

Ekonomisk berättelse

Den ekonomiska berättelsen är en ofta skriftlig berättelse om vad som händer under en tidsperiod, ex ett verksamhetsår. Den beskriver hur det sett ut vid ingången och utgången av perioden, hur mycket tillgångar och skulder det finns samt vilka stora ekonomiska händelser som påverkat det som skett under perioden. 

Fullmakt

En fullmakt är en skriftlig tillåtelse att företräda en organisation/person. Tex kan detta vara vid ett årsmöte och man kan ges fullmakt att rösta för en ej närvarande medlem. Inte alla föreningar tillåter att röstning sker via ombud och med fullmakt, detta regleras i föreningens stadgar.

Jäv, Jävig

När någon har ett eget och personligt intresse i något som ska beslutas kan hen ses som jävlig. När någon kan dra en fördel av ett beslut till egen favör, föreligger det jäv. Brukligt då är att den/de avstår att rösta och ta beslut i frågan. Detta för att skydda både föreningsmedlemmar men även den person som hamnar i jäv så hen inte blir ifrågasatt framöver.

Lägga något till handlingarna

Att lägga något till handlingarna vid ett möte betyder att man beslutat att den handling, rapport, skrivelse eller dokument som behandlats under en punkt på mötet ses som färdigbehandlad, och att man inte längre kan besluta om den. Detta sker när ett möte godkänt en handling/skrift tex en verksamhetsberättelse.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlem till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.