Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

INFORMERAR NR 8, 29 september 2021

Skånes Fotbollförbunds Nyhetsbrev


VIKTIG INFORMATION OM WALK-OVER (WO)

När en förening tvingas lämna WO (walk-over) till en match så ska det rapporteras snarast till Skånes FF (gäller från 9 år och uppåt). Detta görs via ett formulär på hemsidan; Rapportera WO - Skåne (skaneboll.se)

Förening som lämnar mer än två (2) walk-over i distriktets A-lagsserier utesluts ur seriegruppen. Detta gäller även i distriktets övriga serier. 

Damer och herrar A-lag som lämnar walk-over, oavsett om detta är den första eller andra, i någon av lagets två sista seriematcher, oavsett spelomgång, utesluts ur seriegruppen. Dock kvarstår lagets samtliga resultat och ospelade matcher räknas som walk-over, 0-3. För herrar B-lag föranleder walk-over enligt ovan inte uteslutning, istället debiteras föreningen förhöjd uteslutningsavgift om 3000kr.


ÅTERANMÄLAN AV REPRESENTATIONSLAG

Förening som inte fullföljt innevarande års serier och som önskar återanmäla sig ska göra detta senast den 15 oktober.

Detta moment gäller A-lag som under 2021 utgått eller uteslutits från distriktets seriespel. Anmälan görs via följande blankett:

ÅTERANMÄLAN AV REPRESENTATIONSLAG


ÅLDERSDISPENSER FÖR FUTSAL

När det gäller förestående ansökningar om åldersdispenser till futsalsäsongen vill Skånes FF härmed informera om att tävlingsenheten är restriktiv med att ge åldersdispenser avseende futsal (5 mot 5). Skåne FF:s ståndpunkt är att det oftast finns möjlighet att anmäla laget till rätt åldersklass istället för att söka åldersdispenser.

Finns inte rätt åldersklass i viss tävling kan föreningen istället anmäla laget till en annan tävling. Gällande tävlingsbestämmelser medger åldersdispens för maximalt en (1) överårig spelare i futsal.


SISTA CHANSEN ATT ANMÄLA TILL SERIESPEL I FUTSAL

Har man inte anmält sig till seriespelet, men vill vara med så är det dags att anmäla sig nu! Fram till och med fredagen den 1/10 är det möjligt. Anmälan gör ni i Fogis.


DIGITAL FÖRENINGSTRÄFF: TEMA EKONOMI

En ekonomi i balans är en förutsättning för en framgångsrik förening.

På den digitala föreningsträffen tisdagen den 26 oktober kommer vi bjudas på tips och inspiration för hur föreningen på enklaste och bästa sätt kan skapa en god ekonomisk styrning. Föreläser gör Mattias Lindström, ordförande i IFK Viksjö, Sveriges första Diplomerade Förening.


HUR HANTERAR DIN FÖRENING ERA LAGKASSOR?

Hanteringen av lagkassor är utmanande för många föreningar, lag och lagkassörer i Sverige. Undersökningar visar också att många inte vet hur de ska hantera sina lagkassor på ett korrekt sätt enligt gällande lagar och regler. 

Vår samarbetspartner Digitala Lagkassan erbjuder digitala tjänster för att hantera lagkassor, för både lag och föreningar. Framtidens lagkassa är digital, enkel att hantera och redovisa samt transparent för samtliga intressenter.

Kontakta gärna Digitala Lagkassans VD Rikard Sjöholm, rikard@digitalalagkassan.se, om du vill veta mer eller få en demo av deras tjänster.


MÅNGA LANDSKAMPER I SKÅNE I OKTOBER

Vi kommer ha tre landskampsarrangemang i Skåne i oktober, vilket vi tycker är otroligt kul. Hoppas ni tar tillfällena i akt för att se och heja fram våra lovande unga landslagsspelare när de möter tufft motstånd på hemmaplan. Nedan är de olika arrangemangen, klicka på respektive för mer information.

U21 HERR VM-KVAL SVERIGE - MONTENEGRO

8 oktober, Olympia, Helsingborg

 

U23 DAM SVERIGE – BELGIEN

 21 oktober Österås IP, Hässleholm

 

P16/05 FUTURE TEAM 3-NATIONSTURNERING

 25-31 oktober Hörby IP, Hörby

 


DIGITALA SPELFORMSUTBILDNINGAR FÖR KVINNOR OCH TJEJER

Nu erbjuder vi din förening möjligheten att anmäla kvinnor och tjejer som är ungdomstränare/ledare till digitala spelformsutbildningar. Det är utbildning för spelformerna 3 mot 3 och 5 mot 5 den 18 november samt 7 mot 7 och 9 mot 9 den 25 november.

Spelformsutbildningarna beskriver det viktigaste för ledare att tänka på i varje spelform utifrån lärande och livslångt intresse för fotboll och är en utmärkt instegsutbildning för ungdomstränare. På de här kurserna blir det extra fokus på kvinnan i tränarrollen.


TRÄNARUTBILDNING UEFA B

UEFA B är en toppmodern utbildning med hög ambitionsnivå där du möter ett innehåll som ger dig kompetens att coacha ditt lag mot både resultat och utveckling. Utbildningen sträcker sig över hela 2022 och består av fem kursmoduler samt hemuppgifter och mikrogruppsträffar.

Anmälan senast den 22 oktober.


MÅLVAKTSTRÄNARUTBILDNING B, 13/11 & 11/12 I ESLÖV

Utbildningen vänder sig till målvaktstränare för ungdomar i 15-årsåldern och fram till starten av seniorverksamheten.

I kursinhållet: Beskrivning av spelet, Målvaktens anfalls- och försvarsspel, Ledarskap och lärande, Att kunna och förstå spelet, Målvaktsfysiologi, Matchanalys av målvaktsspelet, Planering, Spelsystem, Träningsprogram och enskilda övningar.

Anmälan senast den 22 oktober.


ESKÅNEBOLLEN DRAR IGÅNG I NOVEMBER!

I november är det dags att äntligen få dra igång vår FIFA-turnering ”eSkånebollen”. 

Tävlingen avgörs i FIFA 22 och man deltar som lag med minst två och upp till fyra spelare. Vi kommer ha två ålderskategorier; Barn 7–12 år och Ungdom/senior 13 år - uppåt (äldsta spelarens ålder avgör i vilken åldersklass laget ska delta)

Nytt för i år är att en plats i Svenska eCupen står på spel för lagen i Ungdom/Seniorklassen. Vinnarna i denna klass går vidare till det nationella mästerskapet och kan sluta som svenska mästare.

Håll utskik - mer info kommer inom kort!


VI BEHÖVER FLER DOMARE INFÖR 2022

Vi är i stort behov av nya Distriktsdomare inför 2022 kommer därför under hösten/vintern bjuda in till steg 1- domarutbildningar i de flesta zonerna i distriktet.

Mer information om kursen finns på vår hemsida under Domare/Bli domare. Där finns även en intresseanmälan.

När datumen är inbokade kommer dessa visas under Domare/Kommande utbildningar.


Följ Skånes Fotbollförbund i sociala medier; Instagram, Facebook och Twitter.


(C) 2020 Skånes Fotbollförbund kansliet@skaneboll.se

http://admin.getanewsletter.com/subscription/unsubscribe/ Du får Skånes Fotbollförbunds Nyhetsbrev eftersom att du har en roll inom Skånes Fotbollförbund, Svenska Fotbollförbundet, övriga förbund, arbetar inom media eller i en förening. Om du tillhör en förening så ska du inte avsäga dig detta nyhetsbrev via länken utan kontakta din administratör i Fogis eftersom adresserna tas från Fogis inför varje nummer.