Nyhetsbrev med senaste nytt om Oceanhamnen. Har du problem med att se mejlet? Öppna i din webbläsare.

Är det verkligen höst redan?

Hej!

Det sägs att hösten är här, men hittills har oktober bjudit på en del fina soldagar och tur är väl det.

För ett tag sedan invigdes Varvsbron mellan Helsingborg C och Oceanhamnen. Förutom olika invigningstalare innehäll programmet även proffsig musikunderhållning och en massa spännande mat från våra lokala krögare. Den 29 oktober öppnar Kitchen Floor, en helt ny restaurangvåning med fem restauranger, i Helsingborgs C.

Nästa nyhetsbrev kommer ut i november. Som vanligt hittar du mer information på hplus.helsingborg.se och helsingborg.se

Vänliga hälsningar

Redaktionen


Premiär för Kitchen Floor - en trappa upp i Helsingborg C

Äntligen är det premiär för Helsingborgs nya smakupplevelse Kitchen Floor. Den 29/10 kl 11 är det dags att öppna upp hela den nybyggda, fräscha restaurangvåningen med 2 rum och 5 kök en trappa upp i Helsingborg C.

Fem restauranger delar lokaler och arbetar som grannar. Var och en erbjuder sin specialmeny med god mat och dryck, vilket ger dig som gäst flera menyer att välja från. Poängen är att du och dina vänner ska kunna sitta tillsammans och ändå ha friheten välja från olika kök; grillat – fisk, kött, skaldjur eller grönt, bombastiska hamburgare, klassiskt italienskt, äkta asiatisk street food eller sushi, burritos, poke bowls, sallader och wraps. Läs mer på kitchenfloor – 2 rum och 5 kök

Kitchen Floor är en del av Helsingborg C som ägs av Wihlborgs Fastigheter.


Här kan du läsa mer om Kitchen Floor.

Fotograf: Fredrik Rege


Tips och tricks för din avfallskvarn

Du som bor i Oceanhamnen har en matavfallskvarn i ditt kök. Många uppskattar matavfallskvarnen, men har ibland huvudbry med vad som går att mala och inte mala. Här kommer lite information och några tips från NSVA och NSR.

Matavfall som kan vara svårt att mala

  • Deg
  • Köttben som inte får plats i kvarnen när locket är stängt
  • Rått kyckling- eller fiskskinn
  • Senor från kött
  • Stora mängder fett
  • Matavfall med mycket fibrer som majskolvar och kronärtskocka
  • Sushiris, det kan fastna och klibba igen insats och ledning
  • Avokadokärnor
  • Hela bananskal - tips: dela bananskalet i 2-3 delar innan du maler

Här hittar du frågor och svar om matavfallskvarnen.

Har du problem eller frågor om din matavfallskvarn ska du som bor i Oceanhamnen alltid kontakta din fastighetsskötare. Skulle det uppstå problem i systemet utanför fastigheten så sköts det av NSVA.

Några fler tips

Var svinnsmart: Det bästa avfallet är det som aldrig uppstår – det är win win för både plånbok och miljö. Läs NSR:s tips om hur du kan minimera matsvinnet: Minimera matsvinnet - NSR AB (Nordvästra Skånes Renhållnings AB)

Personlig rådgivning: NSR har flera kunniga avfallsrådgivare. Kontakta gärna NSR:s kundservice för att boka ett studiebesök på avfallsanläggningen. Du kan även boka en avfallsrådgivare som kan besöka er bostadsrättsförening och prata mer om just ert miljörum och tips kring avfallshanteringen. Dessa tjänster är en kostnadsfri service till alla invånare i Helsingborgs kommun. Kontaktportal företag - NSR AB (Nordvästra Skånes Renhållnings AB)


Nya hyresgäster klara för inflyttning i Prisma

Fotograf: Lotta Wittinger

Nya hyresgäster är på gång till Wihlborgs kontorshus Prisma. Mjukvarukoncernen Visma flyttar in i april 2022 och kontoret blir arbetsplats för de 70 medarbetarna på Visma Financial Solutions.

- För oss på Visma Financial Solutions känns det helt naturligt att flytta in i den innovativa miljö som Prisma erbjuder. Vi skapar just nu Sveriges mest moderna tjänster för fakturaservice och kravhantering och då blir denna kreativa miljö helt rätt för våra medarbetare, säger Magnus Månsson, VD på Visma Financial Solutions.

Ytterligare en hyresgäst är på väg att flytta in och det är Medea AB som levererar engångsartiklar inom både industri och sjukvård samt erbjuder digitaliserad lagerhållning. Medea startade för 1½ år sedan i lokaler på Ättekulla och har redan behov av att utöka med ytterligare ett kontor. I februari 2022 är det därför dags för ett 10-tal medarbetare att flytta in på våning 5 i Prisma men lokalerna har plats för drygt 20.

- För oss är det viktigt med en attraktiv och centralt belägen arbetsplats. Vi vill att våra medarbetare ska tycka att det känns bra och är kul att komma till kontoret, det genomsyrar resultatet, säger Anton Rannestig, delägare på Medea AB. Att fastigheten är Miljöcertifierad enligt miljöbyggnad Guld var en viktig faktor för företagets val och kontoret kommer att inredas med en stark miljöprofil och naturkänsla av IKEAs företagsavdelningen, allt i harmoni med Medeas formspråk och grafiska profil.


Senaste nytt om kanalbygget

I oktober 2021 börjar arbetet med ett delmoment som kallas för spontning. Förenklat innebär spontningsarbetet att vi bygger stödkonstruktioner för att säkra marken runt kanalen. Detta moment medför en del buller och vibrationer från arbetsområdet. Spontningsarbetet beräknas att ta cirka fyra veckor. Efter spontningen borrar vi stag som håller fast sponten och det är ett arbete som också beräknas ta cirka fyra veckor. Borrningsmomentet kommer att låta, men det är framförallt spontningen som kommer låta och vibrera. Helsingboorgs stad räknar att arbetet med spontningen är klart i slutet av november 2021.

Här kan du läsa mer om vad arbetet med kanalen kommer att innebära.


Håller du koll på H22?

Sommaren 2022 kommer vi att skriva historia när Helsingborg tar sin stolta tradition av stadsmässor till nästa nivå. Genom H22 City Expo bjuder Helsingborg in hela världen till en färgsprakande innovationsshow för alla åldrar!

För dig som vill hålla koll på H22 och se vad som kommer att hända i Oceanhamnen och runt om i staden så finns nu H22 på flera digitala plattformar. Du kan även prenumerera på nyheter från H22 City Expo. Registrering för att prenumerera hittar du längst ned på sidan:


www.h22cityexpo.se
H22 City Expo i sociala medier

Instagram

Facebook

LinkedIn


Kontakta oss

Om du har frågor om H+, Oceanhamnen eller det här nyhetsbrevet så är du välkommen att kontakta oss:

Dennis Kerkhof, H+ projektledare: dennis.kerkhof@helsingborg.se

Johan Persson, H+ kommunikationsansvarig och ansvarig för Oceanhamnens nyhetsbrev: johan.persson3@helsingborg.se 


Oceanhamnens nyhetsbrev skapas med innehåll från:

Castellums logotyp

Helsingborgs stadsvapen

Magnolias logotyp

Midrocs logotyp

Peabs logotyp

Riksbyggens logotyp

Serneke bostads logotyp

Sundprojekts logotyp

Wihlborgs logotyp

Du får det här mejlet eftersom du har prenumererat på vårt nyhetsbrev. Om du vill avprenumerera, klicka här. Om du vill veta mer om hur Helsingborgs stad hanterar dina personuppgifter, klicka här.