Ett nyhetsbrev från Norrköpings kommun. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Näringslivsnyheter #5 2021

Året börjar gå mot sitt slut och vi kan lägga ett år med många nya erfarenheter i spåren av coronapandemin bakom oss. 

Vi ser med tillförsikt fram emot 2022 men först ska vi med glädje uppleva både En förskräckligt ljuvlig vandring, Norrköping Light Festival, Musikhjälpen och mycket annat. Du kan läsa om allt detta på Visit Norrköping.

I vårt nyhetsbrev kan du även läsa om olika aktiviteter som näringslivsavdelningen bjuder in till.

Trevlig läsning önskar vi på näringslivsavdelningen!

Pontus Lindblom

Näringslivsdirektör


Intensifierat arbete med Företagsfokus!

Under hösten har kommunledningen i Norrköpings kommun intensifierat arbetet med näringslivsfrågorna i kommunen och under namnet Företagsfokus genomförs en rad nya initiativ. Läs mer här!


Höstlov i Norrköping

Höstlovet har blivit en viktig vecka för besöksnäringen och många av hotellen i stan har en hög beläggning den här veckan. Här kan du få tips på vad som finns att se och göra!


Engagera dig i Musikhjälpen

Bli en hjälte på riktigt – engagera dig i Musikhjälpen. Den 13-19:e december står glasburen på Gamla torget i Norrköping. Årets tema är ”För en värld utan barnarbete” och det finns mängder av olika sätt att engagera sig. 


Filmer om Norrköping

Har du behov av filmer från Norrköping som är fria att använda?  Vi har tagit fram ett antal filmer för våra olika målgrupper, som du gärna får ladda ner och använda i olika sammanhang. 


Di Gasell hyllar Sveriges mest framgångsrika företag

Årets Gasellvinnare i Östergötland är från Norrköping!

Stort grattis Svensk Elkraftentreprenad AB i Norrköping till vinsten!

Av 30 pristagare är 18 företag från Norrköping. Grattis säger vi till:WellNox, iDoc AB,  Againity,  Eltal-Borlas Consulting,  Soffa Direkt, Cmg Logistik, Byggtec i Norrköping Östgöta Elitstäd, Nistra AB, Smart cash i Östergötland, Optiplan, Vernum Maskin i Norrköping, Skogslotten, Kolmårdens personliga assistans, BR Karlssons Entreprenad, Angry Creative, Erik Samuelson Mark & Entreprenad och  Linde Utemiljö.

Gasellundersökningen rankar Sveriges mest framgångsrika företag i 21 län. Undersökningen bygger på företagets fyra senaste årsredovisningar. Mindre än 1 procent av Sveriges aktiebolag uppfyller kraven för att få kallas Gasellföretag.


Aktiviteter för företag

Näringslivsavdelningen bjuder in till olika workshops, nätverksträffar och möten under året. Här hittar du och kan anmäla dig till de som är aktuella just nu.

Läs om och anmäl dig till Let´s create Norrköping Business 

Den 17 november bjuder vi in till en träff för att inspirera fler företag att ta steget ut på en internationell marknad. Inspirerande företagsberättelser varvas med panelsamtal.

God morgon Norrköping är tillbaka 25 november

Temat är denna gång minskad brottslighet och ökad trygghet i näringslivet. 

Byggdagen gör comeback i fysiskt format fredag 19 november. 

Byggdagen är en given förmiddag för dig som är intresserad av tillväxt och utveckling, bygg- och fastighetsfrågor. 

Informationsträff kring alkohollagsstiftningen 23 november

Samhällsbyggnadskontoret, Miljö och hälsa, bjuder tillsammans med näringslivsavdelningen in till information kring alkohollagstiftningen.


Innovation Week

Den 8–14 november fylls Östergötland återigen med innovationer, inspirerande talare, möten och diskussioner. I alla tänkbara former. East Sweden Innovation Week samlar innovationskraften i vår region, så boka in hela veckan och håll koll på vår webbplats där vi ständigt uppdaterar med nya evenemang. Och sätt ett extra kryss i almanackan den 11 november. Då kör vi årets Innovation Day med temat Smart Industri. Läs mer här


Globala veckorna

Äntligen kan vi presentera programmet till årets Globala veckor!

Det är en härlig mix av föreläsningar, standup, guidningar, filmvisningar och mötesplatser där vi tillsammans får vara med och bidra till en bättre värld.

Temat i år är Klimat och hälsa och i programmet hittar du massor med spännande aktiviteter som alla på ett eller annat sätt kan bidra till en ökad förståelse för de Globala målen. Globala veckorna pågår mellan 24 november till 1 december.

Läs mer om Globala veckorna här


Artikelserien Fokus på

Norrköpings kommun lyfter i artikelserien Fokus på upp intressanta och inspirerande företagsberättelser från en mängd branscher. Priebe-ScanRig AB, Charkman, Sport Bemanning, Harrys och många fler kan du läsa om här!


Har du frågor eller idéer du vill dela med oss?

Kontakta näringslivsavdelningen på naringsliv@norrkoping.se.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du finns i våra kontaktlistor. Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.