NYHETSBREV TILL DIG SOM HAR ETT FÖRTROENDEUPPDRAG

Ett år kvar till valet - Nu kör vi!

Nu är hösten nästan här, laddad med träffar, utbildningar och konferenser. Allt för att förbereda oss för valrörelsen 2022. Nyckelpersonerna är ni, medlemmar och partiföreningar, som för ut vårt budskap om ett mer socialistiskt samhälle! Vi vet att det är mycket på gång, så vi underlättar gärna för valplanering, glöm inte att fördela arbetet på ett schysst och solidariskt sätt! Ingen kan göra allt men alla kan göra något.


Med tanke på utvecklingen i Afghanistan arrangeras olika manifestationer runtom i landet.

I Stockholm har det arrangerats olika lokala manifestationer denna vecka med b.la nätverket Tillsammansskapet och East Kurdistans Women Organisation.

Nu på lördag 21/8 arrangerar Ung i Sverige en demonstration för Fred i Afghanistan

När: lördag 21/8 kl 16.30

Plats: Sergels torg

Läs mer här: Fb-event

 

Internationell solidaritet - Global Manifestation for Afghanistan

På lördag 28/8 kl 16.00 sker en större global manifestation för fred, frihet och kvinnors rättigheter i Afghanistan arrangerat av #StopKillingAfghans.

Deltagande länder och städer förutom Stockholm är hittills Albanien, Amsterdam, Antwerpen, Aten, Basel, Beirut, Berlin, Bergen, Birmingham, Calgary, Chicago, Denver, Düsseldorf, Edmonton, Frankfurt, Hamburg, Helsingfors, London, Manchester, Mandala, Mellbourn, Montreal, München, New York, Ottawa, Philadelphia, San Diego, San Francisco, Southampton, Toronto, Stuttgart, Vancouver, Wien och Washington DC.

När: lördag 28/8 16.00

Plats: Sergels Torg, STOCKHOLM Global manifestation för Afghanistan

Läs mer här:

Insta:Länk instagram

Kontaktperson i Sverige, Stockholm: philiplatif@hotmail.com

Vill du ge ett bidrag till folket i Afghanistan? Dessa är några av de organisationer som nu är kvar aktiva inne på plats i landet:

Unicef: Swish: 902 00 17 / PG: 90 20 01-7 / BG: 902-0017

UNHCR: Swish 123 158 5074 / PG: 90 01 64-5

Rädda barnen Swish: 902 0033 / PG: 90 0 2003-3 / BG: 902-0033

Röda Korset: Swish: 900 80 95 / BG: 9000-8004

Läkare utan gränser: Swish: 90 60 32 / PG: 900603-2 / BG: 900-6032

Svenska Afghankommitén: Swish: 90 07808


Sista chansen att anmäla sig till årets partiföreningsskola- med möjlighet att delta digitalt!

Partiföreningsskolan kommer att lägga grunden för en framgångsrik valrörelse 2022 och en stärkt rörelse under många år framöver.

Kursen är inte bara en utbildning utan även en första mobilisering inför valet 2022 – här får vi tillfälle att träffas, diskutera och planera hur vi kan stärka vår rörelse och förändra samhället tillsammans. Då vi har många som har efterfrågat digitalt deltagande så har vi nu öppnat upp för att delta via zoom så att så många som möjligt deltar.

Deltagaravgiften är subventionerad av distriktet och partiföreningarna betalar 500:-/deltagare. Anmäl dig själv via detta formulär.


Nya informationsmöten om Zetkin 

Zetkininfon blev en succé med fem fullsatta informationsmöten! Och fler vill delta! Därför ordnar vi ytterligare tre möten: 

Måndag 30 augusti 18.30-20.30 

Onsdag 1 september 18.30-20.30 

Torsdag 2 september 12.00-13.15 

Vill din partiförening bygga en starkare organisation till valrörelsen? Kanske använder ni redan plattformen men behöver bli ännu bättre på det.  

På träffarna får ni: 

- mer information om plattformen Zetkin

- hur Zetkin kan användas

- några grundbultar för framgångsrik lokal organisering

Anmäl er: Anmälan Zetkin-träffar aug/sept
Sprid vårt FB-event: Facebookevent


Kyrkovalet -Redan i år kan vi rösta rött!

Det är kyrkoval den 19:e september. I Stockholms stift finns över 100 Vänsterpartister på 19 listor som kandiderar för den partipolitiskt oberoende nomineringsgruppen Vänstern i Svenska Kyrkan (ViSK). Vi ska inte låta rasisterna vara de som sätter agendan i kyrkan, därför är det viktigt att uppmuntra till att rösta på ViSK. Detta kan du göra:

  • Sprida kampanjsidan: solidariskkyrka.nu. Den lanseras på fredag.
  • Gör egna inlägg med uppmaning om att rösta vänster i era sociala medier.
  • Delta i “Lyft Luren”-kampanj för att ringa till så många partimedlemmar som möjligt för att uppmana de som kan att rösta på ViSK i kyrkovalet. Kontakta Daniel Sestrajcic för stöd och instruktioner.
  • Ta kontakt med er lokala ViSK förening och fråga hur ni kan bistå.  

För mer information kontakta:

Daniel Sestrajcic på daniel.sestrajcic@vansterpartiet.se eller 0768-51 91 10 


Är du kvinna och har en ledande roll?

I höst är det dags för årets andra träff för kvinnor i ledande positioner – och den här gången träffas vi på riktigt! Träffen äger rum på Arbetets Museum i Norrköping helgen 25–26 september.

Målgrupperna är, som vid tidigare träff, kvinnliga medlemmar i Vänsterpartiet med något av följande uppdrag: partiföreningsordförande, distriktsordförande, råd eller gruppledare i kommun eller region, ordförande i fackförening, bildningsförbund eller annan arbetarrörelseorganisation, och vice till alla nämnda uppdrag.

Antalet platser är begränsade och en deltagaravgift tas ut. I avgiften ingår resor, boende i enkel- eller dubbelrum (dela med en annan ledande kvinna och spara flera hundralappar!), samt middag, lunch, och fika. Avgiften för hela konferensen är 2250 kr om du väljer enkelrum och 1900 kr om du väljer att dela ett dubbelrum. 

Intresserad? Skicka en intresseanmälan till kvinnorsorganisering@vansterpartiet.se, med namn, partiförening/partidistrikt, och vilket uppdrag du har, senast söndagen 29 augusti 2021. Observera att platsfördelningen görs efter detta datum, och besked om du får en plats lämnas efter det. 


Vi söker funktionärer till kongressen

Kongressen 2022 hålls i Stockholm! Förhoppningsvis är pandemin på väg att ta slut och planeringen för att vi 4-6 februari ska kunna träffas på riktigt i vackra Folkets hus vid historiska Norra Bantorget är i full gång.

Vi på distriktsexpeditionen ser fram emot att få hålla en fantastisk valkonferens i vår huvudstad. Att äntligen samlas för politiska debatter och diskussioner och träffa partister från norr till söder.

Till det här behöver vi din hjälp! Är du nyfiken på partikongress men inte själv hade tänkt att åka som ombud? Då är det här ett perfekt tillfälle att få ta del av hur en kongress går till, och samtidigt kunna hjälpa till! Vi behöver vakter, personer som står i garderoben, teknisk support, ledsagare, hjälp vid incheckning och teknisk support. När det är lugnare på din station finns såklart möjlighet att lyssna på kongressdebatten.

Tillsammans ska vi hjälpas åt att ordna en storslagen kongress inför valvinst 2022!

Anmäl dig i formuläret nedan, och bjud in vänner och kamrater att göra likadant.

På valårskongressen kommer vi främst att diskutera förslaget till valplattform som skickas ut för motionsbehandling i höst. Vi kommer också att välja partiledare och partistyrelse som ska leda oss i valrörelsen.

Klicka här och anmäl dig som funktionär.


Dags för Vänsterdagarna 2021

Politik, rörelse, fest, organisering, gemenskap. Det är femte gången som Vänsterpartiets största arrangemang äger rum. Nu är vi större, fler och starkare.

13-14 november samlas rörelsens krafter till Vänsterdagarna i Göteborg. Deltagandet på Vänsterdagarna är öppet för alla intresserade. Biljettpriset är 3400 kr och inkluderar resa t/r, två luncher och inträde till arrangemanget. Förutom gemenskap, kunskap, talare och kultur kommer Vänsterdagarna att handla om att utveckla nya arbetssätt, ta del av varandras erfarenheter och rita upp kartan för valrörelsen 2022. Läs mer på Vänsterdagarna 2021

Du anmäler genom: Anmälan till Vänsterdagarna


Höstens första studiecirkel: Humanisten Marx

Werner Schmidt, professor i samtidshistoria, är en av Sveriges främsta marxkännare som med sin stora kunskap lysande pedagogiskt förmår begripliggöra hans teorier, begrepp och texter. Boken utgår från Marx aktualitet och hur vi kan 
använda oss av honom i dagens värld. 

Studieledare: Werner Schmidt och Eva-Lena Lundberg 
Studiematerial: Humanisten Marx av W. Schmidts, boken finns att köpa till reducerat pris vid första mötet (Endast kontanter).
Start: 23 september, Torsdagar kl. 18.00-20.00, 14 ggr.
Plats: Café Marx Kungsgatan 84
Anmäl dig här: Anmälan till Humanisten Marx
Arrangör: CMS (Centrum för marxistiska samhällsstudier)


Info från Storstockholms miljö- och klimatutskott

Distriktets miljö- och klimatutskott har tagit fram en handledning till en studiecirkel om klimatet. Handledningen omfattar tre träffar som behandlar orsakerna till klimatkrisen, konsekvenserna av den och vad som behöver göras. Studiematerialet består av korta texter och tanken är att det ska vara enkelt att delta även för den som inte har så mycket tid över. Utskottet uppmuntrar alla partiföreningar att arrangera studiecirklar med handledningen som grund. Handledningen och studiematerialet finner ni här: [länk till hemsidan) inte KLAR


Välkomna Katarina och Maria!

Distriktsexpeditionen välkomnar Katarina Rosenback och Maria Ljuslin! Katarina kommer arbeta som ekonomiansvarig och Maria med kommunikation. 

Katarina Rosenback

Ekonomiansvarig

Tel: 08-654 13 13, E-post: katarina.rosenback@vansterpartiet.se

Jag heter Katarina och arbetar som ekonomiansvarig inom Vänsterpartiet Storstockholm.

Jag bor på Södermalm och jag ägnar en stor del av min fritid åt kultur i allmänhet och scenkonst i synnerhet.

Maria Ljuslin
"Jag brinner extra mycket för frågor som rör barnrätt, arbetsrätt och skolfrågor. Prio ett är nu framförallt att få stopp på marknadsstyrning av skolan. Bosatt i Fruängen. Förutom mitt stora politiska intresse är min passion på fritiden Thaiboxning, musik, matlagning och min familj i bred bemärkelse, inte minst att få umgås med familjens överhuvud tillika vår hund Pixie."


Jobba för Vänsterpartiet! Just nu söker distriktsexpen två ombudsmän; en med fokus på stadens föreningar och branschföreningarna och en som ansvarar för lokaler och medlemsservice. Sista ansökningsdagen är 10 september. sprid till de du tror är intresserade att förstärka distriktsexpeditionen.

Läs mer på Lediga tjänster | Vänsterpartiet Storstockholm


homepagefacebookinstagramtwitter