NYHETSBREV FRÅN VÄNSTERPARTIET STORSTOCKHOLM

Vi kampanjar för trygghet!

Nu har vi dragit igång en trygghetskampanj på medlemmarnas initsiativ! Vänsterpartiet driver på för att rubba förutsättningarna för att det dödliga våldet ska få grogrund. Det handlar till stor del om politik för jämlikhet för att motverka rekryteringen in i våldsamma sammanhang, men också insatser som kan slå ut den kriminella ekonomin.

Dela med #TrygghetÄr

Vi vill samla kampanjen under taggen #TrygghetÄr. Det är en hashtag som togs fram av partiföreningen Hammarby-Skarpnäck och som vi tycker fler ska hänga på.

Den här taggen bjuder även in till dialog med civilsamhället. Vad är trygghet för den trångbodde, den utförsäkrade eller den som fastnat i kriminalitet?

På vår instagram hittar ni förslag och utspel för trygga orter. Kolla efter de gula rutorna! Och dela vidare i era kanaler med #TrygghetÄr

Vår instagram!

Våld upphör!

"Att förlora en skolkamrat utan att få några insatser för att hantera det traumat. Att kämpa på med lokala aktiviteter på tillfälliga bidrag utan en fast lokal. Fritidspedagoger som ser unga glida ifrån utan möjlighet att hjälpa. Vi måste sluta oss samman för trygga orter. Vi tror på att jobba arm i arm med lokala krafter och ungdomar för att bygga upp, investera och skapa trygghet tillsammans."

Dela vår ordförande Elenas text med anledning av de senaste dödsskjutningarna - på facebook HÄR och på instagram HÄR.


Vänsterpartiet ♥ facket!

I vårt vänsterdistrikt finns branchföreningar där du kan vara engagerad utifrån din branch eller fackliga tillhörighet. Som medlem i en branschförening är du del i att bredda Vänsterpartiets engagemang i den fackliga rörelsen, och att ytterliggare stärka den fackliga förankringen i Vänsterpartiets politik.

Intresserad av Branchföreningarnas verksamhet? Fyll i enkäten HÄR.

Nachos för fackliga!

En träff för fackligt engagerade och nyfikna i Vänsterpartiet Storstockholm. Vi kommer snacka aktuella fackliga frågor och hur en kan vara partiaktiv parallellt med sitt fackliga engagemang. Det bjuds på vegetariska nachos och gott häng!

➤ DATUM: 2 december
➤ TID: 18.30-20.30 (Öppet från 18.00)
➤ PLATS: Porten, kungsgatan 84
➤ ANMÄLAN:
Här
➤ ARRANGÖR: Fackliga utskottet


Visst är du med och skapar 1 maj 2022?

Allt tyder på att vi äntligen kommer få gå landets största 1 maj tåg ute på soldränkta stockholmsgator igen! 1 maj markerar dessutom starten på valrörelsen 2022.

Vi öppnar härmed nomineringen till att sitta i distriktets centrala arbetsgrupp för 1 maj-firandet 2022. Vi söker er som vill bidra till arbetet och som har tid och möjlighet att driva arbetet framåt.

Lämna då in din intresseanmälan genom att fylla i nomineringsenkäten HÄR. Vi behöver få in alla nomineringar senast den 9 november.


Hjälp oss göra Medlemsnytt bättre!

Här är en enkäten ämnad att utvärdera detta utskick - Medlemsnytt. Vi hoppas så många som möjligt vill fylla den för att vårt största medlemsutskick ska bli ännu bättre och vassare. Medlemsnytt skickas ut till samtliga medlemmar i Vänsterpartiet Storstockholms distrikt. Det tar max 10 minuter av er tid - tack på förhand!

Länk till enkäten!


Vill du vara med på kongressen?

De som åker på kongress är valda som kongressombud. Ombudsvalen sker i varje valkrets mellan 6-17 december 2021. Vilket datum som gäller för just din valkrets bestäms lite längre fram, all din informationen kommer.

Storstockholm ska välja 59 ombud för hela distriktet som ska åka på kongress, och också välja lika många ersättare. Var med och påverka vilka du vill ska representera Storstockholm på kongressen!

Nominera dig själv eller någon annan:
Här!

Här samlar vi distriktets information om Kongressen 2022
Kongress 2022 Vänsterpartiet Storstockholm

Här är partiets kongress-sida
Kongress 2022

Ett annat sätt att uppleva Vänsterpartiets Kongress är som funktionär!

Alla har inte möjlighet att delta i egenskap av ombud, men att vara med som funktionär är ett ypperligt sätt att lära känna partiet och få vara med där det händer. Anmäl intresse redan nu, det ser ut att bli en mycket spännande kongress. 

Anmäl dig som funktionär HÄR.


Nominera personer till riksdag, region och kommun!

Inför valet 2022 sätts listorna till riksdag, region och kommuner, alltså vilka personer som kan väljas under valdagen. Detta görs genom valkonferenser där vi tillsammans beslutar vilka som ska stå på våra listor. Det är en omfattande och viktig demokratisk process för att välja vilka personer vi vill ska förträda oss i de politiska rummen!

Det är ni som är medlemmar som nominerar personer till dessa uppdrag. Nomineringar tas in av valberedningar som kommer genomföra intervjuer och liknande för att senare lägga ett förslag. Förslaget kommer sedan att behandlas och klubbas på valkonferenser efter årskiftet.


Nominera till riksdagslistan HÄR.

Nominera till regionlistan HÄR.

Nominera till listan för Stockholm stad HÄR.

Vi vill ha in era nomineringar senast 17 december.


Vill du nominera något till uppdrag i din kommun (som inte är Stockholm stad) hör av dig till din partiförening för att få kontaktuppgifter till valberedningen där du är medlem. Kontaktuppgifter till partiföreningarna hittar du HÄR.


Följ (du) med!

För att stärka våra möjligheter att nå ut inför den kommande valrörelsen har vi startat upp ett eget konto för oss i staden på instagram. Följ oss gärna där och bjud in era vänner att göra det också! 

Här hittar du vår nya instagram!

Hälsningar,
Vänsterpartiet Stockholm stad


En hoppfull budget från (V) i regionen!

En vård utan vinstintressen och en i framtiden gratis kollektivtrafik. Vill du se en grön och jämställd budget för region Stockholm så får du kolla på vårt förslag.

På bild syns våra regionpolitiker och distriktsordföranden under budgetsläpp utanför vårdcentralen i Rinkeby. Hoppfulla om en tryggare morgondag med progressiv politik från v!

HÄR kan du läsa budgetförslaget.


Vänsterkören har startat upp!

Nu startar Stockholms Vänsterkör upp igen! De har hunnit med en träff i höst men ni är hjärtligt välkomna att ansluta till de kommande.

➤ PLATS: Kafe Marx, Kungsgatan 84
➤ DATUM & TID: 6 november kl 17.00 & 20 november kl 18:30.

Mejla till koren@vansterpartiet.se om du vill vara med på mejlinglistan eller har frågor!


facebooktwitterinstagramhomepage

storstockholm@vansterpartiet.se