NYHETSBREV FRÅN VÄNSTERPARTIET STORSTOCKHOLM

Senaste nytt i kongressprocessen

Bra jobbat! Nu har tid och plats bestämts för kongressombudsvalen runt om i distriktet där ombuden till kongressen kommer att väljas. Valen genomförs på 14 olika möten i våra valkretsar mellan 6-17 december. Förhandsnomineringen av kongressombud stängde 4 november, men det ”hårda” nomineringsstoppet sker först under själva kongressombudsvalmötet. Nu inväntar vi att valberedningarna i valkretsarna ska återkomma med sina förslag – därefter delas förslagen med er via hemsidan.

Tid & plats för kongressombudsvalen

Vissa valkretsar kör fysiskt, vissa digitalt och vissa "digifysiskt". Alla möten för kongressombudsval sker mellan 6-17 december, och hela listan med tider och platser finns HÄR. De som inte satt tid och plats än kommer uppdateras på hemsidan inom kort.

Deltagare till kongressombudsvalen

Alla medlemmar kan delta på valkonferensen. Vi använder ett och samma formulär för samtliga valkretsar, för att kunna lägga in dessa i suffra inför kongressombudsvalmötena. Skicka ut detta formulär till era medlemmar för att bjuda in dem som deltagare till er valkrets kongressombudsval: Formulär här.

Hjälp oss värva pålitliga funtionärer

Alla vill inte åka som ombud men kan ändå vara en del av kongressgemenskapet. Funktionärer får allt att funka på en kongress! Vi behöver er hjälp att hitta fler pålitliga kamrater att hjälpa till som funktionärer under kongressen.

Skicka detta formulär till medlemmar som kan tänkas vilja vara funkionär!
Formulär här.


Välkommen på klimatmöte

Klimaträttvisa, gröna investeringar, och en ny transportpolitik. Vilka är de viktigaste miljö- och klimatpolitiska sakfrågorna att lyfta fram i valrörelsen, nationellt och regionalt?

Övergripande inledning
- Elena Karlström, Distriktsordförande Vänsterpartiet Storstockholm
- Jens Holm, Riksdagsledamot
Vänsterns klimat- och miljöpolitik i regionen
-  Mustonen, Trafiknämnden Region Stockholm
Så kan vi lyfta klimatkampen i distriktets valrörelse
- Andrea Andersson-Tay, Distriktsstyrelsens Miljö- och klimatutskott

➤ DATUM: 28 november
➤ TID: 12.30-15.30
➤ PLATS:ABF Stockholm, Sveavägen 41 (Beskow, plan 3)
➤ ANMÄLAN: Fyll i förmuläret Här.
➤ EVENT: Klimatkampen i valrörelsen 2022

Arrangör: Samordningsgrupp för Vänsterpartiet Storstockholms Miljönätverk i samarbete med Vänsterpartiet Storstockholm


Trygghetsträffar för förtroendevalda

Som en del i vår trygghets-kampanj anordnar vi tillsammans med olika lokalföreningar interna träffar för förtroendevalda i distriktet. Detta för att lära oss mer och utbyta erfarenheter om insatser för trygghet och minskad kriminalitet och våld. Nu är det dags för den andra träffen, och vi hoppas att det blir fler snart.

Nästa träff i Skärholmen 19 november!

Skärholmens partiförening är värd för kommande träff med trygghetstema, och det bjuds på mat för de som föranmäler det. Karin Rågsjö leder ett samtal om hur vi bekämpar våldet i våra orter genom sociala insatser och en fungerande missbruksvård. Fler sakkunniga kan tillkomma!

Bjudna är i första hand ledamöter i styrelser och politiska företrädare inom distriktet. Om det är fler intresserade än vad lokalen kan husera så kommer vi prioritera representanter från prioriterade orter där skjutningarna sker.

Obligatorisk anmälan!

DATUM: 19 november
TID: 18.00-19.30
PLATS: Folk i skärholmen, Bredholmstorget 4
ANMÄLAN: Formulär för anmälan Här.


Kampanja digitalt

Sprid trygghetskampanjen i era kanaler också! De som vill kan spara ner denna dela-bild och posta, och här är ett förslag på inläggstext:

#TrygghetÄr nattvandrande föräldrar och trygghetsvärdar. Tyvärr är det ett problem med övervåld från väktare och noll ansvar från privata väktarbolag. Vi vill kroka arm med boende och rusta upp våra områden i stället, för hoppfulla unga gör trygga orter. 


Vad är trygghet i era områden?

Vi tror på att formulera budskap med lokal förankring. Fundera på lokala händelser eller beslut som skulle kunna bli ett affischbudskap för er ort. Oavsett om ni har egena idéer eller vill ha hjälp att komma på så kontakta Elin för att ta det vidare!

Kontakt: elin.moren@vansterpartiet.se


Här är länkar till färdigt kampanjmaterial att beställa. För att beställa det - kontakta Erik på tryckeriet med en veckas framförhållning.

Kontakt: tryckeriet@vansterpartiet.se

Läs mer om kampanjen på hemsidan Här.


Vi vill samordna alla valledare!

Partiföreningarna brukar väljer en lokal valledare. Vi sammanställer kontaktuppgifter till dessa för att kunna samordna dem inför och under valrörelsen. Har ni frågor om rollen som valledare kontakta erika.murgas@vansterpartiet.se

Fyll i kontaktuppgifter till er valledare Här.


Demonstrera för förlossningsvården

Ett stort gäng organisationer bjuder in till demonstration utanför landstingshuset när budgetdebatten pågår. Det är dags att Region Stockholm tar ansvar för förlossningsvården och betala vad det kostar!

➤ DATUM: 16 november
➤ TID: 12.00-13.00
➤ PLATS: Landstingshuset, Hantverkargatan 45 (T-Rådhuset)
➤ EVENT: Demonstration för förlossningsvården


Manifestation på barnkonventionens dag

Nu räcker det med att kränka barnkonventionen! Sex år av väntan och rädsla är sex år för mycket - nu kräver nätverkat "Liv utan gränser" uppehållstillstånd för afghanska barnfamiljer.

➤ DATUM: 20 november
➤ TID: 13.00-15.00
➤ PLATS: Sergels torg
➤ MER INFO: Liv utan gränser


Visning av Norra Djurgårdsstaden

Klimatgruppen Hägersten-Älvsjö-Fruängen bjuder in till en visning av Norra Djurgårdsstaden. Camilla Edvinsson visar och berättar om stadens hållbarhetsarbete och visar dagvatten-hantering, gröna gårdar och energi-lösningar.

➤ DATUM: söndag den 21:a november
➤ TID: 11:00
➤ PLATS: Bobergsgatan 15, Stockholm
➤ ANMÄLAN: senast 20/11 genom att mejla till vansterpartietalvsjohagersten@gmail.com

➤ EVENT: Visning av Norra Djurgårdsstaden


Meddelande från distriktsexpeditionen

Blippar på vift!
Har du lånat en blipp (en nyckelbricka) till Kungsgatan 84 som du inte lämnat tillbaka? Vi saknar den! Maila oss i så fall på:

storstockholm@vansterpartiet.se

Kontakta oss!
På hemsidan hittar du alla anställdas kontaktuppgifter. Det går oftast snabbast att höra av sig direkt till personen du söker för att få svar.

Allas kontaktuppgifter finns HÄR.


facebooktwitterinstagramhomepage

storstockholm@vansterpartiet.se