Nyhetsbrev från Torsby Utveckling AB och Torsby kommun

Hej företagare! Här kommer samlad information från Torsby Utveckling AB och Torsby kommuns näringslivsavdelning.


Glad sommar!

Sommar, sommarlov, semester och hemester för många. För andra kan det handla om att välkomna och serva alla semesterfirare som vill uppleva och njuta av vårt vackra avlånga land. Alla har en roll och alla är lika viktiga.

Det är dags att summera och reflektera över den annorlunda situation som hela vårt samhälle ställts inför. Vi har alla påverkats av pandemins framfart på något sätt. Vaccineringen i Torsby kommun går väldigt bra och vi hoppas att smittspridningen därmed avtar och att vi snart kan återgå till ett mer normalt liv.

Näringslivsarbetet i kommunen har påverkats mycket av de nya förutsättningar som givits. Företagsbesöken ställdes in under en period för att sen starta upp igen, på ett lite annorlunda och mer smittsäkert sätt, med träffar ute och tydligt avstånd, samt digitala möten. Företagsbesöken är ett bra och viktigt sätt för oss att få inspel från våra företag. Vi är tacksamma för att vi ges möjligheten att få hälsa på i vardagsarbetet. Vi tar gärna emot tips och förslag på företag som du tänker borde ha ett besök i höst. Skicka e-post till tuab@torsby.se

Företagsfrukostar och andra träffar har ställts in eller skjutits upp. Något vi har blivit betydligt bättre på, och lärt oss mer om, är digitala möten. Ett stort steg framåt har tagits för att ge fler möjlighet att ta del av t ex föreläsningar eller viktig information från våra myndigheter via digitala plattformar. För vår kommun med långa avstånd är det både tidsmässigt och miljömässigt en stor vinst.

TUAB, Torsby kommuns näringslivsavdelning och iTorsby har i flera samarbeten under året genomfört olika projekt för att stärka den lokala handeln. Tillsammans med frivilligorganisationer, företag och kommunal personal har vi hjälpts åt att handla till riskgrupper genom 70+. När tjänsten avslutades i juni, blev det drygt 1600 uppdrag som utförts. Ett uppskattat samarbetsprojekt för att minska risken att utsättas för och sprida smitta.

Ett sommartips är att lyssna på avsnitt från podden TorsbyTalks där de två programledarna Mikaela Eriksen och Christian Fryklund samtalar med nya, gamla, utflyttade, aktiva och "vanliga" Torsby kommunbor.

Att hela tiden hålla avstånd, inte få träffa nära och kära i den utsträckning man önskar, är inte helt lätt. Vi förstår vilka sociala varelser vi är, och behöver träffa människor, få nya intryck och upplevelser. Vilken tur att vi har så mycket att uppleva i vår närmiljö. Roliga, spännande, intressanta, goda aktiviteter och besöksmål finns runt om oss, i vår kommun eller våra grannkommuner. Hemestra och upptäck nya platser. På visittorsby.se finns en mängd med förslag att arbeta sig igenom.

Till alla fantastiska människor som håller igång alla verksamheter och företag under sommaren säger vi ett stort tack! Tack för alla extraordinära insatser under detta år!

Avslutningsvis ett mantra som vi alla är trötta på, men måste fortsätta att tänka på ett tag till.

Håll i, håll ut, håll avstånd.

Ta vara på stunderna och varandra!

Hälsningar, Anna-Lena och Eva


Bokföringskurs för företagsledare

Nu har vi förhoppning om att den kurs som påbörjades hösten 2020, och som fick avbrytas pga pandemin, ska kunna återupptas.

De kursdeltagare som var anmälda 2020 har företräde men det finns ett fåtal platser kvar.

Kursen löper över tre tillfällen och syftet är att du som företagsledare efter avslutad kurs ska känna dig trygg i företagets ekonomi, med utökade kunskaper kring löpande bokföring.

Har du en egen bärbar dator så ta gärna med den till kursen då vi kommer att arbeta med digitala bokföringsövningar.

Kursen hålls i stora konferenssalen på Sahlströmsgården och leds av Lars Blomqvist och Kristoffer Fallgren, redovisningskonsulter från Torsby. Begränsat antal platser.

Datumen är onsdagar 25/8, 1/9 och 8/9 kl 18.00 - 21.00

Kaffe och smörgås serveras från kl 17.30

Deltagaravgiften är 500:- som inkluderar kursmaterial och fika.

Anmälan sker till tuab@torsby.se


Glöm inte att nominera till Skillnadpriset

Nominera någon/några som gjort positiv skillnad för dig eller nån annan.

Den/de du nominerar ska vara verksam i området Torsby kommun och det kan vara en förening, ett företag, en organisation, en individ eller en grupp människor.

Läs mer om Skillnadpriset och nominera här


iTorsby - Missa inte sommarkonserten 17 juli

Lördag 17 juli kl 19.00 - ca 21.00, insläpp från kl 18.00 på Torsby Flygplats.

För underhållningen står Johan & Björn och TopCats

Boka biljett här


Visit Torsby - Utmaningen fem toppar 

Besök fem toppar och njut av utsikten samtidigt som du har möjligheten att kamma hem fina priser från besöksnäringen.

Läs mer på Visit Torsbys hemsida


TUAB har semesterstängt vecka 29-31

Ha en skön sommar önskar Anna-Lena, Ingela, Bente och Ann-Cathrin


Kontakta oss om du har några funderingar

Anna-Lena Carlsson VD Torsby Utveckling AB

anna-lena.carlsson@torsby.se

076-816 57 42

Eva Larsson näringslivschef Torsby kommun

eva.larsson@torsby.se

070-212 54 57


Följ oss i sociala medier

facebookinstagramhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är med i Torsby kommuns företagsregister Business Update.  Meddela oss om du inte längre vill ha dessa utskick, tuab@torsby.se.