NYHETSBREV FRÅN VÄRMLANDSTEATERN |VI SKAPAR TILLSAMMANS

Nu rullar kollektivet in på teatern!

Publiktaket lyfts lagom till premiären av Tillsammans, i regi av Klas Kvarnevik och vi är så himla glada över att få bjuda in fler teatersugna besökare på Tempelriddaren. 

Här får man som publik möta ett färgstarkt kollektiv i Erika Öhmans lika färgstarka scenografi. Stora Salen har förvandlats till ett dockskåp i storformat där Erika lyckats med bedriften att skapa plats för alla de olika karaktärernas vardagsliv.
Den skräddarsydda scenografin, med alla sina små berättelser, är med andra ord perfekt för Tempelriddarens intima scen!

Samtidigt är biljettförsäljningen nu är i full gång. Kika in på Tillsammans facebook-evenemang för att få all aktuell info om föreställningen.

VÄLKOMMEN IN I TEATERVÄRMEN, OCH KOLLEKTIVET TILLSAMMANS!

Produktioner

Äntligen julteater igen

Klassikern En Julsaga närmar sig med stormsteg. Nu kan vi åter hoppas på att få se Mr Scrooge lära sig lite hyfs och fason. Charles Dickens julmysiga historia kommer spelas här på Tempelriddaren med början i december och regissör Suzanne Carling står redo att börja repa med sin ensemble. 

Speldatumen för vintern är satta och biljettsläpp är på gång! 

Klicka på länken för att komma till hemsidan där du kan hitta mer info, och håll utkik på facebook efter En Julsagas evenemang. Där kommer du kunna följa uppsättningens arbete mot premiären!

Vinn biljetter till En Julsaga

Vi lottar ut biljetter till genrepet! För att vara med skickar du in dina kontaktuppgifter och berättar vem du helst skulle vilja ta med på teater, till genrep@varmlandsteatern.se

Vi kommer meddela vinnarna via mail i god tid innan genrepet.

Lycka till!

Teaterskolan

Att skapa en föreställning

Värmlandsteatern planerar just nu för en konstnärlig grundkurs i teater som förväntas starta under senhösten eller början av våren.

Kursens syfte är att skapa förståelse och nyfikenhet för alla de delar som ingår i skapandet av en föreställning.

Teaterskolan har ringt in!

En ny termin är igång, där våra pedagoger Martin och Anders leder Teaterskolans elever. Våra kurser riktar sig till alla från tio år och uppåt och innehåller allt mellan karaktärsarbete och improvisation. Håll utkik här för mer info om uppspel och examensföreställningar.

Aktuellt

Kulturmånad i Karlstad

Värmlandsteatern medverkar såklart i Karlstads Kommuns kulturmånad.

Klicka här för att kolla in programmet på kommunens hemsida!

Tempelriddaren

Kika in på Värmlandsteatern

På vår hemsida kan du ta dig en virtuell tur på Tempelriddaren. Turen tar dig genom teaterns olika rum, där du kan se dig omkring och titta på informationsvideor om lokalerna. Välkommen in!

Vill du hyra våra lokaler?

Tror du Tempelriddaren skulle passa som plats för något du har planerat, så klicka här för att komma till vårt hyresformulär. 

Fyll i dina kontaktuppgifter, så hör vi av oss för mer information!

Föreningen

Vårt stödmedlemskap

Är du intresserad av att stötta Värmlandsteatern ekonomiskt men inte engagera dig i själva verksamheten?

Vill du vara testpublik på någon av de allra sista repetitionerna innan premiär?

Då är ett stödmedlemskap hos oss perfekt!

Som stödmedlem stöttar du oss, för ett lokalt och regionalt kulturliv. Vi lovar att vi gör vad vi kan för att varenda krona ska användas till fler, och bra, teaterupplevelser. Du får som stödmedlem dessutom inbjudningar till våra föreställningars genrep under året.

Sugen? Fyll i formuläret på vår hemsida!

Värmlandsteatern fick bidrag från Kulturrådet

I försomras beviljades Värmlandsteaterns ansökan till Statens Kulturråd. Vår förening mottog 392 200 kr av sökta 560 000 kr och bidraget är en del av Kulturrådets krisstöd för särskilda behov i kulturlivet. Vår ansökan om stöd för intäktsbortfall under hösten och vintern 2020 godkändes även den, och Värmlandsteatern mottog 108.000 kr av sökta 144.000 kr. 

Kulturrådet skriver på sin hemsida att man gällande krisstödet prioriterat aktörer som har ”central betydelse för respektive konstområde och som säkrar produktion och arbetstillfällen samt bevarar kompetens inom kultursektorn”. Vi känner oss stolta över att Kulturrådet sett att Värmlandsteatern är en sådan aktör.

Utöver detta har vi också sökt och beviljats 100 000 kr från Region Värmland och 280 000 kr extra från Karlstads kommun i bidrag och hyresrabatter!

Som sagt, vi på Värmlandsteatern är så glada och tacksamma för bidragen, och möjligheterna de ger. Nu ser vi fram emot att med hjälp av dessa ekonomiska stöd, ta oss an nya produktioner, kurser och utmaningar.

Vi har längtat efter er!

Följ oss i sociala medier

facebookinstagramyoutube

Värmlandsteatern, Pihlgrensgatan 3, 652 25 Karlstad, info@varmlandsteatern.se, 054-152889

Du får detta nyhetsbrev då du startat en prenumeration av det eller att vi tror att det är av intresse för dig eller den förening/organisation du representerar. Du kan när som helst Avsluta prenumerationen 
Har du problem att se innehållet? Testa då vår Webbversion