NYHETSBREV TILL DIG SOM HAR ETT FÖRTROENDEUPPDRAG

Glad sommar önskar expen!

Förra veckan gick det sista ordinarie veckobrevet till er med förtroendeuppdrag, trots det kände vi ett behov av ännu ett veckobrev innan sommaruppehållet. Distriktsexpeditionen vill önska er alla en riktigt skön sommar!


Enkät inför Föreningsrapporten 2021

Varje år skriver vi ombudsmän en föreningsrapport till distriktsstyrelsen där vi förmedlar status på er partiföreningar. För att kunna göra det på bästa sätt har vi satt ihop en enkät som vi vill att ni besvarar. Denna enkät kommer att användas som underlag för föreningsrapporten; vi vill veta hur ni mår och vad ni behöver för att stå starka inför valrörelsen. Vissa frågor ställer vi för att kunna följa upp målsättningar och beslut fattade av Distriktsårskonferensen och DS.

Svara gärna på frågorna gemensamt i styrelsen, ha tex ett styrelsemöte där ni tillsammans besvarar frågorna. Vi vill ha era svar senast den 25 juli 2021.

Klicka här för att besvara enkäten.


Ledarskapsutbildning

- för ordförande och gruppledare

Partiets ledarskapssatsning för dig som är ordförande eller gruppledare körs igång under hösten 2021 med två kursomgångar för Storstockholm. Utbildningen kommer genomföras på plats på Kafé Marx eller annan lokal centralt. 

Anmäl dig senast 15 augusti! 

Mer info och anmälan hittar du här: https://forms.office.com/r/KdcgXT2Tps

Fler kursomgångar planeras till vinter/vår baserat på intresset.


Kongress 2022 i Stockholm

- vi behöver din hjälp!

Välkommen till valårskongressen i Stockholm 2022! Förhoppningsvis är pandemin på väg att ta slut och planeringen för att vi 4-6 februari ska kunna träffas på riktigt i vackra Folkets hus vid historiska Norra Bantorget är i full gång.

Den här gången går turen till Stockholmsdistriktet att vara värdar för valårskongressen. Vi på distriktsexpeditionen ser fram emot att få hålla en fantastisk valkonferens i vår huvudstad. Att äntligen samlas för politiska debatter och diskussioner och träffa partister från norr till söder.

Till det här behöver vi din hjälp! Är du nyfiken på partikongress men inte själv hade tänkt att åka som ombud? Då är det här ett perfekt tillfälle att få ta del av hur en kongress går till, och samtidigt kunna hjälpa till! Vi behöver vakter, personer som står i garderoben, teknisk support, ledsagare, hjälp vid incheckning och teknisk support. När det är lugnare på din station finns såklart möjlighet att lyssna på kongressdebatten.

Tillsammans ska vi hjälpas åt att ordna en storslagen kongress inför valvinst 2022!

Anmäl dig i formuläret nedan, och säg åt dina vänner och kamrater att göra likaså😉

På valårskongressen kommer vi främst att diskutera förslaget till valplattform som skickas ut för motionsbehandling i höst. Vi kommer också att välja partiledare och partistyrelse som ska leda oss i valrörelsen.

Klicka här och anmäl dig som funktionär.


Senaste datum för nomineringar; 8 augusti 2021

I det senaste utskicket missade vi att ange datum då vi vill ha in era nomineringar, vi ber om ursäkt för det. Vi vill ha in era nomineringar senast den 8 augusti för bägge nomineringsanmodan.  

När ni nominerar, tänk på att skriva utförliga motiveringar till era nomineringar samt att tillfråga personen som du nominerar om hen vill ställa upp. 

Nominering skrivargrupp till Regional valplattform, 

Skrivargruppens uppdrag är att arbeta fram ett förslag till valplattform för regionvalet 2022. Valplattformen ska fokusera på de stora viktiga valfrågorna, inte vara ett allomfattande program för regionpolitisk styrning. Skrivargruppens förslag behandlas av distriktsstyrelsen innan den skickas ut för motionsbehandling inför en beslutande konferens i mars 2022.

Valplattformen ska fokusera på sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar Stockholmsregion. Skrivargruppen ska ta inspiration i språk och form från förslaget på central valplattform som presenteras under i september 2021, inspiration i innehåll från den budget som regiongruppen lägger fram i oktober 2021 samt särskilt i klimatfrågor inspireras av arbetet med att revidera omställningsplanen för Stockholmsregionen.

Länk till formulär HÄR

Nominering politisk valledning, Storstockholm, valet 2022

Den politiska valledningen väljs av distriktsstyrelsen. Valledningen ska bestå av representanter från distriktsstyrelse, riksdagsgrupp, regiongrupp, stadshusgrupp samt representanter från de prioriterade kommunerna i länet samt minst en person med förankring i någon av branschföreningarna.

Den politiska valledningen ansvarar för övergripande strategisk ledning av valrörelsen, den samlade valbudgeten, ekonomiska och politiska prioriteringar, profilering av toppkandidater, samordning och dialog med partiets centrala valledning.

Länk till formulär HÄR


Sommarstängt 25 juni-16 augusti

Vi förbereder oss utifrån det politiska läget och kommer ställa om för att vara redo i händelse av extraval så klart!

Distriktsexpeditionen kommer annars att vara stängd mellan 25 juni och den 16 augusti. Under den tiden kommer vi inte göra utskick eller ha öppet på tryckeriet. 


homepagefacebookinstagramtwitter