NYHETSBREV FRÅN VÄNSTERPARTIET STORSTOCKHOLM

Rödgrön vänsterpolitik i Norge!

Vänsterpartierna gick kraftigt framåt i Norska valet och resluterade i ett efterlängtat maktskifte tillsammans med Senterpartiet. Grattis norska vänstern!

Partiledare Audun Lysbakken för (SV) är tydlig med att målet nu är att etablera en rödgrön regering och att nu väntar tuffa förhandlingar. Högerpopulistiska Fremskrittspartiet gjorde för övrigt sämsta valet på 30 år.


Viktig information om hemsidorna

Tyvärr så ligger alla våra hemsidor nere i Vänsterpartiet, förutom den centrala hemsidan vansterpartiet.se

Det kommer med stor sannolikhet fortsätta vara så den närmsta tiden. Partiet har inlett ett arbete att "flytta" våra hemsidor och därmed ha säkrad stabilitet efter en längre tids återkommande problem.

Denna flytt kommer ske de närmsta veckorna, därför är vi hoppfulla över att hemisdorna kommer att komma tillbaka bättre än någonsin inom kort.

Vi kan inte påverka detta och ber därför alla att hålla ut och hitta tillfälliga lösningar för partiföreningen. Det rekommenderas att inte uppdatera er partiföreningssida innan er hemsida är flyttad. Meddelande kommer gå ut om när det är klart.

Den information vi har på distriktets hemsida om bland annat kongressen 2022 ska vi se till att tillgängliggöra för er på annat vis tills hemsidan är uppe på nytt.

Den mesta kongressinformationen går också att hitta HÄR, via vansterpartiet.se
Se även vårt tidigare utskick Kongressextra.


Ledarskapsutbildning!

Med fokus på en framgångsrik valrörelse 2022.

Missa inte chansen att gå Vänsterpartiets Ledarskapsutbildning. Utbildningen är en storsatsning som består av fyra heldagar, varje dag med en specifik inriktning.

➤  Veckodagar 23-24 september och 4-5 november eller

Helg 16-17 oktober och 27-28 november.

➤  Mer info om utbildningen ser du i formuläret för anmälan: Här


Partiföreningsskolan - Anmäl dig till nästa träff!

Nu har uppskattade Partiföreningsskolan dragit igång igen med fokus på ledarskap, strategisk planering och internfeminism. Nästa steg i utbildningen kommer att fokusera på:

  • Partiföreningen som politisk kraft och lokala strategier i valrörelser
  • Så når vi ut till människor om effektiva sätt att nå ut till sympatisörer och väljare

Missade du första delen? Ingen fara, välkommen att anmäla dig till del 2 och 3. Anmäl dig Här.


Nominera till Abdi-priset!

Vi uppmanar er att nominera vilka som ni tycker ska bli mottagare av medel från Abdis minnesfond. Priset kan gå till enskilda personer eller till organisationer som agerar i Abdirahim Hassans anda. Vilket är gräsrotsorganisering för rättvisa och för internationell solidaritet och fred i världen.

🚩 Skicka till: international@vansterpartiet.se.
🚩 Senast den: 30 september

Mer om minnesfonden här:
https://www.vansterpartiet.se/abdirahim-hassans-minnesfond/


Välkomna på höstens ordförande- och gruppledarträff!

➤ DATUM: 19 oktober

➤ TID: 18.30-20:30

Från kl 18.00 finns fika och lättare förtäring på Kafé Marx

➤ Anmälan görs: Här

På dagordningen finns förvalskampanj och valupptakt inför Kongressen 4-5 februari 2022, samt information inför distriktets olika valkonferenser. Det kommer både ges viktig information, finnas möjlighet att komma med inspel och utrymme för diskussioner. Dessa träffar är viktiga byggstener i vår organisation!


I Hässelby är det nu på tal om att parkstugan i Hässelängen ska rivas vilket är ett steg i helt fel riktning för skapa trygghet i vårt Hässelby. Skriv under Vänsterpartiet Hässelby.Vällingbys namninsamling!

SKRIV UNDER: Rädda parkleken i Hässelby!


Storstockholms miljö- och klimatutskott bjuder in till en utbildningsträff!

Miljö- och klimatutskottet har tagit fram en handledning till en studiecirkel som ger grundläggande kunskap om klimatkrisen, hur den påverkar samhället och vad vi kan göra åt den. Utbildningsträffen riktar sig till alla medlemmar som är intresserade av att arrangera studiecirklar med materialet som grund. 

Tanken är att ni efter denna utbildningsträff ska känna att ni har en bra grund att stå på om själva vill leda studiecirklar i era partiföreningar. 

Utbildningsträff Miljö- och klimatutskottet

➤ DATUM: 25 oktober
➤ TID: 18.00-21.00
➤ PLATS: Kafé Marx
➤ Anmälan görs:  Här

➤ EVENT: Här


Nachos för nya - separatistisk träff!

Det här eventet är för de som definierar sig som tjejer eller kvinnor, och är nya i Vänsterpartiet eller nyfikna på att veta mer. Denna "Nachos för nya" kommer ske "digifysiskt", du kan alltså välja om du vill delta på plats eller via zoom! 

Du som anmäler dig kommer få en zoom-länk skickad på mejl för att delta hemifrån. 

➤ DATUM: 5 oktober
➤ TID: kl 18.30-20.30.
➤ PLATS: Kungsgatan 84 samt möjlighet att delta digitalt via zoom
➤ ANMÄLAN: Här.

➤ EVENT: Här.


Facklig konferens streamas!

I helgen arrangerar Vänsterpariet en stor facklig rikskonferens i Stockholm. Närmare 200 fackligt engagerade kamrater samlas för att diskutera arbetsrätt. Flera spännande punkter med bland andra partiledaren kommer sändas live i facebook eventet.

➤ DATUM: 18 september, (fysiska konferensen pågår 17-19 september)
➤ TID: Första punkten sänds kl 10.00
➤ PLATS: Sänds live i eventet Här.


(V) Stockholms stad söker två politiska sekreterare

Vänsterpartiet är det tredje största partiet i Stockholms stad.  Vi är ett aktivt oppositionsparti som arbetar för jämlikhet, jämställdhet och klimatomställning. Vi söker nu två politiska sekreterare till vårt kansli att arbeta tillsammans med 120 vänsterpartistiska politiker för att skapa ett Stockholm för alla.

Dessa kommer bland annat att bistå ansvariga politiker med texter, underlag och sakkunskap och hålla sig uppdaterad inom sina sakpolitiska områden.

Se hela annonsen och ansök HÄR.

Om du har problem med hemsidan så kontakta stockholmsvanstern@stockholm.se för mer information om hur en söker tjänsterna.


Klimatfestival på Nytorget

Ett nybildat klimatnätverk inom Vänsterpartiet Södermalm genomför en klimatfestival på Nytorget, Södermalm. Bland annat deltar Sara Stenudd som arbetar med Stockholms klimatprogram inför valet. Välkomna att delta, fika, lyssna på musik och lyfta distriktets klimatpolitik till nya höjder.

Kontakta Lennart för mer info!
leonardo@leonardo.st, 0708927034

➤ DATUM: 25 september
➤ TID: 12.00-15.00
➤ PLATS: Nytorget, Södermalm


Nominera kamrater!

Distriktet har olika utskott som på uppdrag av styrelsen jobbar med sakpolitiska områden. Solidaritetsutskottet ordnar bland annat seminarier om internationella solidaritetsfrågor och håller kontakten med viktiga intresseorganisationer. Nominera dig sjäv eller en kamrat senast den 19 september HÄR!


Följ oss i sociala medier

facebooktwitterinstagramhomepage