Problem att se innehållet? Öppna i webbläsaren.


MEDLEMSBREV AUGUSTI 2021


AKTUELLT

Ansök till 7 x konsthantverk!

Denna gång kan du som arbetar med smyckekonst, corpus eller metallhantverk ansöka om att ha en separatutställning på Form/Designcenter i Malmö. Deadline för ansökan är 31 augusti!
Mer information finns här.

Sälja genom galleri eller butik – moms och avtal

Nu drar snart kurshösten igång! Konstnärernas Riksorganisation och Konsthantverkscentrum bjuder in till en Zoom-kurs för dig som säljer verk via galleri eller butik. Under kursen går vi igenom momssatser, försäkrings- och avtalsfrågor, redovisning, samt visar på konkreta räkneexempel.

Kursen riktar sig specifikt till konstnärer och konsthantverkare och leds av ekonom Antonious Papadopoulos tillsammans med jurist Katarina Renman Claesson. Kursen går av stapeln 6 September, 13.00-15.00.
Anmäl dig via länk här.

Medlemsnyheter – logga in på webbsidan!

Vill du fördjupa dig i digitala verktyg och strategier för att ta din verksamhet till nästa nivå? Logga in via www.konsthantverkscentrum.se och ta del av vårt omfattande utbildningsmaterial. Se bilden ovan.


KURSER • SEMINARIUM

Save the dates

Snart drar vi igång höstens inspirationsföreläsningar där några av våra medlemmar delar med sig av sin kunskap och erfarenheter. Först ut är Moa Lönn som kommer att prata om offentliga uppdrag. Föreläsningsserien kommer att sändas via Zoom. Mer information och länkar till anmälan skickas ut inom kort.

 • Offentliga uppdrag – Moa Lönn
  13 sep. 16-17
 • Pedagogiska Uppdrag – Karin Auran Frankenstein
  21 okt. 16-17
 • Webbshop – Kristine Thenman
  15 nov. 16-17

Workshopbaserad kurs med Transit

Stockholm/Västra Götaland • Under oktober och november 2021 genomförs en workshopbaserad kurs i OPM – Organisk Processmetod*. Först ut är Stockholm och Göteborg. Kursen hålls av Transit och genomförs tillsammans med Illustratörcentrum och Centrum för fotografi, och innefattar tre halvdagar på fysisk plats. Mer info och anmälningslänkar skickas ut inom kort!    

*Att inventera, analysera och strukturera sin konstnärliga verksamhet utifrån sitt konstnärskap. Att identifiera vilken behållning du behöver för en långsiktig hållbar verksamhet, ekonomisk, konstnärligt och personligt.

Tälj- & Glaskurs

Södermanland • Tälj- & Glaskurs 28-29 augusti på Skeppsta hytta i Gnesta, med kursledare Bengt Waldemarson & Ebba von Wachenfeldt. Kursen omfattar två dagar där du utforskar att tälja i färskt trä och formger glasdetaljer. Tanken är att kombinera de två materialen, så att glaset får rymd och träet ljus. Deadline för anmälan är 15 augusti
Läs mer här.


JOBB

Kulturchef till Rörstrand Museum

Västra Götaland • Sugen på att bossa med andra? Nu söker Rörstrands Museum en VD på heltid. Deadline för ansökan är 23 augusti.
Läs mer och ansök här.

Curator till Halmstads konsthall

Halland • Kulturförvaltningen i Halmstad söker producent/curator på heltid till konsthallen. Deadline för ansökan är 29 augusti. 
Läs mer och ansök här.


STIPENDIER • BIDRAG • RESIDENS

Konstnärsnämnden

 • Projektbidrag 6 aug - 9 sep
 • Internationellt utbyte och resebidrag 3 juni - 15 sep
 • Arbetsstipendium 15 okt - 16 nov
 • Internationellt utbyte och resebidrag 16 sep - 2 dec

Läs mer och ansök här

Ung Svensk Form

Nu är ansökan till Ung Svensk Form 2022 öppen och vi ser fram emot kreativa ansökningar från hela designfältet. I år finns dessutom chansen till fler stipendier än någonsin i utmärkelsens 23-åriga historia! Deadline för ansökan är 15 september. 
Läs mer och ansök här.

Västsvenska Kulturfonden

Stipendierna går till personer eller grupper som söker stipendiet för kompetensutveckling inom alla de konstarter som kan inräknas i ett aktivt kulturliv. Stipendierna vill också värna om det unga kulturlivets fortsatta utveckling. Deadline för ansökan är 1 september. 
Läs mer och ansök här.

Nordiska Akvarellmuseets kortstipendium

Nordiska Akvarellmuseet har sedan starten haft målsättningen att vara en mötesplats både för aktiva konstnärer och en mer allmän publik. Sedan hösten 2010 finns möjligheten för yrkesverksamma konstnärer att ansöka om ett 7-dagars kortstipendium; en veckas vistelse i en av museets gästateljéer. Deadline för ansökan är 1 oktober. 
Läs mer och ansök här.

Nordisk Kulturfond

Nordisk Kulturfond stödjer projekt med ett konstnärligt eller kulturellt innehåll, förankrat i de nordiska länderna och med betydelse för utvecklingen av kulturlivet. Nyskapande projekt som bygger vidare på tidigare nätverksskapande eller tidigare projekt, uppmuntras också att söka. Deadline för ansökan är 1 oktober.
Läs mer och ansök här.

Konstnärernas hjälpfond

Bidrag från hjälpfonden kan delas ut som tillfälligt stöd vid sjukdom eller som årlig pension fr.o.m. det år du fyller 65 år. Bidrag från hjälpfonden kan sökas under hela året!
Läs mer och ansök om stipendium från hjälpfonden.


OPEN CALL • UTSTÄLLNINGAR

Vårsalongen 2022

Nu kan du ansöka om att ställa ut på Liljevalchs Vårsalong 2022. Deadline för ansökan är 8 oktober
Läs mer och ansök här.

Loewe Foundation – Craft Prize 2022

Loewe Foundation har öppnat slussarna för ansökan till Craft Prize. Detta är femte omgången som Loewe utlyser konsthantverkspriset. Vinnande verk publiceras i en katalog och deltar i en utställning i Seul. Deadline för ansökan är 25 oktober 2021.

Läs mer och ansök via länken här.


MARKNAD • BUTIK • FÖRSÄLJNING

Dela butikslokal på Fjäderholmarna

Elmina Fors har butik på Fjäderholmarna och letar nu efter andra konsthantverkare att dela lokalen med. Lokalen är på ca 60 kvm med kök och loft och en hyra på 3800kr/ mån att dela på. Mejla Elmina om det låter intressant: elmina.fors@gmail.com

Ansök till föreningen Nutida Svenskt Silver

Nutida Svensk Silver tar emot medlemsansökningar. Ansökan är öppen 15 september – 15 oktober. Läs mer om kriterier och ansökningshandlingar på Nutida Svenskt Silvers hemsida.


OPEN CALL • GESTALTNINGSUPPDRAG

Moa Lönns skulpturgrupp för Regnbågens förskola i Ljungby
Verk av Moa Lönn

Konstnärlig gestaltning av utemiljön på förskola

Skåne • Ägelholms kommun bjuder in till intresseanmälan för konstnärlig gestaltning av utemiljön på en planerad ny förskola. Den konstnärliga gestaltningen ska stimulera till lek och upptäckariver och vara integrerad i utemiljöns övrig utformning. Deadline för ansökan är 30 augusti.
Läs mer och ansök via Konstpool.


ÖVRIGT

13festivalen

Västra Götaland • 13festivalen är en mötesplats för performativt gestaltande där konstnärer, musiker och skådespelare verkar på samma scen. Festivalen går av stapeln 6-8 januari 2022 på Konstepidemin i Göteborg och erbjuder en plats för samtal, seminarier och workshops. Alla verk dokumenteras och arkiveras. Deadline för anökan är 31 augusti.
Läs mer och ansök här.

Hyr konstnärslägenhet i centrala Luleå

Norrbotten • Resurscentrum för konst har tillsammans med KKV Luleå och Luleåbiennalen en lägenhet för konstnärer/curators mfl som är på besök i Luleå. Lägenheten är ca 25 kvm med ett allrum/kök och en sovalkov samt en liten toalett. Lägenheten ligger i centrala Luleå, nära buss och tågförbindelser. Pris för medlemmar i KKV i Norrbotten: 150 kr/natt. Frilansande kulturutövare: 300 kr/natt.
Läs mer här.

Vill vill se fler portfolior

Vi närmar oss 200 publicerade medlemmar – logga in idag och gör iordning din portfolio du också! 
www.konsthantverkscentrum.se

Medlemsgruppen på Facebook

Gå med i Konsthantverkscentrums interna medlemsgrupp på Facebook. Här kommer löpande tips om utställningar, stipendier, webbinarier, lediga jobb mm, som kommer emellan mejlutskicken. Du som medlem kan också själv lägga upp tips i gruppen.
Gå in via länken här.


facebookinstagramhomepage

Har du tips på något som du tror att andra medlemmar kan dra nytta av.
Skicka gärna tips till Ida Forss, kommunikatör

ida.forss@konsthantverkscentrum.se

Copyright © •KONSTHANTVERKSCENTRUM 2021 • All rights reserved

Om du vill avsluta din prenumeration, 
klicka här.
If you don't longer wish to receive e-mails from us.