Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

INFORMERAR NR 7, 24 augusti 2021

Skånes Fotbollförbunds Nyhetsbrev


FRÅN LAGSTYRKA TILL FÖRENINGSSTYRKA

Skånes Fotbollförbunds styrelse har beslutat om nya tävlingsnivåer för spelare upp till och med 12 år som kommer att gälla för distriktets seriespel och föreningsarrangerade cuper från och med den 1 januari 2022.

De nya tävlingsnivåerna kommer innebära att det är åldersgruppens kollektiva nivå som ska ligga till grund för anmälan av lag till våra serier, inte hur långt enskilda spelare nått i sin utveckling, med främsta syfte att motverka selektering och för tidig utslagning.

Läs mer om de nya tävlingsnivåerna och bakgrunden till införandet av föreningsstyrka istället för lagstyrka på vår hemsida.


NYA REKOMMENDERADE SPELFORMER FÖR BARN- OCH UNGDOMSFUTSAL

Barn spelar futsal för att det är roligt. Futsal är lek. Att leka är nödvändigt för att barn ska utvecklas och må bra. Det är genom leken barn testar sina begränsningar, lär sig hantera olika situationer och utvecklar färdigheter. Oavsett om det är på skolgården eller i en sporthall, oavsett om det är träning eller match. Därför ska vi ge dem bästa möjliga förutsättningar att lyckas.

Under "Läs mer" hittar ni mer information gällande spelregler och en översiktsbild över utformningen av de nya spelformerna för barn- och ungdomsfutsalen.


SNART ÄR DET GÅFOTBOLLENS DAG!

Ni har väl inte missat att Skånes FF tillsammans med Sverige Walking Football arrangerar en ”prova-på-dag” i gåfotboll lördagen den 4 september.

Ta tillfället i akt att testa på och se vad denna nya fotbollsform är för någonting, kanske är det något ni som förening vill satsa på för att nå nya spelare och föreningsaktiva.

Klicka på "Läs mer" för mer information och anmälan.


ARRANGERA TRÄNARUTBILDNING PÅ ER HEMMAPLAN

Utbildade ledare är viktigt för skånsk fotboll!

Vi vet att det finns ett stort intresse för att arrangera internkurser och därför är det glädjande att det återigen är möjligt för föreningar att arrangera fysiska tränarutbildningar på hemmaplan. Ett tillfälligt regelverk är framtaget för att minimera risken för smittspridning.

På vår hemsida kan ni läsa mer om vilka förutsättningar som gäller för att arrangera Tränarutbildning C, Tränarutbildning B Ungdom eller MålvaktstränarutbildningC.


KOMMANDE TRÄNARUTBILDNINGAR

Skånes FF arrangerar flera tränarutbildningar under hösten-vintern:

Målvaktstränarutbildning C  -  9/10

Målvaktstränarutbildning B  -  17/11 och 11/12

Digital Tränarutbildning C  -  Oktober

Tränarutbildning A Ungdom  -  20-21/11 samt 22-23/1 2022

UEFA B  -  Start jan/feb 2022

Digitala Spelformsutbildningar  -  Start september

Mer information finns på vår hemsida under Utbildning/tränare & ledare.


STEG 1-DOMARUTBILDNINGAR PÅ GÅNG

Vi är i stort behov av nya Distriktsdomare inför 2022. Vi kommer därför under hösten/vintern bjuda in till steg 1- domarutbildningar i de flesta zonerna i distriktet.

Mer information om kursen finns på vår hemsida under Domare/Bli domare. Där finns även en intresseanmälan.

När datumen är inbokade kommer dessa visas under Domare/Kommande utbildningar.

Vid eventuella frågor och för mer information; välkommen att kontakta oss på  domaravdelningen.


NY TURNERING I FIFA!

Torsdagen den 2 september kl 19:00 kör vi en ny FIFA-turnering i vårt ”space” på Challangermode.

Denna gången spelar man i lag om två, precis som det kommer bli vid vid den stora turneringen ”eSkånebollen” som går av stapeln i november (mer info kommer).

Man är med i turneringen digitalt hemifrån, man ansluter bara sitt FIFA 21 -spelkonto. Turneringen är kostnadsfri och alla får vara med och spela. 

Vi uppmuntrar deltagarna att skriva in sin klubbtillhörighet före användarnamnet. På så sätt skapas en koppling till er föreningar, som kanske även kan bli intressant att följa upp efteråt.

Länken till turneringen: http://invite.cm/3FJ60g?

Sprid gärna i era föreningar! 


Följ Skånes Fotbollförbund i sociala medier; Instagram, Facebook och Twitter.


(C) 2020 Skånes Fotbollförbund kansliet@skaneboll.se

http://admin.getanewsletter.com/subscription/unsubscribe/ Du får Skånes Fotbollförbunds Nyhetsbrev eftersom att du har en roll inom Skånes Fotbollförbund, Svenska Fotbollförbundet, övriga förbund, arbetar inom media eller i en förening. Om du tillhör en förening så ska du inte avsäga dig detta nyhetsbrev via länken utan kontakta din administratör i Fogis eftersom adresserna tas från Fogis inför varje nummer.