Nyhetsbrev med senaste nytt om Oceanhamnen. Har du problem med att se mejlet? Öppna i din webbläsare.

Mitt i sommaren händer det saker

Hej!

Även mitt i sommaren händer det saker i Oceanhamnen. En efterlängtad händelse är att Varvsbron mellan området och Helsingborg C kommer att öppna i vecka 32. När bron öppnar kommer den provisoriska att stängas och monteras ned.

Nästa nyhetsbrev om vad som är aktuellt i området kommer ut i slutet av augusti. Som vanligt hittar du mer information på hplus.helsingborg.se och helsingborg.se. Till hösten kommer webbsajten för H+ också att genomgå en större uppdatering.

Ha en fortsatt fin sommar!

Redaktionen


Snart öppnar Varvsbron

Det har varit en lång väntan, men i vecka 32 öppnar Varvsbron mellan Oceanhamnen och Helsingborg C. I samband med att den nya bron öppnar kommer den provisoriska bron att monteras ned och fraktas bort.

För att boende, besökare och de som arbetar i Oceanhamnen ska hitta rätt kommer Helsingborgs stad att sätta upp tillfälliga skyltar för att visa vägen till den nya bron.

Eftersom det fortfarande pågår arbete på Henkels torg kommer vägen till bron att gå bredvid Prismahuset till en början.


Bad i Oceanhamnen sker på egen risk

Visst är det härligt att ta ett dopp i havet när det är riktigt varmt? Tyvärr är Oceanhamnen och Södra hamnen inte helt anpassade för att bada i än. Väljer du att bada ändå så gör du det på egen risk. Då är det viktigt att tänka på att du måste kunna simma bra för det är väldigt djupt i hamnen.

Tänk på att vattentemperaturen och strömmarna kan påverka din förmåga att simma. Det finns inga badvakter i området så bada aldrig ensam. Kom ihåg att djupet i hamnbassängen kan variera så dyk aldrig där du inte vet hur djupt det är.

Det här gäller för Banana Bay

Vid Banana Bay utvecklar Helsingborgs stad en ny badplats tillsammans med invånare. Det går att bada där, men just nu gör du det på egen risk!

Staden har som målsättning att det ska bli en officiell badplats med allt vad det innebär kring säkerhet, vattenkvalitet, renhållning och städning ovan och under ytan till år 2022. I arbetet ingår också att ta till vara på olika frivilliga initiativ och intressen som finns i området. 

Vattnet närmast badtrappan i söder passar bäst för bad. Längre ut i hamnbassängen är det olämpligt att bada på grund av strömmar och varierande djup. Längst ut mot färjetrafiken är det förbjudet att bada.

Upptäck Helsingborgs olika badplatser

I Helsingborgs stad finns det 23 olika badplatser. Vi hoppas att du kan svalka dig på någon av dom istället för att bada i Oceanhamnen så länge.


Här kan du läsa mer om de olika stränderna i och omkring Helsingborg.

Var med i Badplatsjakten och vinn fina priser


Delfinen städar hamnbassängen

Någon gång om året samlar dykklubben Delfinen en stor grupp medlemmar en helg och städar på botten av Oceanbassängen, vid Pixlapiren. Under pandemiåret har det varit problematiskt att samlas, så städningarna har uteblivit i väntan på besked om att kunna träffas igen.

– Jag tycker detta är så viktigt så jag har fortsatt att samla skräp själv, berättar Jonny Magnusson från Delfinen i Helsingborg.

Det är många dagar han simmat runt på botten med så kallade lyftsäckar och samlat ihop skräp på en speciell plats. I mitten av juli var det dags att lyfta upp skräpet från botten med hjälp av en kranbil.

Medlemmarna i Delfinen och Jonny städar hamnbassängen på ideell bas. Helsingborgs stad hjälper till med kranbilen som lyfter upp allt skräp.


Kontakta oss

Om du har frågor om H+, Oceanhamnen eller det här nyhetsbrevet så är du välkommen att kontakta oss:

Dennis Kerkhof, H+ projektledare: dennis.kerkhof@helsingborg.se

Johan Persson, H+ kommunikationsansvarig och ansvarig för Oceanhamnens nyhetsbrev: johan.persson3@helsingborg.se 


Oceanhamnens nyhetsbrev skapas med innehåll från:

Castellums logotyp

Helsingborgs stadsvapen

Magnolias logotyp

Midrocs logotyp

Peabs logotyp

Riksbyggens logotyp

Serneke bostads logotyp

Sundprojekts logotyp

Wihlborgs logotyp

Du får det här mejlet eftersom du har prenumererat på vårt nyhetsbrev. Om du vill avprenumerera, klicka här. Om du vill veta mer om hur Helsingborgs stad hanterar dina personuppgifter, klicka här.