Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

INFORMERAR NR 9, 29 oktober 2021

Skånes Fotbollförbunds Nyhetsbrev


SKÅNELIGAN - ETT ALTERNATIVT SERIESPEL

Är du 17 år eller äldre och bor i Skåne? Då kan du med start säsongen 2022 vara med och testa vårt nya tävlingskoncept som går under namnet “Skåneligan”.

Med Skåneligan vill vi skapa ett komplement till vårt traditionella seriesystem som en ny möjlighet för spelare att välja istället för att sluta. Syftet med Skåneligan är att behålla så många som möjligt, så länge som möjligt och målet är att utveckla konceptet efter hand. 

Skåneligan kommer spelas i serieform med upp- och nedflyttning till kommande tävlingssäsonger, men med en annan spelform, 7 mot 7. Det är tänkt att ha färre matcher jämfört med de traditionella serierna, vilket gör att det är lättare att lägga in dem i spelschemat så det passar med A-lagens tävlingsmatcher. Även klubbar utan representationslag får vara med!


MISSA INTE ATT ANMÄLA REPRESENTANTER TILL REPSKAPET 2021

Onsdagen den 19 januari 2022 äger 2021 års representantskapsmöte rum på Scandic Star Hotel i Lund (obs! ändrad plats).

På mötet tas beslut inför 2022-års tävlingssäsong och bland annat fastställs sammansättningen av distriktsserierna för seniorer, damer div.3-4 & herrar div.4-6.

Senast den 8 november vill vi ha er anmälan. Hjärtligt välkomna!


SKÅNE WALKING LEAGUE OMGÅNG 7

I samarbete med Sverige Walking Football laddar vi för nästa Gåfotbollsturnering.

Vi har plats för 12 lag och vi tar även emot nya lag som vi delar in och anpassar efter ålder så långt det går i grupperna. Tävlingen spelas i Nils Holgersson hallen (omklädning hemma) i Skurup lördagen den 13 november med samling 13:00.

Välkommen med din anmälan!

Frågor besvaras av peter.lundgren@mestergruppen.se eller mats.hansson@skaneboll.se.


WALK-OVER I A-LAGSSERIER

Damer och herrar A-lag som lämnar walkover, oavsett om detta är den första, andra eller tredje, i någon av lagets två sista seriematcher, oavsett spelomgång, utesluts ur seriegruppen. Dock kvarstår lagets samtliga resultat och ospelade matcher räknas som walkover, 0–3.


ÅTERANMÄLA LAG

Lag som utgått eller uteslutits under 2021 från en seniortävling (damer division 2-4 samt herrar division 4-6) men vill delta under 2022 måste manuellt anmäla detta till Skånes FF.

Anmälan ska göras senast den 25 november via blanketten på länken nedan.

Lag som återanmäls hamnar i lägsta serierna (damer division 4 eller herrarnas division 6) oavsett vilken division laget befann sig vid utdragandet.


DIGITALA SPELFORMSUTBILDNINGAR FÖR KVINNOR OCH TJEJER

Nu kan kvinnor och tjejer som är ungdomstränare/ledare i din förening gå digitala spelformsutbildningar anpassade mer för dem.

Det är utbildning för spelformerna 3 mot 3 och 5 mot 5 den 18 november samt 7 mot 7 och 9 mot 9 den 25 november.

Spelformsutbildningarna beskriver det viktigaste för ledare att tänka på i varje spelform utifrån lärande och livslångt intresse för fotboll och är en utmärkt instegsutbildning för ungdomstränare. På de här kurserna blir det extra fokus på kvinnan i tränarrollen.


SKÅNELÄGRET ARRANGERAS UNDER HÖSTLOVET

Skånelägret är en del av Skånes FF:s STU-verksamhet för flickor och pojkar 15 år och 16 år. Årets Skåneläger kommer att genomföras under höstlovet i Staffanstorp och Hjärup.

Flickor 16 (05): sön 31/10 – mån 1/11

Pojkar 16 (05): tis 2/11 – ons 3/11

Pojkar 15 (06): tors 4/11 – fre 5/11

Flickor 15 (06): lör 6/11 – sön 7/11


BARNFOTBOLLSCOACH FÖR ATT STÖTTA ERA TRÄNARE

Skånes FF erbjuder föreningar med verksamhet för barn upp till 12 år att delta i vår satsning på Barnfotbollscoacher.

Genom satsningen får föreningen ett uppstartsbidrag för att arvodera en Barnfotbollscoach som stöttar föreningens tränare så att verksamheten bedrivs i enlighet med Fotbollens Spela Lek och Lär. Till nästa år finns möjlighet för fler föreningar att vara med i satsningen.

Barnfotbollscoachprojektet stöds av Sparbanken Skåne.

Vid intresse eller eventuella frågor ta kontakt med Magnus Palmén på 040-59 02 16 eller magnus.palmen@skaneboll.se


DIGITAL TRÄNARUTBILDNING C

Vi erbjuder din förening möjligheten att anmäla tränare/ledare till digitala Tränarutbildning C.

Svenska Fotbollförbundet Tränarutbildning C vänder sig främst till tränare för barn upp till och med 12 år men är också en obligatorisk instegsutbildning för alla som vill gå vidare inom Svenska Fotbollförbundets utbildningsprogram.

Den här digitala TuC- kursen består av två inledande kursdagar som genomförs hemifrån (21/11 och 12/12) och en avslutande gemensam praktikdag (12/2). Mellan kursdagarna görs ett antal webbuppgifter.


PLUS 10 000 SEMINARIUM I SAMBAND MED DAMLANDSKAMP I MALMÖ

Nu har din förening chans att anmäla 1–2 personer från föreningsstyrelsen till ett seminarium kring initiativet Plus 10 000. 

Plus 10 000 är ett rikstäckande initiativ för att öka antalet kvinnor som ledare och tränare inom fotbollen. 

 Seminariet kommer hållas i samband med damernas VM-kvalmatch mot Slovakien på Eleda stadion i Malmö och möjlighet ges att se matchen efter seminariet.


NOMINERINGAR INFÖR ÅRSMÖTET I MARS 2022

Skånes FF:s årsmöte äger rum i mars och alla medlemsföreningar har möjlighet att nominera kandidater till Skånes FF:s styrelse respektive disciplinnämnd.

Att tänka på när Ni nominerar:

 - Vi behöver en kort bakgrund om den/de som Ni nominerar samt mobilnummer och mailadress.

- Den/De som Ni nominerar skall ha gett sitt godkännande till att bli nominerad.

 - Nomineringar skall undertecknas av föreningens ordförande.

Nomineringar mailas till Anders Wendel, ordf. i Skånes FF:s Valberedning på mailadress; anderswendel10@gmail.com senast den 1 januari 2022.

Välkommen med Era nomineringar!

/Skåne FF:s ValberedningFölj Skånes Fotbollförbund i sociala medier; Instagram, Facebook och Twitter.


(C) 2020 Skånes Fotbollförbund kansliet@skaneboll.se

http://admin.getanewsletter.com/subscription/unsubscribe/ Du får Skånes Fotbollförbunds Nyhetsbrev eftersom att du har en roll inom Skånes Fotbollförbund, Svenska Fotbollförbundet, övriga förbund, arbetar inom media eller i en förening. Om du tillhör en förening så ska du inte avsäga dig detta nyhetsbrev via länken utan kontakta din administratör i Fogis eftersom adresserna tas från Fogis inför varje nummer.