OPEN CALL

Separatutställning med smyckekonst och corpus

Nu kan du som arbetar med smyckekonst och/eller corpus ansöka till andra omgången av 7 x konsthantverk – en utställningsserie som arrangeras av Konsthantverkscentrum i samarbete med Form/Design Center i Malmö. Totalt kommer sju utställningar att visas, såväl solo- som grupputställningar, där du som medlem i Konsthantverkscentrum har möjlighet att delta.
Deadline för ansökan är 31 augusti!

Vem kan ansöka?

Den här omgången av 7 x konsthantverk riktar sig till dig som arbetar med samtida smyckekonst och/eller corpus. I ansökan vill vi att du formulerar en tydlig utställningsidé och anger en titel. Beskriv även vilka verk du planerar att visa, det behöver inte vara nya verk. Deadline för ansökan är 31 augusti 2021. Besked om medverkan kommer i mitten av september.

Utställningsperiod

6 november 2021 – 9 januari 2022.

Utställningsyta och förutsättningar

  • Yta till förfogande ca 30 kvadratmeter (se grön markering i skissen ovan)
  • Verk kan placeras på golvet, hängas från lister i taket eller på skivor.
  • Olika typer av podier, montrar och vissa tekniska lösningar finns tillgängliga och kan nyttjas i dialog med Form/Design Center.

Syfte

Syftet med 7 x konsthantverk är att uppmärksamma konsthantverket som en egen konstnärlig disciplin, sprida kunskap och stärka visningsmöjligheterna för konsthantverk i Skåne.

Urval och urvalskriterier

Konsthantverkscentrum gör i samråd med Form/Design Center ett urval av de ansökningar som kommer in. Bedömningen grundar sig på konstnärlig och teknisk kvalitet och på din utställningsidé – som måste vara genomförbar utifrån de förutsättningar som erbjuds.

Utställningsersättning

Du som ställer ut får visningsersättning enligt MU-tariff. Transportkostnader regleras enligt avtal med Form/Design Center. De utställda verken bör vara till salu (men är inte nödvändigt) och inkludera 30% i kommission.

Ansökan

Ansökan är kostnadsfri och endast öppen för medlemmar i Konsthantverkscentrum. Bilder på verken skickas via Wetransfer, Sprend eller liknande.

Namnge dina bildfiler enligt följande:

Konstnär_verk_fotograf


Deadline för ansökan är 31 augusti!

Skicka länk för nerladdning av bildmaterial till Linda Soondra:
linda.soondra@konsthantverkscentrum.se


Har du frågor?

Välkommen att höra av dig till Linda Soondra.
linda.soondra@konsthantverkscentrum.se
070-465 7070.