Nyhetsbrev med senaste nytt från Näringslivskontoret i Mark.
Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Hej du företagare i Marks kommun!

Välkommen att ta del av nyhetsbrev från näringslivskontoret. Här berättar vi om händelser med betydelse för dig i näringslivet under månaden som har gått och dagarna som kommer.

Tipsa oss gärna på uppslag och infallsvinklar för nyhetsbrevet så att vi kan informera varandra om näringslivsutvecklingen i kommunen.


Välkommen på frukostmöte 10 december om aktuella byggprojekt

Det är mycket på gång i Marks kommun! Välkomna till nya Lyckeskolan 10 december för ett frukostmöte med fokus på de mest aktuella projekten. Det blir även prisutdelning till Årets Företagare och Årets Unga Företagare.

Marks kommun och Företagarna bjuder nu gemensamt in till ett frukostmöte där kommunen kommer att berätta mer om de mest aktuella bygg- och planeringsprojekten runtom i Mark.

Mötet blir också ett forum för dialog och vi ser fram emot denna möjlighet att lära känna varandra bättre. I samband med frukostmötet sker även prisutdelningen till Årets Företagare och Årets Unga Företagare. Detta vill ni inte missa!

Tid och plats

Tid: Fredag den 10 december klockan 07:30, mingel och frukost i skolans matsal från 07:00.

Plats: Nya Lyckeskolans aula, Skjutsgatan 7, 511 54 Kinna.

Mer information finns att ta del av genom denna länk


Trygghet i offentlig miljö

Kunskapshöjande seminarium med poliskommissarie Thomas Petterson i samverkan med trygghetsfrämjande och brottsförebyggande nätverket 7H.

För att minska brottsligheten och öka tryggheten i samhället behövs ett effektivt brottsförebyggande arbete. Arbete bör vara kunskapsbaserat och ske i samverkan. Men för att uppnå en fungerande samverkan krävs kunskap om den lokala problembilden och vilka andra aktörer som kan bidra. Näringslivets roll i det brottsförebyggande arbetet behöver uppmärksammas och förstärkas. Inom näringslivet finns företag som tillverkar, säljer eller innehar stöldbegärliga varor. Andra tillhandahåller tjänster eller bedriver verksamheter där risken för brottslighet är hög. Syftet med seminariet är att ge insikter, kunskap och exempel på hur det lokala näringslivet kan verka i brottsförebyggande arbete och varför det är värdefullt för alla parter. Detta är ett samarrangemang mellan det trygghetsfrämjande och brottsförebyggande nätverket i Sjuhärad och Lokalpolisområde Borås.

Anmälan sker via mejl till Rickard Silva Trygghetssamordnare Marks kommun, rickard.silva@mark.se, 0320 21 79 92


Trygghetsvandring för minskad brottslighet

Vid tre tillfällen under november och december kommer kommunen tillsammans med MBAB och polisen att genomföra trygghetsvandringar.
Detta sker i syfte att tillsammans med invånarna hitta åtgärder som kan öka tryggheten och minska brottsligheten.

Läs mer genom denna länk


Så kan företag stärka sin beredskap för kriser och krig

Det finns många anledningar att vilja stärka företagets beredskap. Digitaliseringen som gör företag sårbara för cyberattacker eller längre elavbrott. Pandemier som orsakar personalbortfall. Störningar i leveranser på grund av naturolyckor eller militära konflikter någonstans i världen.

På de här sidorna finns information och stöd till dig som vill veta hur du kan börja att stärka ditt företags beredskap att hantera störningar och avbrott.


Får vi besöka er?

Dialogen med er företagare är viktig, eftersom ni är betydelsefulla för både tillväxten och attraktionskraften i vår kommun.

Det är fantastiskt att besöka er - stora och små företag, nya och etablerade och inom olika branscher i hela vår kommun.

Boka ditt företagsbesök

Näringslivskontoret vill därför gärna träffa er. Anmäl dig via länken och föreslå ett datum som passar dig.


E-tjänster i Marks kommun

Gör det online - det går snabbare, är enklare och mer bekvämt.
Våra blanketter och e-tjänster når du dygnet runt så du kan få tag på information och utföra dina ärenden när du vill.

Nedan listas ett urval av kommunens E-tjänster:

Ta del av hela kommunens utbud av E-tjänster här.


Fler företag genom NyföretagarCentrum Mark

Öppet hus 18 november i Hajom

NyföretagarCentrum Mark har det senaste året bidragit till att 26 aktiebolag och 31 enskilda näringsverksamheter startats i Marks kommun.

Personer som funderar på att starta företag kan få kostnadsfri rådgivning och vägledning genom NyföretagarCentrum Mark.

Verksamheten finansieras av näringslivet lokalt tillsammans med Marks kommun. 

Den 18 november bjuder Nyföretagarentrum Mark in till Öppet hus. Mellan klockan 15.00 – 20.00 finns möjlighet att träffa styrelsen för NyföretagarCentrum Mark, rådgivare, samarbetspartners och personer som är intresserade av att starta företag.

Mer information och anmälan finns att ta del av genom denna länk.


Utveckla din hållbara affärsmodell med Hållbart Näringsliv

Missa inte höstens fortsättning på Hållbart Näringsliv!

Nu bjuder Borås INK in till tre kostnadsfria digitala föreläsningar med expertcoachning i grupp. Delta aktivt i workshops och utveckla ditt företags hållbarhetsarbete. En unik chans att skapa cirkulära, hållbara och lönsamma affärer.

Boka in dig på höstens digitala workshops:

  • 19 november kl 9:00-11:30 Miljömärkning & certifiering - Weronika Rehnby
  • 26 november kl 10:00-11:00 Human Rights Due Diligence - Lotta Amsén
  • 3 december kl 10:00-11:45 Värderingar inåt - Krav utåt - Jens Helmersson

Läs mer och anmäl dig genom denna länk.  

HÅLLBART NÄRINGSLIV arrangeras av Science Park Borås och Borås INK i samarbete med Textile & Fashion 2030, Circular Hub, TEX! Marketplace Borås, Almi Väst, IUC Sjuhärad, Miljöbron, Boråsregionen och Västra Götalandsregionen.


Förnybar energi i smarta elnät

Hur kan den förnybara elproduktionen integreras på ett smart sätt i det lokala elsystemet och bidra till att avlasta elnäten? Projektet Smart Förnybart arrangerar en regional dialog med workshop för Västra Götalands län den 23 november.

Kommuner, fastighetsägare och etablerade energiaktörer kan utveckla sin samverkan så att elnätet bättre räcker till för nya anslutningar: både ny lokal elproduktion och nya elanvändare, som ny bebyggelse, verksamheter och laddinfrastruktur.

Ta del av mer information och anmäl dig till workshopen genom denna länk


Företagsregister på mark.se

I Marks kommun finns många fantastiska företag. På mark.se finns ett företagsregister som täcker de företag som är verksamma i kommunen. 

Företagsregistret är ett redskap för att underlätta kontakter och samarbeten inom det lokala näringslivet. Företagsregistret finns på denna länk.


Näringslivskontoret finns för dig

Alla nya och befintliga verksamheter ska se Mark som den självklara platsen att utvecklas på.

Här finns information samlad för dig som är företagare, eller kanske blivande företagare, i Marks kommun. Tveka inte att höra av dig till näringlivskontoret, vi är länken mellan dig och kommunens verksamheter. Tillsammans gör vi näringlivsklimatet ännu bättre!


Har du några frågor eller vill lämna synpunkter till

Näringslivskontoret kontakta oss gärna på:
naringslivskontoret@mark.se

Du kan också kontakta oss på Näringslivskontoret direkt: 


facebookinstagramlinkedinhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.