Sommar och semestertider!

Sommaren har sparkat i gång på sitt bästa sett. Dock kanske lite för lite nederbörd för oss ”dagvatten-nördar” men vi måste tänka på de andra också. Eller hur?

Vi håller stängt för leveranser vecka 29 samt vecka 31. Behöver ni något till dessa veckor passa på att beställa redan nu. Dock svarar vi på telefon och mejl som vanligt om det skulle vara några frågor.

 

Hösten kommer att bli otroligt spännande.

Försök med rening av sexvärt krom både i fält och i labb har visat fina resultat i förstudierna. Vi väntar slutrapporter under hösten.

Fältförsök med stålslagg som absorbent förväntas komma i gång på en anläggning i Västerås under hösten. Ett nytt koncept där vi förmodligen är först med att testa det utanför den akademiska världen. Läs om rening av dagvatten med stålslagg i projektet Minrent här: 

Ytterligare fältförsök avseende rening av mikroplaster är i gång. Denna gång tillsammans med en kommun i Stockholmsområdet.  Vi har tidigare rapporterat om testerna både i Västerås och i Kalmar och förstudien i Stockholm visar lika lyckade resultat som de övriga rapporterna.

Kampen mot Pfas fortsätter. Som vi redovisat tidigare har vi fått mycket goda resultat ute i fält och under hösten kommer vi att försöka putsa till dem med hjälp av nya kompositioner i filtermaterialet.

Känner ni att ni vil låna vår ”testbädd” för egna tester får ni givetvis göra detta kostnadsfritt av oss.

 

 

I övrigt kommer vi även i fortsättningen rena dagvatten på marknadens mest kostnadseffektiva sätt!

 

Filterbyten

Visserligen behöver man bara byta filter en gång per år, visserligen är priset på dyan är drygt 300:- (ex moms, frakt), visserligen går det på ett ”blixtsnabbt” att byta påsen. Men glöm inte att planera in sommarens filterbyten och boka påsar redan nu. Påsar beställes på info@flexiclean.eu

Film på filterbyte kan ni se här:

FlexiCleankartan

Nya referensområden tillfaller hela tiden. Är er hemkommun med på vår karta? Se den här:

Power Point

Ni vet väl att ni kan ladda ner vår PowerPoint som presenterar FlexiClean och vad vi gör på vår hemsida. I dessa omvälvande tider kan den vara ett hjälpmedel för er ute i landet. Skulle ni även vilja han den presenterad av oss via Skype/Teams löser vi det gärna. Ni hittar vår PowerPoint här: 

 

 

Peder Eneroth

FlexiClean AB

 

Dela nyhetsbrevet på twitter

Dela nyhetsbrevet på facebook

 

   

 

 

 

Ni hittar oss som även på Twitter. Klicka på länken och följ oss gärna där!


 

Känner du någon som borde få vårt nyhetsbrev? Klicka på länken för att anmäla dig eller din vän som prenumerant.

 

 

 
     
 

 FlexiClean AB, Brandthovdagatan 16, 721 35 Västerås, www.flexiclean.eu  

Avsluta prenumeration   Visa nyhetsbrevet i webbläsaren Prenumerationslänk till nyhetsbrevet